آزاده نامداری: هر وقت حالم خوب نیست به آنجا می روم!
یک فروشگاه «شهر کتاب» نزدیک خانه مان است که هر وقت حالم خوب نیست به آنجا می روم.
 آیتم «تازه ها» که به «سیمای خانواده» آمد، یک مجری تازه، گرم و خوش برخورد هم به تلویزیون اضافه شد. آزاده نامداری از آن روزهای شبکه یک، پربیننده شد و با برنامه های نو، کوتاه و پُر «غیرمنتظره»، «جمع ما»، «خانمی که شما باشی» شبکه 2 و «ورزش امروز» و «شب نشینی» شبکه جهانی جام جم، خوب جلو آمد. نامداری که برنامه های تلویزیونی «خط مستقیم»، «آیین زندگی»، «مجله تصویری فجر»،« ویژه برنامه تحویل سال شبکه 2» را در کوله بار اجرایش دارد و در مجموعه «پشت صحنه» احسان علیخانی که با موضوع زندگی مدال آوران رشته های ورزشی روی آنتن می رفت هم نویسنده و مشاور بوده است، 10 آذر 63 در کرمانشاه بدنیا آمده و از دانشگاه شهید بهشتی تهران لیسانس مدیریت صنعتی گرفته است. الان هم همان جا فوق لیسانس روانشناسی بالینی می خواند.
 
خودش می گوید: من این قدر با کلاس نیستم که هوای کتاب های آنلاین را داشته باشم! اتاقم پُر از شبرنگ ها و ماژیک های رنگی است. تمام کتاب ها را ماژیک کشی و علامت گذاری می کنم. اگر خیلی خوش و سرحال باشم، نُت هم بر می دارم. الان از خلاصه تمام کتاب های کاغذی که تا به امروز خوانده ام چند دفترچه دارم. البته متن کتاب ها در ذهنم ثبت می شوند ولی آدم اهل عملی هستم اگرچه گاه فشار زندگی دست و پایم را می بندد و مانع می شود. اگر واقعا عمل می کردم که اوضاعم خیلی بهتر از این بود!
 
او البته روزگار بدون کتاب را روزگار خانواده دکتر ارنست گمشده در جزیره ای می داند که ایام دردناکی داشتند.
 
گفت و گوی او را که در حال و هوای مطالعه و کتاب است، در ادامه می خوانید:
 
کتاب خوان تر شده ایم
آمار دقیق علمی ندارم که بگویم ایرانی ها در قیاس با مردم دیگر کشورها کمتر کتاب می خوانند، اما اگر ژست کتابخوانی نباشد به نظرم نسبت به گذشته، کتابخوان تر شده ایم. خوشبختانه آدم های زیادی را در حال خرید کتاب می بینم، اما مردم کشور ما دغدغه های بزرگی مثل مسائل مالی و گرفتاری های فکری و استرس های ریز و درشتی دارند که باعث می شود با فراغ بال و آرامش، کتاب نخوانند. ممکن است من در یک ماه تعداد بیشماری کتاب بخوانم و در ماه بعد حتی یک صفحه هم مطالعه نکنم. رابطه مستقیمی میان حال روحی افراد یک جامعه با سرانه کتابخوانی وجود دارد.
 
او البته در پاسخ به سبک زندگی مردم کشورهایی که بیشتر اهل مطالعه و کتاب هستند، نیز گفت: به دلیل جا افتادن فرهنگ کتابخوانی از دوران کودکی است که متأسفانه در کشور ما از این خبرها نیست!
 
من هم فریب خورده ام!
نامداری در خصوص نوع خرید کتاب و چگونگی انتخاب بهترین ها هم نکات جالبی دارد: «اسیر زرق و برق کتاب ها شده ام، به خصوص در حوزه روانشناسی. یک وقت هایی هم فریبشان را خورده و خریده ام. اما حدود دو سالی می شود که یاد گرفته ام قبل از خرید هر کتابی، تحقیقات لازم را داشته باشم و شناخت کافی به دست آورم.
 
چون در زمینه گرافیک و طراحی جلد، اطلاعات زیادی ندارم، رنگ و لعاب ظاهری کتاب کشش چندانی برایم ایجاد نمی کند. بیشتر دنبال محتوا هستم. انتخاب کتاب مثل انتخاب یک برنامه تلویزیونی است. موضوع و هدف برای یک برنامه، مهم تر از فضا و دکور آن است و من جذب هدف می شوم نه دکور! البته متاسفانه در مملکت ما کتاب های دروغین با ظاهر چشمگیر، فراوان است. رمان هایی با اسم قشنگ و متن دروغ که انگشت خرید خواننده از همه جا بی خبر فوری به سمت آنها می رود. اتفاقی که برای من افتاده و خریده ام. اما بعد احساس کرده ام چقدر پولم را هدر داده ام.
 
