نشریه «توتال فیلم» به این فکر افتاده که فهرستی از رمان‌های خواندنی دیگری تهیه کند که شاید به سختی به فیلم تبدیل شوند اما اگر چنین اتفاقی بیفتد، نتیجه کار فیلمی تماشایی خواهد شد....
 
حالا که تران آن هونگ اقتباسی سینمایی از رمان کلاسیک مدرن و به اصطلاح فیلم‌نشدنی «جنگل نروژی» نوشته هاروکی موراکامی انجام داده، نشریه «توتال فیلم» به این فکر افتاده که فهرستی از رمان‌های خواندنی دیگری تهیه کند که شاید به سختی به فیلم تبدیل شوند اما اگر چنین اتفاقی بیفتد، نتیجه کار فیلمی تماشایی خواهد شد. نقطه اشتراک کتاب‌های حاضر در این فهرست این است که همه رمان‌هایی خواندنی و از آن جنس کتاب‌هایی هستند که وقتی خواننده آن‌ها را دستش می‌گ

مهربانی زنان (جی. جی. بالارد)
کتاب: «مهربانی زنان» ادامه‌ای است که جی‌. جی. بالارد نویسنده‌ فقید انگلیسی برای یکی از رمان‌های مشهور خودش به نام «امپراتوری خورشید» نوشت. رمان «امپراتوری خورشید» در سال 1987 توسط استیون اسپیلبرگ به فیلمی سینمایی با همین عنوان برگردانده شد که کریستین بیل در نوجوانی و در بدو ورودش به سینما نقش اصلی آن را بازی می‌کند.

عوامل پیشنهادی برای اقتباس:
بازگشت کریستین بیل برای ادامه‌ دادن ماجراجویی‌هایش در این کتاب بالارد یکی از بهترین گزینه‌های ممکن است هر چند احتمال دارد بیل با توجه به سن‌اش برای بازی در دوران جوانی شخصیت جیم گراهام مناسب نباشد. در خصوص کارگردان مناسب برای فیلم هم باید به این نکته توجه داشت که وقتی فیلم «امپراتوری خورشیدِ» استیون اسپیلبرگ اکران شد منتقدانی بودند که می‌گفتند اسپیلبرگ نتوانسته شخصیت اصلی را طوری خلق کند که حس همذات‌پنداری تماشاگر تحریک شود. شاید این بار کارگردانی که کمی بیشتر روی شخصیت‌ها تمرکز می‌کند گزینه‌ بهتری باشد کارگردانی مثل آنگ لی.
 
زندگی تجملی (ریچارد پرایس)
کتاب: «زندگی تجملی» تریلری با ریتم بسیار تند است که ریچارد پرایس (یکی از نویسندگان مجموعه‌ تلویزیونی ‌«سیم») آن را نوشته است. ظاهر قضیه این طور است که طی سرقتی مسلحانه قتلی صورت گرفته اما وقتی کارآگاه متی کلارکِ برای حل مشکل قدم وسط می‌گذارد، ماجرا بسیار پیچیده‌تر از آنی می‌شود که در ابتدا به نظر می‌رسید. دیالوگ‌های کوبنده و به‌یادماندنی رمان و روایت پیچ در پیچ آن باعث شده خواندن کتاب به تجربه‌ای نفس‌گیر تبدیل شود تا آن حد که باراک اوباما هم در تعطیلات تابستانی سال 2009 نتوانست قید خواندن این کتاب را بزند و آن را همراه خودش برد.

عوامل پیشنهادی برای اقتباس:
آثار پرایس بیشتر در تلویزیون یا برای ساخت فیلم‌های جمع‌وجور مورد اقتباس قرار گرفته‌اند اما از این یکی می‌شود تریلر جنایی عظیمی ساخت. مارک روفالو برای بازی در نقش پلیس گرفتار هزارتوی داستان انتخاب مناسبی است و شارلتو کاپلی (بازیگر نقش اول فیلم «منطقه 9») هم برای نقش اریک کش،‌ هنرپیشه‌ شکست‌خورده‌ داستان، بهترین گزینه است.
 
