ساختمان پزشكان
سروش صحت نیز به عنوان كارگردان این مجموعه بخوبی آن را هدایت كرده و طنز قابل توجهی را به معرض نمایش گذاشته است. سراغ برخی از افراد این ساختمان رفتیم تا....
 
 اتفاق تازه
تلویزیون، این جعبه جادویی برای مخاطبانش همیشه جذاب بوده و هست؛ بخصوص وقتی پای برنامه‌های طنز در میان باشد. این بار شبكه 3 سیما ـ كه سابقه‌ای طولانی در پخش سریال‌های طنز دارد ـ به سراغ «ساختمان پزشكان» رفته و در آن با رشته‌های مختلف پزشكی شوخی كرده است. پیمان و مهراب قاسمخانی نیز كه سال‌هاست در زمینه نگارش متن‌های طنز فعالیت دارند این بار توانسته‌اند شوخی‌های تازه‌ای را به رخ مخاطب بكشند.
سروش صحت نیز به عنوان كارگردان این مجموعه بخوبی آن را هدایت كرده و طنز قابل توجهی را به معرض نمایش گذاشته است. سراغ برخی از افراد این ساختمان رفتیم تا از حال و هوای آن بیشتر بدانیم.
 
ابتدا مهراب قاسمخانی پاسخگوی پرسش‌هایمان شد.
خوشحالم كه كارمان را مخاطب دید
وی درباره این كه چطور شد نگارش متن‌های سریال ساختمان پزشكان را به عهده گرفته است، گفت: «من، محسن چگینی (تهیه‌كننده)‌ و سروش صحت (كارگردان)‌ سال‌هاست یكدیگر را می‌شناسیم و با سلایق یكدیگر آشنا هستیم و به‌همین دلیل كاركردن با هم برایمان بسیار دلپذیر است و به قول برخی دوستان شاید حالا ما یك تیم باشیم.» نویسنده سریال ساختمان پزشكان در پاسخ به این پرسش كه هراسی نداشتید از این كه جامعه پزشكان از شما گلایه كنند، می‌گوید: «چرا، به هرحال نگرانی‌هایی وجود داشت. شاید برای همین هم بین ضبط و پخش این مجموعه فاصله زیادی وجود دارد. در ضمن ما از این نظر همیشه به طور خودكار دچار سانسور می‌شویم. اگر این نگرانی‌ها وجود نداشت سریال می‌توانست زودتر از اینها پخش شود».
مهراب قاسمخانی در پاسخ به این سوال كه خودش چقدر روان‌شناس‌ها و روانپزشك‌ها را قبول دارد، می‌گوید: «به هر حال هر آدمی برگرفته از تمام خصوصیات رفتاری مثبت و منفی است و روح و افكار آدمی نیز مانند تن، گاهی به درمان نیاز دارند و این درمان‌كردن كار روانپزشكان و روان‌شناسان است، بنابراین نمی‌توان این رشته از پزشكی را نادیده گرفت».
نویسنده ساختمان پزشكان درخصوص این كه مجموعه در نهایت آن چیزی شده كه فكر می‌كرده است، می‌گوید: «خیلی به آن چیزی كه در ذهنم بود، نزدیك شده است و خوشحالم كه مخاطب هم كار ما را پذیرفته و آن را دوست داشته است».

بازیگر باید در هر شرایطی كارش را درست انجام دهد
هوشنگ حریرچیان، همان پیرمرد خوش‌لهجه اصفهانی است كه با بازی شیرینش توجه ویژه مخاطبان را به خود جلب كرده است. او درباره حضورش در این سریال و این كه چگونه به گروه ملحق شده است، می‌گوید: «از طرف كارگردان این مجموعه یعنی سروش صحت برای بازی دعوت شدم و چون گروه هم بسیار حرفه‌ای و با اخلاق بودند پذیرفتم در این سریال نقشی را به عهده بگیرم».
حریرچیان درباره این كه آیا قبلا با سروش صحت همكاری داشته است یا خیر، می‌افزاید: «خیر. با ایشان تجربه همكاری نداشتم و ساختمان پزشكان اولین همكاری ما بود و خیلی خوشحالم كه توانستم با این كارگردان جوان همكاری كنم، چراكه او بسیار آدم دقیق و راحتی است و طنز را هم خیلی خوب می‌شناسد».
بازیگر نقش پدر در سریال ساختمان پزشكان در پاسخ به این پرسش كه بازی در یك كار هر شبی چقدر سخت یا آسان بوده است، می‌گوید: «طبیعتا بازی در این نوع كارها، آسان نیست و سختی‌های خاص خودش را دارد، اما برای من خیلی هم دشوار نبود، چون یك بازیگر هستم و باید بتوانم خودم را با شرایط مختلف هماهنگ كنم».
حریرچیان درباره مخاطبان سریال ساختمان پزشكان اعتقاد دارد: «خوشبختانه در سال‌های اخیر مخاطبان تلویزیون بسیار فهیم‌تر و آگاه‌تر شده‌اند و فرق خوب و بد را متوجه می‌شوند و برای همین هم طنز متفاوت ساختمان پزشكان را بخوبی درك می‌كنند و از این كه توانسته‌اند با این كار ارتباط نزدیكی برقرار كنند بسیار خوشحالم و از این نظر تمام خستگی‌ها از تن‌مان خارج شده است».
او در پایان می‌گوید: «قرار است بزودی در یك سریال تازه دیگر بازی كنم كه به احتمال زیاد از شبكه یك سیما روی آنتن خواهد رفت».

