البته در این خبر نشانی و شماره تلفن رستوران آقای سامان مقدم هم درج شده بود. ما به خاطر این كه نمی‌خواهیم مطلبمان شبیه پیام‌‌های بازرگانی شود از آوردن این اطلاعات معذوریم!...
 
یك كار نان و آب‌دار
چند هفته پیش خبری با این تیتر در سایت‌های اینترنتی منتشر شد:‌ «جام‌ جهانی 2010 را در رستوران سامان مقدم تماشا كنید».
البته در این خبر نشانی و شماره تلفن رستوران آقای سامان مقدم هم درج شده بود. ما به خاطر این كه نمی‌خواهیم مطلبمان شبیه پیام‌‌های بازرگانی شود از آوردن این اطلاعات معذوریم!
آن بخشی كه به حوزه موضوعی این صفحه مربوط می‌شود، این است: چرا سینماگران دوست دارند در كنار حرفه اصلی‌شان شغل دیگری هم داشته باشند؟
خیلی از جوان‌ها آرزو دارند بازیگر یا كارگردان شوند. این جوانان فكر می‌كنند بازیگری بهترین شغل دنیاست و به وسیله آن می‌توانند هم مشهور و پولدار شوند و هم خاطرشان بابت داشتن یك شغل خوب و بی‌دردسر تا آخر عمر راحت باشد، اما این تمام ماجرا نیست. چون خیلی از بازیگران و كارگردان‌ها وقتی به جایی كه آرزویش را داشته‌اند رسیده‌اند، تغییر مسیر داده‌اند و یك شغل دیگر را هم انتخاب كرده‌اند.
در این مطلب می‌خواهیم ببینیم هر كدام از سینماگران در انتخاب شغل دومشان به چه حوزه‌هایی سرك كشیده‌اند. به قول گزارشگران تلویزیون با ما همراه شوید.

معمار طراح

تهمینه میلانی
: در فیلم‌هایش همیشه از حقوق بر باد رفته زنان دفاع می‌كند. در زندگی واقعی هم به دنبال شغل‌هایی رفته كه حقوق مادی خوبی دارند. او مدرك كارشناسی معماری‌اش را از دانشگاه علم و صنعت تهران گرفته و یك بار هم به عنوان معمار نمونه از دست قالیباف، شهردار تهران تقدیرنامه دریافت كرده است. ساختمان مركز كنترل متروی تهران كه در چهارراه كالج ساخته شده به دست او طراحی شده است. او و همسرش محمد نیك‌بین (كه او هم معمار است) در یك دفتر مشاوره مهندسی مشغول به كار هستند.

ورزش در چند سئانس

محمدرضا گلزار: این سوپراستار سینما علاقه زیادی به سرك كشیدن به میدان‌های ورزشی دارد. چندی پیش كارش را به عنوان مربی بدنسازی تیم والیبال تیم ارتعاشات صنعتی آغاز كرد. فعالیتش وقتی بیشتر شد كه فهمید ممنوع‌التصویر است و چاره‌ای جز مربیگری یك تیم ورزشی ندارد، اما وقتی درهای سینما و بازیگری دوباره به رویش باز شد، كارهای ورزشی‌اش را كمتر كرد. او هم‌اكنون مدیر فنی تیم اسكی ارتعاشات است.