 سلول (استیون کینگ)
کتاب:‌ شاید رمان‌های اخیر استیون کینگ مثل رمان‌های اواخر دهه هفتاد او نتوانسته باشد به طور مداوم اقتباس‌های سینمایی جذاب و تماشایی‌ای خلق کند اما کینگ هنوز هم یک سر و گردن بالاتر از همکاران خود می‌ایستد. رمان «سلول»، رمانی‌ به‌روز‌شده درباره دنیای زامبی‌هاست؛ ریدل، هنرمندی گرفتار است که سعی می‌کند نزد خانواده‌اش برود. او باید هر چه سریعتر این کار را انجام بدهد چون سیگنال مرموزی به نام «پالس» هر کسی را که از تلفن همراه استفاده کند، به قاتلی بی‌رحم تبدیل می‌کند.
 
عوامل پیشنهادی برای اقتباس: واقعا جای تعجب دارد که چطور هنوز از این رمان فیلمی ساخته نشده چون می‌شود گفت که تقریبا بیشتر رمان‌های کینگ به فیلم برگردانده شده‌اند. در سال 2007 خبر رسید که الی راث می‌خواهد از این رمان فیلمی بسازد اما این اتفاق رخ نداد. حالا شاید بهترین گزینه برای کارگردانی اقتباس سینمایی زاک اسنایدر باشد. توماس جین هم می‌تواند نقش اول فیلم را بازی کند. جین چندی پیش در فیلم «مه» که آن هم براساس یکی از رمان‌های کینگ ساخته شد، نقش اول را به خوبی درآورده بود.
  
زندگی (کیت ریچاردز)
کتاب: زندگی‌نامه‌های سلبریتی‌ها عموما پر از تعریف و تمجیدهای بی‌خاصیت از آنهاست اما «زندگی» کتابی که درباره زندگی و دوران کیت ریچاردز، گیتاریست گروه «رولینگ استونز» و منبع الهام جانی دپ برای خلق شخصیت کاپیتان جک اسپارو در سری فیلم‌های «دزدان دریایی کارائیب»،‌ نوشته شده از این قاعده مستثنی است. این کتاب پر از حکایت‌های کوتاه درباره جنبه‌های مختلف موسیقی راک اند رول و حواشی آشنای است و از ورای آن می‌توان به ماجراهای پشت صحنه یکی از بزرگ‌ترین گروه‌های موسیقی جهان پی برد.
 
عوامل پیشنهادی برای اقتباس: آیا لازم است که صبر کنیم تا کیت ریچاردز قدم پیش بگذارد تا کار ساخت فیلمی براساس کتاب «زندگی» راه بیفتد؟ نه، اصلا لزومی ندارد خود او در نقش خودش بازی کند. گزینه‌ اصلی همان طور که مثل روز مشخص است جانی دپ است. در صورتی که تشخیص داده شود باید بازیگر دیگری به جز دپ برای این نقش انتخاب شود، بهترین گزینه تام هاردی، یکی از بازیگران محبوب کریستوفر نولان و از بازیگران فیلم «تلقین»، است. بدون شک او می‌تواند شخصیت جذاب و چند لایه‌ کیت ریچاردز را روی پرده بازآفرینی کند.
 
 پادشاه هندوانه (دانیل والاس)
کتاب: یک کتاب عجیب و غریب و سرشار از شگفتی از دانیل والاس که با نگارش رمان «ماهی بزرگ» به شهرت رسید. داستان «پادشاه هندوانه» در شهر کوچک و خیالی اَشلند در آلاباما می‌گذرد که روزگاری در آن هندوانه باعث رونق زندگی خانواده‌های محلی شده تا اینکه توماس رایدر مداخله می‌کند و محصولات آنها خراب می‌شود و در نتیجه همه خواب و خیال‌هایشان هم نقش بر آب می‌شود. توماس سال‌ها بعد دوباره به همان شهر برمی‌گردد تا در گذشته‌ جست‌وجو کند.
 