ساختمان پزشكان یك اتفاق است
رضا كریمی در سریال ساختمان پزشكان نقش مدیر كافی‌شاپ را به عهده دارد. وی درباره حضورش در این سریال می‌گوید: «همكاری من با محسن چگینی (تهیه‌كننده)‌ به سال‌ها پیش و مجموعه شب‌های برره برمی‌گردد. این بار نیز از سوی ایشان برای بازی دعوت شدم؛ البته در 2 سریال جایزه بزرگ و چارخونه نیز با یكدیگر كار كرده بودیم و به همین دلیل خواستم برای چندمین بار این تجربه را تكرار كنم».
كریمی در پاسخ به این پرسش كه چقدر نقشش را دوست داشته است، می‌گوید: «برای من نقش كوتاه یا بلند مفهومی ندارد و این عمق نقش است كه اهمیت دارد. من نقشم را دوست داشتم و انرژی خوبی هم برای آن گذاشتم».
بازیگر سریال ساختمان پزشكان درخصوص گریم متفاوتش در این كار می‌گوید: «من گریمم را خیلی دوست داشتم و با آن بخوبی كنار آمدم. اتفاقا این نوع گریم باعث شد راحت‌تر به نقشم نزدیك شوم.»
كریمی در مورد همكاری‌اش با دیگر بازیگران می‌افزاید: «خیلی خوشحالم كه توانسته‌‌ام كنار بازیگران مهم و حرفه‌ای این سریال بازی كنم، بخصوص آقای حریرچیان. به هر حال ایشان 50 سال است كه در این زمینه فعالیت دارند و درس‌آموختن از ایشان برایم بسیار مغتنم بود.»
كریمی در پاسخ به این پرسش كه چقدر از بداهه در این كار استفاده شده است،‌ می‌گوید: «در این كار ما اصلا بداهه نداشتیم و اگر نظری هم بود هنگام تمرین آن را بیان می‌كردیم.»
كریمی همچنین در ادامه درباره این كه ساختمان پزشكان چه فرق عمده‌‌‌ای با مجموعه‌های چارخونه یا مسافران دارد، معتقد است: «تفاوت زیادی میان این كارها وجود دارد، چون پیمان قاسمخانی به‌عنوان سرپرست نویسندگان انرژی زیادی روی كار گذاشته است و حتی می‌توان گفت طنز تازه‌ای را برای مخاطب به تصویر كشیده و در نوع خودش یك اتفاق است.» بازیگر سریال ساختمان پزشكان در نهایت این مجموعه را یك مجموعه خانوادگی و مردم‌‌پسند می‌داند و از آن به عنوان یك خاطره خوب در پرونده هنری‌اش یاد می‌كند.

