ازدواج‌های عجیب و غریب، ثروت‌های میلیون دلاری و مد، چیزهایی است كه این سینما را سرزبان‌ها می‌اندازد؛ هرچند كه مدتی است بعضی از ستاره‌های هالیوود تصمیم گرفته‌اند این تصویر را تغییر داده و نشان دهند كه...


هالیوودی‌ها همیشه با سر و صداهای پر زرق و برقشان شناخته می‌شوند.
ازدواج‌های عجیب و غریب، ثروت‌های میلیون دلاری و مد، چیزهایی است كه این سینما را سرزبان‌ها می‌اندازد؛ هرچند كه مدتی است بعضی از ستاره‌های هالیوود تصمیم گرفته‌اند این تصویر را تغییر داده و نشان دهند كه از آنها به جز بازی كردن و جنجال به پاكردن كارهای دیگری هم بر می‌آید. فعالیت‌های بشردوستانه و حتی طرفداری از محیط زیست، چند سالی است كه در سینمای آمریكا پرطرفدار شده و بسیاری از بازیگران و كارگردانان آن سعی می‌كنند با حضور در این فعالیت‌ها برای خودشان اسم و رسم تازه‌ای دست و پا كنند.
هرچند كه گفته می‌شود این هم ژست جدید هالیوودی‌هاست اما فعالیت‌های آنها بی‌تاثیر هم نبوده است. «آنجلینا جولی» و «برد پیت» زوج خبرساز هالیوود، از پیشگامان این فعالیت‌ها هستند كه البته با استفاده از این حربه شهرتشان را چند برابر كردند. آنها كه برای همین فعالیت‌ها، بهترین زوج سال 2007 شناخته شدند، به تازگی از سوی هفته نامه مشهور «تایم» مورد تقدیر قرار گرفته‌اند.
سفیری از سازمان ملل
هفته‌نامه آمریكایی «تایم» در آخرین شماره‌اش، از «برد پیت» و «آنجلینا جولی»، برای انجام فعالیت‌های انسان دوستانه تقدیر كرد. «تایم» درباره دلایل این تقدیر اعلام كرده كه «برد پیت» و «جولی» از شهرت‌شان برای جلب توجه جهانیان به ‌سمت نیازهای انسان‌دوستانه در سراسر جهان، استفاده كرده‌اند و این قابل تقدیر است.
مجله تایم برای تكمیل این تقدیر از «جورج كلونی» كه همانند این زوج برای حل مشكلات مردم فقیر جهان تلاش می‌كند، خواسته تا مطلبی درباره این زوج معروف بنویسد. كلونی هم در این مطلب نوشته است: «صحبت از مشكلات جهانی یك بحث است و تلاش واقعی برای تغییر شرایط، بحث دیگری است. تلاش‌های این زوج مشهور در پاكستان، مبارزه آنها با فقر و بیماری در آفریقا و جمع‌آوری كمك یك‌ میلیون دلاری برای مردم دارفور سودان تنها بخشی از فعالیت‌های |انسان دوستانه این دو بازیگر است.»
آنجلینا جولی كه فعالیت‌هایش را از سال ۲۰۰۱ و از زمانی كه از سوی كمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان به عنوان سفیر حسن نیت تعیین شده، آغاز كرده است، مدتی پیش هم برنده جایزه سراسری بشردوستی شد. او به خاطر فعالیت‌های بشر دوستانه‌اش به عنوان سفیر حسن نیت اردوگاه‌های پناهندگان سازمان ملل برنده این جایزه شد.
جولی از زمان انتخاب شدن به عنوان سفیر حسن نیت سازمان ملل از شش سال پیش تا امروز به بیش از 20 كشور و منطقه جنگ‌زده و بحرانی دنیا سفر كرده كه سفرهایی به عراق و سوریه و بازدید از یك اردوگاه موقت با 1200 نفر آواره، آخرین آنها هستند.
جولی امیدوار است آنقدر زندگیش ادامه یابد تا بتواند عهدی كه با خود هنگام قبول كردن مسئولیت سفیر حسن نیت سازمان ملل در چهار سال قبل بسته را ادا كند. او بارها با كمك‌های مالی خود برای بهبود وضعیت پناهندگان در سراسر جهان كوشش كرده و به خاطر نقش فعال خود در كمك‌های انسانی جوایز متعددی را نیز دریافت كرده است؛ اتفاقی كه با ازدواج جولی و پیت بیشتر گسترش پیدا كرد و آنها با تاسیس بنیاد جولی - پیت، كمك‌های بیشتری را روانه كشورهای فقیر و اردوگاه‌های پناهندگان كردند.