نیم‌نگاهی به روزنامه‌نگاری

ماه‌چهره خلیلی:
ماه‌چهره خلیلی همان بازیگری است كه در سریال «در چشم باد» نقش مادر پارسا پیروز‌فر و كامبیز دیرباز را بازی می‌كرد. او پیش از این در فیلم‌های نقاب، تله و... هم بازی كرده است. خلیلی در كنار بازیگری یك شغل دیگر هم دارد. زمانی كه در لندن زندگی می‌كرده به عنوان یك معمار در طراحی پروژه‌های معماری فعالیت داشته است.
او مدرك فوق‌لیسانس معماری‌اش را از دانشگاه آكسفورد انگلستان گرفته و دوره بازیگری را در method school لندن و موسسه سمعی ـ‌ بصری استاد سمندریان گذرانده است.
به گفته خودش 7 سال در رشته معماری درس خوانده و زمانی كه لندن بوده سردبیری یكی از نشریات خانوادگی را هم به عهده داشته و در آنجا مقالات اجتماعی می‌نوشته است. او زمانی كه به ایران آمد مدتی به عنوان مشاور هنری با نشریات همكاری كرد، اما به دلایلی عطای كار روزنامه‌نگاری را به لقایش بخشید!

مدیریت در كافی‌شاپ

 لیلا حاتمی و علی مصفا: علی مصفا و لیلا حاتمی 2 نفر از سهامداران سینما جمهوری هستند. آنها زمانی كه سینما سالم بود و هنوز نسوخته بود، در طبقه بالایش كافی‌شاپی دایر كرده بودند. آن زمان آنجا فقط یك كافی‌شاپ نبود، بلكه بیشتر یك پاتوق فرهنگی برای روشنفكران بود كه در آن فیلم می‌دیدند و كتاب می‌خواندند و درباره محصولات فرهنگی ـ هنری بحث و تبادل نظر می‌كردند. با سوختن سینما جمهوری و كافی‌شاپ پرونده این پاتوق فرهنگی به دست فراموشی سپرده شد.

روزنامه‌نگار داستان‌نویس

سیدمهرداد ضیایی: او همان بازیگری است كه نقش منوچهر (برادر مینو) را در سریال «آشپزباشی» بازی می‌كرد. ضیایی از دنیای نویسندگی به بازیگری آمده است. او قبل از بازیگری در كار پژوهشگری در تاریخ ادبیات و تاریخ مطبوعات، ویراستاری، كتاب‌شناسی نسخ خطی و فهرست‌نگاری مشغول بوده است. از او تاكنون 4 كتاب پژوهشی و مجموعه داستان و نمایشنامه به چاپ رسیده است، اما شاید چون این كارها درآمد خوبی نداشته‌اند، جذب بازیگری در تلویزیون شده است. ضیایی مدتی با دایره‌المعارف بزرگ اسلام همكاری كرده است. در دانشنامه ادب فارسی هم به عنوان مولف و ویراستار حضور داشته است. فعلا این بازیگر درگیر بازی در سریال‌های مختلف است و وقت سر خاراندن هم ندارد چه رسد به بازیگری.

مدیریت در رستوران

سامان مقدم: چند وقت پیش در روزنامه‌ها خبر افتتاح رستوران سامان مقدم منتشر شد. او همان كارگردانی است كه سریال «شمس‌العماره» را ساخته است. در مراسم افتتاح این رستوران، چند نفر از اهالی سینما حضور داشتند.
آن موقع فیلم «صد سال به این سال‌ها»ی سامان مقدم توقیف شده بود. مقدم چون از اكران این فیلم ناامید شده بود، تصمیم گرفت از سینما فاصله بگیرد و یك شغل نان و آب‌دار مثل مدیریت رستوران را انتخاب كند.
باید ببینیم او همچنان مشغول آشپزی در رستورانش می‌شود یا به سینما برمی‌گردد.
شهاب حسینی: این بازیگر سینما و تلویزیون برای كار دوم مدیریت كافی شاپ را به عهده دارد.
اگر خواستید یك فنجان قهوه نوش جان كنید و ستاره سینمای ایران را هم ببینید، می‌توانید یك سری به كافی شاپ این بازیگر كه در منطقه خوش‌آب و هوای لواسان واقع شده بزنید.