ساختمان پزشكان برایم تجربه شیرینی بود
 محمد علامه، به عنوان تصویربردار با گروه ساختمان پزشكان همكاری داشته است. او سال‌هاست كه در این زمینه فعالیت می‌كند. از كارهایش می‌توان به مجموعه‌های چارخونه، مسافران، شب‌های برره و... اشاره كرد.
وی درباره حضورش در این كار می‌گوید: «من پیشتر با سروش صحت و محسن چگینی همكاری داشته‌ام و برای چندمین بار این تجربه تكرار شد.»
وی درخصوص نوع تصویربرداری كار بیان می‌كند: «تصویربرداری این مجموعه كار خیلی دشواری نبود و همه چیز در جای خودش قرار گرفته بود؛ از نورپردازی گرفته تا طراحی صحنه و لباس و برای همین كار در چنین شرایطی نه‌تنها سخت نیست، بلكه شیرین هم است.»
علامه قصه ساختمان پزشكان را دوست دارد و می‌گوید: «این مجموعه طنز تازه‌ای را به نمایش گذاشته و شوخی‌هایی كه در آن وجود دارد به‌هیچ‌وجه توهین‌ یا لودگی نیست و برای همین مخاطب آن را دوست دارد.»
علامه در پاسخ به این سوال كه در آینده چه كاری از او روی آنتن خواهد رفت، توضیح می‌دهد: «قرار است تصویربرداری مسابقه آشپزی شبكه 2 سیما را انجام دهم كه یك مسابقه بزرگ و بی‌نظیر است.»
تكرار یك نقش خوب خیلی هم بد نیست
ساختمان پزشكان، اولین تجربه طنز هومن برق‌نورد نیست. او را قبلا در نقش لوطی سریال اشك‌ها و لبخند‌ها دیده بودیم؛ كار طنز حسن فتحی. او علاقه خاصی به تئاتر دارد و آن را خانه اصلی‌اش می‌داند. خیلی‌ها فكر می‌كنند برق‌نورد در این سریال به گونه‌ای دوباره همان نقش لوطی اشك‌ها و لبخندها را بازی كرده است، اما خودش این مساله را قبول ندارد، هر چند معتقد است تكرار یك نقش خوب خیلی هم بد نیست. برق‌نورد نقش ناصر را هم تیپ می‌داند و هم كاراكتر و در نهایت آن را دوست دارد. به هر حال هومن برق‌نورد در این سال‌ها ثابت كرده كه هم بازیگر است و هم طنز را خیلی خوب می‌شناسد و حالا مخاطبان گسترده تلویزیون، كار او را باور و دوست دارند.

طنز این مجموعه خالی از لودگی است
مونا فرجاد، بازیگر نقش كتی در این سریال است و از او قبلا سریال‌های سلام و خوش‌ركاب را دیده‌ایم. فرجاد كه در خانواده‌ای هنرمند رشد كرده با فضای هنر از كودكی آشنا شده و كارگردانی حالا یكی از مهم‌ترین دغدغه‌های این بازیگر جوان است.
فرجاد درخصوص حضورش در این سریال می‌گوید: «از طرف سروش صحت برای بازی دعوت شدم؛ چرا كه ایشان معتقد بودند فیزیك و نوع صدایم به نقش كتی می‌خورد. من هم بازی در این سریال را پذیرفتم، چون دوست داشتم با گروه ساختمان پزشكان همكاری كنم.»
فرجاد در مورد نوع طنز ساختمان پزشكان توضیح می‌دهد: «طنز این سریال را بسیار دوست دارم، چرا كه از هرگونه لودگی به دور است و از سطح بالایی از طنز برخوردار است.»
مونا فرجاد بخوبی توانسته با نقش كتی ارتباط برقرار كند و در این مورد می‌گوید: «هر جا كه دچار مشكل می‌شدم با پیمان قاسمخانی و سروش صحت گفت‌وگو می‌كردم و آنها فاكتورهایی را دراختیارم می‌گذاشتند كه راحت‌تر بتوانم به كتی و آن چیزی كه در ذهن‌شان نسبت به این شخصیت وجود داشت، برسم. بازیگر نقش كتی در نهایت درباره ساختمان پزشكان این طور بیان می‌كند: «در این مدت عكس‌العمل‌های خوبی از مردم می‌بینم كه نشان می‌دهد ما توانسته‌ایم كارمان را درست و آن‌طور كه باب میل آنهاست، انجام دهیم كه این مساله به مدیریت خوب سروش صحت، محسن چگینی و برادران قاسمخانی برمی‌گردد.»

اگر بخواهیم می‌توانیم
مجموعه ساختمان پزشكان نشان داد كه اگر بخواهیم می‌توانیم یك اثر متفاوت خلق كنیم به شرط آن كه همه چیز درست كنار هم قرار گیرد.
مخاطبان تلویزیون پس از مدت‌ها توانستند با تلویزیون و طنزهای آن آشتی كنند، چرا كه طی سال‌های اخیر متاسفانه شاهد طنزهای قابل توجهی نبوده‌ایم. به هر حال ساختمان پزشكان در نوع خودش یك اتفاق تازه است.