عوامل پیشنهادی برای اقتباس: معروف‌ترین رمان والاس «ماهی بزرگ» توسط تیم برتون به فیلمی محبوب و دوست‌داشتنی برگردانده شد و تیم برتون هم برای کارگردانی چنین رمان عجیب و غریبی بهترین گزینه ممکن به نظر می‌رسد. از آنجایی که داستان والاس سفری اسطوره‌ای در دل مضامینی چون هویت، گذشته، زندگی اجتماعی و ... است، شاید برای نقش توماس رایدر در فیلمی که شاید روزی براساس آن ساخته شود بتوان از خواکین فینیکس استفاده کرد که حالا مدتی ‌است سینما را کنار گذاشته. شاید همین کتاب بتواند دوباره پای او را به سینما باز کند.
 
 سرزمین پدری (رابرت هریس)
کتاب: تریلر پرفروش رابرت هریس مقطع زمانی حساسی از اروپا را پوشش می‌دهد؛ وقتی که آلمان‌ها سکان جنگ جهانی دوم را به دست می‌گیرند و رژیم آدولف هیتلر بر اروپای مرکزی و مرزهای فراسوی آن سلطه پیدا می‌کند. در دل این کابوس، برای کاراگاهی به نام خاویر مارچ پاپوش می‌دوزند. او درگیر یک رسوایی سیاسی می‌شود که طی آن اعضای ارشد حزب نازی دست به تهدید زده‌اند که اسرار جنگی را برای مردم بی‌خبر از همه جا فاش خواهند کرد.
عوامل پیشنهادی برای اقتباس: براساس کتاب «سرزمین پدری» پیش از این فیلمی تلویزیونی ساخته شده که مورد استقبال قرار گرفت. در آن فیلم روتگر هائر نقش کاراگاه مارچ و میراندا ریچاردسون هم نقش چارلی مک‌گوایر خبرنگار آمریکایی را بازی می‌کردند که ریچاردسون برای نقش‌آفرینی‌اش برنده جایزه امی شد. برای اقتباس احتمالی آن برای پرده سینما کریستف والتز گزینه‌ مناسبی برای نقش مارچ است و ریچل مک‌آدامز هم می‌تواند به خوبی از پس نقش خبرنگار بربیاید.
 
 آدمکش کور (مارگارت اتوود)
کتاب: مارگارت اتوود، نویسنده مشهور کانادایی‌تبار، با نگارش رمان «آدمکش کور» در سال 2000 موفق به کسب جایزه بوکر شد. این رمان فوق‌العاده در خصوص روابط خانوادگی با خودکشی نویسنده‌ای به نام لورا چیس شروع می‌شود و بعد انگیزهای مختلف او برای نابود کردن خودش از طریق خاطرات خواهرش آیرس آشکار می‌گردد. سوای خاطرات آیریس، رمانی از لورا به جا مانده که نام آن هم «آدمکش کور» است. این رمان هم می‌تواند نشان بدهد که چرا نویسنده دست به خودکشی زده است.
عوامل پیشنهادی برای اقتباس: شاید اقتباس از رمانی که یک رمان دیگر را هم در دل خود جای می‌دهد کار چندان ساده‌ای نباشد اما داستان رمان «آدمکش کور» از آن جنس تراژدی‌های گیرا است که به راستی به درد ساخت فیلمی عظیم با حال و هوای حماسی می‌خورد. اگر آنتونی مینگلا زنده بود، او بهترین گزینه برای کارگردانی اقتباس از روی این رمان بود اما در غیاب او می‌توان سام مندز را مدنظر قرار داد و کری مولیگان هم به درد شخصیت شکننده و از نظر روانی به‌هم‌ریخته آیریس می‌خورد.
  