کتاب هایی را خوانده ام که اگر وزارت ارشاد نظرم را راجع به آنها می پرسید، با همه وجود خواهش می کردم که دیگر هرگز چاپ نشوند. این خزعبلات چاپی بر افکار انسان، تاثیر سوء می گذارد و گاه، سرنوشت و عقاید افراد را عوض می کند.»
 
درمانگاهی به نام شهر کتاب
او درباره شیوه دستیابی به تازه های نشر نیز گفت: «یک فروشگاه «شهر کتاب» نزدیک خانه مان است که هر وقت حالم خوب نیست به آنجا می روم و با شناخت و اعتمادی که نسبت به مسوولینش دارم، شرایط روحی ام را توضیح می دهم؛ آنها هم متناسب با شرایطم کتاب هایی را معرفی می کنند که بعد از کمی تورق در صورت تمایل، خریداری می کنم. تنها مراجعه من برای آشنایی با تازه های نشر و خرید کتاب، همین مکان فرهنگی است.
 
یادم می آید یک بار که اصلا حالم روبراه نبود، کتاب «لطفا گوسفند نباشید» را از شهر کتاب خریدم و خیلی به بهبود وضعیتم کمک کرد. واقعا داروخانه خوبی است!»
 
عصبانی هستم
«وقتی آدم بخواهد کتاب بخرد به گرانی اهمیت نمی دهد و هر طور شده آن را تهیه می کند! من هم بی پول می شوم اما دست بردار کتاب نیستم. اتفاقا امسال پولدار نبودم اما خیلی کتاب خریدم. کسی که دغدغه مطالعه داشته باشد حاضر است همه چیزش را فدای این محصول فرهنگی کند. اگر طالب باشی راه های زیادی مثل امانت گرفتن از کتابخانه ها و حتی خرید شریکی وجود دارد.
 
البته از قیمت کتاب ها به شدت ناراضی ام. اما سَر در نمی آورم که واقعا گران است یا نه؟! حتما قیمت ها همین باید باشد دیگر! اگر پای صحبت دست اندرکاران چاپ و نشر بنشینیم دلایل گرانی کتاب را با توجه به افزایش نرخ همه کالاها برایمان توضیح می دهند.
 
البته گاه ترجیح می دهم کتاب را قرض بگیرم تا بخرم. خیلی دوست دارم «جان شیفته» رومن رولان را در کتابخانه ام داشته باشم اما واقعا گران است.»
 
بسته پیشنهادی 
«یک روانپزشک آمریکایی به نام دکتر اروین یالوم رمانی راجع به چهره های بزرگ مانند نیچه، شوپنهاور و زرتشت نوشته و این افراد را تحلیل روانشناسی کرده است. از آنجا که این کتاب، آدم را با زوایای پنهان زندگی اندیشمندان آشنا می سازد، خیلی ارزشمند است. خواندنش را از دست ندهید. بخصوص آنها که به رمان خوانی علاقه دارند به جای مطالعه عاشقانه های زرد و اتلاف وقت به سراغ این کتاب بروند. از رمان های «جان شیفته» رومن رولان و «آناکارنینا»ی تولستوی هم غافل نشوید. کتاب «سیرت رسول الله» با بازنویسی جعفر مدرس صادقی هم اطلاعات بی نظیری به خواننده می دهد. کسانی که دوست دارند از این برهه تاریخی مطلع شوند حتما این کتاب را بخوانند. البته نثر روان و راحتی ندارد و باید با تأمل با زبان کتاب ارتباط برقرار کرد.»
 
و کتابی که این روزها در دست دارد: «البته این روزها «روانشناسی درد» را می خوانم؛ این کتاب، توضیحی است بر چگونگی مزمن شدن دردهای عادی و این که ریشه هر دردی حتما جسمانی نیست و ممکن است روحی- روانی باشد. البته من از طرفداران شعرهای فاضل نظری هم هستم و اگر نخوانم روزم شب نمی شود!»
 
 
گردآوری: گروه فرهنگ و هنر سیمرغ
www.seemorgh.com/culture
منبع: khabaronline.ir
مطالب پیشنهادی:
 مجری جنجالی، اموال شوهر سابقش را توقیف کرد!!
شکل و شمایل متفاوت فاطمه معتمدآریا روی فرش قرمز جشنواره ونیز ۲۰۱۴ + تصاویر
بزرگترین غافل گیری کنسرت های سال: حضور ناگهانی سوپراستار در کنسرت مرتضی پاشایی
شبِ هرگز
چرا همسر این خواننده معروف، طرفدار او نیست؟!