از صحنه تئاتر تا بازی مقابل دوربین سیما
بهنام تشكر، بازیگر سرشناس تئاتر است و در دانشگاه اقتصاد بازرگانی خوانده است. وی در چند كارگاه بازیگری در آمریكا و جاهای دیگر شركت كرده و وارد عرصه تئاتر شده است و همسرش نیز در رشته روان‌شناسی تحصیل‌كرده و جزو مشوقین اصلی او بوده است.
تشكر پیش از این در 2 تله‌تئاتر و 2 تله‌فیلم بازی كرده است و به طور حرفه‌ای نزدیك به 15 سال به كار تئاتر مشغول بوده است. تشكر را برای اولین‌بار سروش صحت و پیمان قاسمخانی كشف كردند، آن هم وقتی برای دیدن یكی از تئاترهایش رفته بودند. آشنایی این هنرمندان از همان‌جا آغاز شد و همین آشنایی موجب شد كه حدود 8 ماه از صبح تا شب در كنار هم كار كنند تا مجموعه ساختمان پزشكان را ارائه دهند. تشكر در مورد طنز این سریال بر این باور است كه نخواسته‌اند به هر قیمتی مخاطب را بخندانند و برای همین از شوخی‌های بیجا در این كار پرهیز كرده‌اند.
بازیگر نقش نیما افشار در مورد این نقش اعتقاد دارد كه او یك آدم ساده و دلپاك است كه خرده شیشه ندارد و اتفاقا سعی می‌كند به همه كمك كند و همین سادگی نیما افشار باعث‌ می‌شود كه دیگران او را یك آدم ضعیف ببینند و مورد آزار قرارش بدهند.
بهنام تشكر در این سریال بسیار روان بازی كرده است و مخاطب خیلی راحت می‌تواند با او ارتباط برقرار كند كه این مساله نشات گرفته از تجربه بالای او در تئاتر است. خودش می‌گوید: در مدت پخش این سریال مخاطبان عكس‌العمل‌های خوبی نسبت به این كار داشته‌اند و اصلا فكر نمی‌كردم تا این حد مورد استقبال قرار گیرد. بهنام تشكر اعتقادی به شهرت ندارد و خوب بازی كردن برایش اهمیت دارد و این كه بتواند اثری از خود به جای بگذارد، وی بتازگی مشغول تمرین تئاتری با بهرام تشكر (برادرش)‌ است كه قرار است در سالن تئاتر شهر، اجرا شود. حال باید دید پس از پخش سریال ساختمان پزشكان تا چه حد دیدگاه مخاطبان نسبت به او تغییر خواهد كرد.

در این سریال با اعتماد به طرف نقشم رفتم
پروین قائم‌مقامی، بازیگر نقش مادر در سریال ساختمان پزشكان است. او مادر بهاره رهنما بازیگر و مادرزن پیمان قاسمخانی (نویسنده)‌ نیز می‌باشد. قائم‌مقامی در مورد حضورش در این سریال گفت: از طرف یكی از عوامل این سریال برای بازی در این كار دعوت شدم و از آنجا كه قبلا در سریال مسافران با این گروه همكاری داشتم، پذیرفتم كه این نقش را بازی كنم. قائم‌مقامی در مورد فیلمنامه این سریال می‌گوید: نبود فیلمنامه و پذیرش نقش در این شرایط كار راحتی نیست، اما می‌دانستم كه متن‌ها اصولی و درست به نگارش درخواهند آمد و برای همین با اعتماد و آسودگی نقشم را ایفا كردم. این بازیگر در مورد نقشش در این كار این طور می‌گوید كه من خودم بسیار مادر حساسی هستم و برای همین نقش مادر در این سریال با آن همه حساسیتی كه نسبت به خانواده‌اش دارد چندان از من دور نبود. البته طبیعتا مادرها همیشه نسبت به بچه‌هایشان احساس نگرانی و دلواپسی دارند. وی در ادامه می‌گوید: تنها چیزی كه به این نقش اضافه كردم داد زدن‌های بسیار و همین طور بزرگ جلوه‌دادن كنجكاوی این مادر بود. ضمن این كه باید بگویم از قبل تمامی رفتارها و دیالوگ‌ها با سروش صحت به عنوان كارگردان مطرح می‌شد و پس از پذیرش آنها را انجام می‌دادیم.
قائم‌مقامی، بازیگری را دوست دارد و در این باره می‌گوید: از این كه می‌توانم نقش‌های متفاوت را ایفا كنم، خوشحالم و حالا بازیگری برایم بسیار جدی است و دوست دارم نقش‌های متفاوت را تجربه كنم البته اگر این فرصت در اختیارم قرار بگیرد.
 
 
گردآوری: گروه فرهنگ و هنر سیمرغ
www.seemorgh.com/culture
منبع: jamejamonline.ir/ محبوبه ریاستی
 
مطالب پیشنهادی:
مونا فرجاد از ایفای یك نقش دوم در سریال ساختمان ‌پزشكان می‌گوید
 نگاهی به مجموعه «ساختمان پزشكان»
 گفت وگو با «فرناز رهنما» بازیگر نقش «نازنین» در مجموعه «ساختمان پزشکان»
درباره «ساختمان پزشکان»؛ بساط خنده و سرگرمی مهیا است
گزارش تصویری سریال «ساختمان پزشکان»