سفر جولی به عراق یكی از خبرسازترین سفرهای او بود. در شرایطی كه آمریكا در حال جنگ با این كشور به سر می‌برد، یكی از بازیگران سینمای آن برای كمك به آوارگان عراقی روانه این كشور شد و این مسئله برای رسانه‌ها شكار خوبی بود. او ضمن سفر به عراق و دیدار از اردوگاههای آوارگان این كشور، خواستار كمك‌های بیشتر بین‌المللی به میلیون‌ها قربانی جنگ و خشونت در عراق شد و البته از وضعیت كودكان عراقی اظهار نارضایتی كرد و هشدار داد كه وضعیت كودكان در عراق از لحاظ تغذیه بهداشت و آموزش در سطح پایینی است و به همین دلیل هم آمریكا و دولت جرج بوش را مورد انتقاد قرار داد. جولی از سال ۲۰۰۲ تاكنون سه كودك را به نام‌های مدوكس چیوان ازكامبوج، زهرا مارلی از اتیوپی و پاكس تین از ویتنام، به فرزندی پذیرفته است. برد پیت هم بعد از ازدواج با جولی علاقه خود را برای پدرخواندگی فرزندان جولی اعلام كرد و زهرا و مادوكس به نام‌های زهرا جولی - پیت و مادوكس جولی - پیت تغییر نام دادند.
خانه سازی پس از توفان
البته برد پیت جز فعالیت‌هایی كه همراه جولی برای كمك به پناهندگان انجام می‌دهد، به صورت جداگانه نیز كارهایی را در پرونده‌اش ثبت كرده و شاید او هم به زودی سفیر صلح سازمان ملل شود. پیت بعد از اینكه مناطق مختلف نیواورلئان توسط توفان كاترینا آسیب دید و البته پس از اینكه كارهای بازسازی این منطقه از سوی دولت آمریكا به خوبی انجام نشد، تصمیم گرفت تا بخش‌هایی از این منطقه و به خصوص خانه‌های آن را بازسازی كند.
او سازمانی غیر انتفاعی به نام «درستش كنید» تشكیل داد و از مردم خواست تا به این شهر و بازسازی خانه‌هایش كمك كنند و به این ترتیب این سازمان تا كنون موفق به جمع آوری كمك‌های مالی برای ساخت 78 خانه شده است. اِلِن دیجنرس، مجری برنامه تلویزیونی، بیش از 900 هزار دلار از طریق برنامه تلویزیونی خود برای این پروژه مهم جمع آوری كرد و اپرا وینفری، دنزل واشنگتن، تیم رابینز، سوزان ساراندن، مارتین شین، باربارا استرایسند و جیمی بافت هم چهره‌های دیگری بودند كه به این پروژه كمك كردند. جولی هم در پاسخ به حمایت‌های پیت از این اقدام او حمایت كرد.
ستاره‌های خیرخواه
تنها جولی و پیت نیستند كه برای كمك به پناهندگان و خانه سازی برای آسیب دیدگان به هر نقطه‌ای از جهان سرك می‌كشند. ستارگان زیادی از هالیوود تا كنون عناوین خیرخواه و بشر دوست را دریافت كرده‌اند. جرج كلونی یكی از معروف‌ترین این چهره‌هاست كه با جمع آوری كمك برای دارفور سودان حسابی چهره شده است. او برای رفع بحران دارفور حتی با نخست وزیر انگلستان هم دیدار كرد و خودش هم 500 هزار دلار به مردم این منطقه كمك كرد. برد پیت و مت دیمون هم در این راه به او كمك كرده‌اند. ویل اسمیت‌ ستاره دیگر خیرخواه هالیوود است. او به‌ سازمان‌ بهداشت‌ جهانی‌ كمك‌مالی‌ می‌كند و همچنین‌ به‌ آفریقا سفر می‌كند و مردم‌ را در زمینه‌ پیشگیری‌ و درمان‌ بیماری‌ ایدز راهنمایی‌ كرده‌ و آگاهی‌ می‌دهد. نام مارتین شین، سوزان ساراندون، شان پن و حتی ستاره‌های فقیدی چون چارلتون هستون و مارلون براندو را می‌توان در فهرست ستاره‌های بشردوست هالیوود ثبت كرد.  
 
 
گردآوری : گروه فرهنگ و هنر سیمرغ .
www.seemorgh.com/culture
منبع : همشهری آنلاین