فعالیت موازی

شبنم قلی‌خانی: او از آن استاد‌هایی است كه همه دانشجویان تلاش می‌كنند با او درس بردارند. چون خیلی خوش اخلاق و مهربان است و دانشجویی را از درسش نمی‌اندازد!
شبنم قلی‌خانی در رشته تئاتر قبول شده و گرایش طراحی صحنه را انتخاب كرده است. چندی بعد در كنكور كارشناسی ارشد در گرایش كارگردانی تئاتر مشغول به تحصیل شد و هم‌‌اكنون فارغ‌التحصیل این رشته است.
وی با بازی در فیلم‌ سینمایی «مریم مقدس» به كارگردانی شهریار بحرانی چهره شد. این مدرس دانشگاه در مجموعه‌های تلویزیونی زیادی ایفای نقش كرده است كه از آن جمله می‌توان به «اولین شب آرامش» اشاره كرد.
قلی‌خانی در حال حاضر غیر از بازیگری و كارگردانی فیلم در دانشگاه آزاد مشغول تدریس رشته تئاتر به دانشجویان است. واحدهایی كه توسط این استاد تدریس می‌شوند عبارتند از: مبانی بازیگری و خلاقیت نمایشی.
این بازیگر درباره دشواری‌های كار تدریس می‌گوید: این كه بخواهم هم تدریس كنم، هم كار بازیگری‌ام را دنبال كنم خیلی سخت است. دانشجویان جوان شیطنت‌های خاص خودشان را دارند و سر و كله زدن با آنها كار آسانی نیست، بخصوص در رابطه با من كه تفاوت سنی‌ام با دانشجویان خیلی كم است.
شبنم قلی‌خانی اگر وقت كند علاوه بر بازیگری و تدریس، فیلم كوتاه هم می‌سازد. او 2 فیلم كوتاه «من تنها» و «خونه» را در كارنامه دارد.

مترجم با گرایش هنری

نیكی كریمی:
این بازیگر چند سال پیش كتابی را درباره خاطرات مارلون براندو ترجمه كرد و به چاپ رساند. همچنین در یك جشنواره ادبی به نام «والس» داوری آثار رسیده را هم پذیرفت. این اقدام او با مخالفت تعدادی از داستان‌نویسان مواجه شد كه معتقد بودند او نباید در حوزه ادبیات دخالت كند. نیكی كریمی تاكنون داور چند جشنواره سینمایی جهانی هم بوده است. او بتازگی به عنوان سخنگوی «بنیاد خیریه دل شیر» انتخاب شده است. این نهاد تازه تاسیس قرار است از كودكان بی‌سرپرست حمایت كند.

از طراحی لباس تا سفیر صلح

 مهتاب كرامتی: او برای یكی از مارك‌های تجاری معروف، كار طراحی و تولید لباس انجام می‌دهد. حتما عكس‌های او را در مجلات در حالی كه اطرافش پر از لباس‌های رنگارنگ بوده دیده‌اید. همان طور كه می‌دانید مهتاب كرامتی به عنوان سفیر صلح یونیسف در زمینه مبارزه با ایدز در ایران فعالیت می‌كند. رشته دانشگاهی كرامتی میكروبیولوژی است و یك جورهایی به ایدز مربوط می‌شود. یونیسف در مورد هر پروژه با یك سازمان دولتی همكاری می‌كند مثل بهزیستی، وزارت بهداشت، وزارت آموزش و پرورش، وزارت كشور و.... از بین بازیگران خارجی كه با یونیسف همكاری دارند می‌توان به نیكول كیدمن و جكی چان اشاره كرد.
 
 
گردآوری: گروه فرهنگ و هنر سیمرغ
www.seemorgh.com/culture
منبع: jamejamonline.ir
 
مطالب پیشنهادی:
ستاره‌های سینما که نقاشی‌ هم می‌کنند!
پارچه، قیچی، حرکت!
‌معروف‌ترین سینماگری که همه هفت هنر را تجربه کرده!!
این دفعه پشت دوربین!
افسانه پاکرو: بدون پارتی وارد سینما شدم!