داستان فیلم درباره شخصی علاقه‌مند به هنر است كه استعداد خوانندگی در موسیقی سنتی دارد و آرزو می‌كند روزی روی یك عرشه‌ كشتی در خلیج فارس، درباره خلیج فارس ترانه‌ای بخواند...
 
 طبق عرفی نانوشته ، فصل تولید در سینمای ایران معمولا از مهرماه آغاز می‌شود و در نیمه اول هر سال، سینمای ایران در رخوتی بی‌دلیل به سر می‌برد اما امسال طبق خبرهایی كه در رسانه‌ها منتشر می‌شود، سینمای ایران از نیمه دوم فروردین ماه، سال پركاری را آغاز كرده است.
ورود آقایان ممنوع ، اولین فیلمی بود كه در ایام نوروز به كارگردانی رامبد جوان و به تهیه‌كنندگی علی سرتیپی مقابل دوربین رفت. تولید این فیلم از 9 فروردین با حضور بازیگرانی همچون مانی حقیقی، رضا عطاران، ویشكا آسایش، بهاره رهنما، پگاه آهنگرانی، فلامك جنیدی و... آغاز شده است. فیلمنامه این فیلم را پیمان قاسمخانی نوشته و داستان آن، حال و هوایی طنز دارد.
از نیمه دوم فروردین ماه نیز فیلمبرداری «پیتزا مخلوط» به كارگردانی حسین قاسمی ‌جامی آغاز شده است. این فیلم سینمایی را حسین حبیبی خلیفه لو تهیه می‌كند و بازیگرانی همچون مجید صالحی، علی صادقی، مهران غفوریان، یوسف صیادی، فرهاد بشارتی، مینا جعفرزاده و آتیلا پسیانی در آن ایفای نقش می‌كنند.

مهندس حسود

در ایام نوروز نیز تهمینه میلانی همزمان با پیگیری ماجراهای اكران فیلم «تسویه حساب»، پیش‌تولید فیلم تازه خود با نام «پرنسیب» را هم آغاز كرده است. این فیلم طبق شنیده‌ها از 20 فروردین ماه مقابل دوربین خواهد رفت. جواد رضویان، بهرام رادان، السا فیروزآذر و... بازیگران این فیلم هستند. «پرنسیب» برپایه صنایع دستی و معماری ایران ساخته می‌شود و بستر قصه اتحاد ملی است. طبق گفته میلانی به خبرگزاری فارس، جواد رضویان در پرنسیب نقش یك مهندس حسود را بازی می‌كند.
از دیگر فیلم‌هایی كه این روزها در مرحله پیش‌تولید قرار گرفته فیلم «سه و نیم» به كارگردانی نقی نعمتی است. این كارگردان كه پیش از این، فیلم متفاوت «آن سه» را كارگردانی كرده، قرار است فیلمبرداری فیلم جدید خود را از اوایل اردیبهشت آغاز كند. طبق خبر ایسنا، داستان سه و نیم درباره 3 دختر زندانی است كه برای مرخصی از زندان بیرون می‌آیند. این فیلم به تهیه‌كنندگی محمدرضا شرف‌الدین ساخته خواهد شد.
«شیشه پاك‌كن» فیلم دیگری است كه از اواسط اردیبهشت پیش‌تولید آن آغاز خواهد شد. این فیلم به كارگردانی مسعود اطیابی ساخته می‌شود و در حال حاضر فیلمنامه آن در حال بازنویسی است. قصه این فیلم نیز كه به تهیه‌كنندگی مشترك روح‌الله برادری و رحمت عبدالله‌زاده تهیه می‌شود، درباره پسر جوانی است كه به شغل شیشه پاك‌كنی در مجتمع‌های مسكونی و ساختمان‌های بلند مشغول است.
علی قوی‌تن نیز قرار است فیلم سینمایی «جهنم خریدنی نیست» را در تیرماه مقابل دوربین ببرد. او كه این روزها در حال فیلمبرداری فیلم «سنجاقك‌های بركه سبز» است، در فیلم جدید خود به روابط آدم‌هایی می‌پردازد كه در مقطعی از زندگی خود دچار بحران می‌شوند و می‌خواهند تكلیفشان را با خودشان روشن كنند.«دختر از من، پسر از تو» به كارگردانی داوود موثقی نیز فیلم دیگری است كه در بهار امسال مقابل دوربین خواهد رفت.این فیلم به تهیه‌كنندگی مرتضی شایسته ساخته خواهد شد.پرویز صبری نیز قرار است فیلم كودكانه «دم دراز حقه باز» را كارگردانی كند. او كه 10 سال از ساخت فیلم اولش می‌گذرد، در فیلم جدید موزیكال خود، فضایی شاد را به تصویر خواهد كشید.