سالن گرگ (هیلاری منتل)
کتاب: داستان کتاب «سالن گرگ» در دوران سلطنت هنری هشتم در انگلستان می‌گذرد. منتل در این کتاب به قدرت رسیدن توماس کرامول در اوایل قرن شانزدهم را شرح می‌دهد. «سالن گرگ» در سال 2009 برنده جایزه بوکر شد و منتقدان هم زبان به تحسین کتاب گشودند و رویکرد نویسنده در شخصیت‌پردازی مناسب و نوآورانه کرامول به عنوان فردی بااستعداد و پراگماتیست را مورد ستایش قرار دادند.
عوامل پیشنهادی برای اقتباس: مدتهاست که فیلمی تاریخی با این حال و هوا ساخته نشده و به نظر می‌رسد که حالا وقت مناسبی است تا فیلمی درباره‌ قرن شانزدهم انگلستان تولید شود. شکار کاپور در ساخت دو فیلمی که با محوریت ملکه الیزابت ساخت نشان داد که می‌تواند در ژانر تاریخی با دقت و ظرافت تمام پروژه‌ها را به مقصد برساند. از نظر بازیگر هم می‌شود به بندیکت کامبربچ فکر کرد تا در نقش کرامول مقابل دوربین برود. کامبربچ به تازگی در مینی سریال تماشایی «شرلوک»، محصول بی‌بی‌سی، در نقش شرلوک هولمز بازی خیره‌کننده‌ای از خود به نمایش گذاشت.
 
ناتور دشت (جی ‌‌دی سلینجر)
کتاب: داستان جی دی سلینجر فقید درباره پریشانی دوران نوجوانی و حس عصیانگری آن دوران را یکی از رمان‌های کلاسیک مدرن به حساب می‌آورند. شخصیت اصلی داستان هولدن کالفیلد هم به یکی از کلیدی‌ترین شخصیت‌های ادبیات قرن بیستم تبدیل شده است. «ناتور دشت» داستان گذر هولدن از دوران بلوغ است که طی آن هولدن سعی می‌کند جایگاه خود در دنیایی را پیدا کند که به چشم او پر از ریا و دروغ است.
عوامل پیشنهادی برای اقتباس: سلینجر همیشه با فروش حق اقتباس رمان بی‌نهایت مشهورش مخالفت می‌کرد، با وجود این در قبال ساخت اقتباسی سینمایی از رمان بعد از مرگ‌اش ابراز نارضایتی نکرده بود. حالا که «شبکه اجتماعی» را دیده‌ایم، می‌شود با اطمینان خاطر گفت که دیوید فینچر بهترین گزینه برای کنار هم چیدن دیالوگ‌های آتشین رمان سلینجر است. برای نقش هولدن کالفیلد هم باید دنبال چهره‌ای تازه‌وارد گشت.
  
سگ سرخ، سگ سرخ (پاتریک لین)
کتاب: اولین رمان پاتریک لین، نویسنده کانادایی‌تبار، داستان دو برادر در دهه پنجاه را روایت می‌کند. این دو در بریتیش کلمبیا زندگی می‌کنند و خشونت بخش جدایی‌ناپذیر زندگی روزمره و دشوارشان است. وقتی که یکی از جشن‌های خانوادگی از مسیر عادی‌اش منحرف می‌شود، زنجیره‌ای از وقایع عجیب و غریب شکل می‌گیرد و دو برادر را به لبه پرتگاه سقوط می‌کشاند.
عوامل پیشنهادی برای اقتباس: در رمان چشم‌اندازهای روستایی وسیعی توصیف می‌شود که حتی روی کاغذ هم حس و حالی سینمایی دارند. با وجود این، خشونت جاری در کتاب گزینه‌ مناسبی برای جان هیلکوت (کارگردان فیلم‌های «پیشنهاد» و «جاده») است. از لحاظ بازیگر هم می‌شود به جاش برولین و جرمی رنر فکر کرد.

 
 
گردآوری: گروه فرهنگ و هنر سیمرغ
www.seemorgh.com/culture
منبع: tehrooz.com
 
 
مطالب پیشنهادی:
قهرمانان این رمان‌ها واقعا وجود داشته اند! (+عکس)
 10 نکته ای که در مورد هری پاتر نمی‌دانستید!
 کتابی که توصیه می‌کنم آن را نخوانید!
 تصاویر روی جلدی که باعث مشهور شدن کتابها شدند +عکس
5 نویسنده که پس از مرگ دنیای ادبیات را تکان دادند!!