روایت فلسطین

روز گذشته چند فیلمساز در گفتگو با خبرگزاری فارس، خبرهای جدیدی از تولید فیلم خود ارائه كردند. منصور سهراب‌پور، تهیه‌كننده فیلم سینمایی پیراهن شماره 9 با تكذیب اخبار مربوط به منتفی شدن ساخت این پروژه، از انجام توافقات اولیه با یك سرمایه‌گذار خارجی برای تولید این فیلم سینمایی خبر داد. «پیراهن شماره 9» كه محمدحسین ‌لطیفی آن را كارگردانی می‌كند، براساس یك داستان واقعی ساخته ‌می‌شود و داستان یك دختر 13 ساله فلسطینی را روایت ‌می‌كند كه رونالدو بازیكن مورد علاقه‌اش است. او كه خود فوتبالیست خوبی است، همواره آرزوی ملاقات رونالدو را از نزدیك دارد، اما قبل از محقق شدن آرزویش، بر اثر انفجار یك مین كشته می‌شود. سال گذشته خبرهایی مبنی بر دیدار رونالدو از فلسطین اشغالی منتشر شد و این خبرها مهم‌ترین دلیل منتفی شدن ساخت این فیلم عنوان شد.
ایوب دانشور، مجری طرح پروژه زمان معكوس نیز از تولید این فیلم به عنوان محصول مشترك ایران و آذربایجان با حضور محمدرضا فروتن و همایون ارشادی خبر داد. حدود 8 تا 9 بازیگر خارجی در این پروژه حضور خواهند یافت. فیلمبرداری این فیلم از نیمه اول اردیبهشت در تهران شروع می‌شود.
محمد آفریده، مدیرعامل سابق مركز گسترش سینمای مستند و تجربی هم كه سال گذشته از سمت خود كناره‌گیری كرد، قرار است فیلم خرم‌شهر را به یاد آزادی خرمشهر بسازد. در این پروژه كه ماجرای آن در شهر تهران می‌گذرد و داستانی خانوادگی دارد، از عوامل حرفه‌ای سینمای ایران استفاده خواهد شد. جهانگیر جهانگیری كارگردان پیشكسوت سینمای ایران نیز از ساخت فیلم كنسرت روی آب خبر داد و گفت: این فیلم 9 بازیگر اصلی دارد كه تمامی نقش‌ها بالای 50 سال دارند و به دلیل این‌كه اغلب بازیگران در حال حاضر مشغول كارند، منتظر پایان كار آنها هستیم تا بتوانیم كار را كلید بزنیم، البته افزایش میزان دستمزدها نیز یكی از مشكلات ماست.

خلیج فارس در سینما

«كنسرت روی آب» داستان شخصی علاقه‌مند هنر است كه استعداد خوانندگی در موسیقی سنتی دارد و آرزو می‌كند روزی روی یك عرشه‌ كشتی در خلیج فارس، درباره خلیج فارس ترانه‌ای بخواند. مهدی همایون‌فر، تهیه‌كننده سینمای ایران نیز از تولید فیلم ارابه خدا درباره جنگ 33 روزه لبنان خبر داد و گفت: فیلمنامه این اثر سینمایی كه به جنگ 33 روزه لبنان می‌پردازد، در حال بازنویسی است و قصد داریم این فیلم اردیبهشت وارد پیش‌تولید شود.
اصغر فرهادی، كارگردان دیگری است كه طبق اعلام خبرگزاری مهر، قرار است پنجمین فیلم سینمایی خود را درباره مهاجرت در آلمان بسازد. او همراه پیمان معادی مشغول نگارش فیلمنامه این فیلم است كه عنوان آن مشخص نیست. این دومین همكاری معادی و فرهادی بعد از فیلم «درباره الی» است.
به این ترتیب به نظر می‌رسد سینمای ایران فصل پركاری را در تولید آغاز كرده است؛ فصلی كه مقدمات آن از سال گذشته و با صدور پروانه‌های ساخت متعدد چیده شد.
 
گردآوری: گروه فرهنگ و هنر سیمرغ
www.seemorgh.com/culture
منبع: jamejamonline.ir
 
مطالب پیشنهادی:
نقش زنان در فیلم‌های حاتمی‌كیا
تفاوت‌ها و شباهت‌های عیار 14 با فیلم وسترنی «ماجرای نیمروز»
جنگ بازیگران سینما در اكران نوروز 89
به بهانه اكران فیلم عیار 14 ساخته پرویز شهبازی
یک دستورالعمل علمی- کاربردی برای فیلم دیدن در خانه و سینما