تعداد تولیدات این گونه فیلم ها در سال های اخیر بسیار گسترش پیدا کرده است. در این شماره همانند شماره های گذشته چند فیلم تلویزیونی جدید را برای تان معرفی می‌کنیم....

                                                         
  تاریخ دقیق ساخت نخستین فیلم تلویزیونی مشخص نیست. در پاره ای از منابع، دهه 60 میلادی به عنوان زمان تولید نخستین فیلم های تلویزیونی درج شده است. این پدیده مشابه بسیاری از دیگر پدیده های مدرن با چند سال تأخیر به ایران رسید.
تولید فیلم های تلویزیونی در دهه 60 به طور اندک و دهه 70 به صورت آشکارتری متداول شد. در حال حاضر بسیاری از کشورها به تولید و پخش فیلم تلویزیونی اقدام می‌کنند. در ایران به طور عمده فیلم بلند داستانی یا فیلم تلویزیونی در زمانی حدود 90 دقیقه تعریف شده است.
تعداد تولیدات این گونه فیلم ها در سال های اخیر بسیار گسترش پیدا کرده است. در این شماره همانند شماره های گذشته چند فیلم تلویزیونی جدید را برای تان معرفی می‌کنیم.

تلسکوپ
در فیلم «تلسکوپ»، رامین راستاد، افشین سنگ چاپ، حشمت آرمیده، شهرام خزرایی، سیدمحسن نبوی، مختار سائقی، ژیلا آل رشاد، زهرا زرگری، رضا ناجی و ابراهیم آبادی به ایفای نقش می‌پردازند. این فیلم، داستان مردی را روایت می‌کند که برای رسیدن به هدف خود مراحلی را طی می‌کند که بی شباهت به هفت خان نیست. فیلم نامه «تلسکوپ» به قلم «احسان عبدی پور» به رشته تحریر درآمده است و کارگردانی این فیلم را «جواد مزدآبادی» برعهده دارد. «آرش زینال خیری» هم تهیه کننده فیلم تلسکوپ است.

چهل روز تا برادری
در فیلم «چهل روز تا برادری»، محمد فیلی، سایه کبیری و سارا خوئینی ها به ایفای نقش می‌پردازند. این فیلم، داستان مردی به نام سیاوش را روایت می‌کند که کارشناس ارشد مهندسی عمران است. او پیش از موعد بازنشسته و همین مسئله باعث می‌شود که به فکر سفر به خارج از کشور برای دیدار بچه هایش بیفتد. او در نهایت تصمیم می‌گیرد به روستای پدری اش باز گردد و همین موضوع ماجراهای مختلفی را برایش رقم می‌زند. «سیدمحمد طاهریان» کارگردانی این فیلم را برعهده دارد و «کوروش برزگر» فیلم نامه آن را نگاشته است.

دوزخ تر
در فیلم «دوزخ تر»، بازیگرانی هم چون سپیده علایی، هادی فرجام، حسین بیاری و اکبر رحیمی‌ به ایفای نقش می‌پردازند. این فیلم روایتگر داستان پیرمرد تنهایی است که در صحرا زندگی می‌کند و بیشتر عمر خود را به چوپانی گذرانده است. او حالا پس از یک اتفاق مجبور می‌شود که برای مدتی زنی را پیش خود نگه دارد و همین مسئله شایعاتی را به وجود می‌آورد. «سپهر ملکان» کارگردانی و «محسن صرافی» تهیه فیلم «دوزخ تر» را بر عهده دارند.

سایه
فیلم «سایه» به کارگردانی «روح ا... حجازی» داستان زوج جوانی را روایت می‌کند که پس از سال ها زندگی مشترک صاحب فرزندی می‌شوند و این اتفاق سبب می‌شود تا به بازنگری جدیدی در زندگی خود برسند. در این فیلم به تهیه کنندگی «هادی علی محمدی»، هومن سیدی، لیندا کیانی و امید روحانی به ایفای نقش می‌پردازند. «علی طالب آبادی» فیلم نامه «سایه» را نوشته است.

آراز
فیلم «آراز» به کارگردانی «سینا گنجوی» برداشتی از قصه حضرت ابراهیم (ع) و حضرت اسماعیل (ع) است. در این فیلم، رحمان باقریان، امیر کمالی، امیر کربلائی زاده، خداوردی خسروی، عادل ناقلی، کاظم هاشم زاده، مهدی محمدنژاد، علی اصغری، اسماعیل عباس پور، ملکه فتحی و ژیلا شاهی به ایفای نقش می‌پردازند. تهیه کنندگی فیلم «آراز» را «عباس فتحی» برعهده دارد و فیلم نامه آن به قلم «علی اصغری» و «آزاده احمدیان» براساس طرحی از «مرجان اشرفی زاده» نوشته شده است.

از میان سایه ها
ماه چهره خلیلی، کوروش سلیمانی، محسن پورهاجریان، حشمت آرمیده، مرجان سپهری، آزیتا ترکاشوند، زهره کدخدازاده، مهدی پوراحمدی، طاهره اعلایی، قربان نجفی، فلور نظری و حسین عابدینی بازیگران فیلم «از میان سایه ها» هستند. این فیلم داستان زنی به نام مهگل را روایت می‌کند که با گذشته ای سراسر بیم و امید، به زندگی امروز و همسرش کیوان علاقه مند است، اما فراز و نشیب هایی که در بطن روزمرگی ها و زندگی معمولی مهگل پنهان است سبب شده است تا با وجود تلاش های کیوان، راه و نشانی خوشبختی را فراموش کند. «رهبر قنبری» کارگردانی این فیلم را برعهده دارد و «اصغرپورهاجریان» تهیه کننده آن است. فیلم نامه از میان سایه ها به قلم «سیدعلی حسینی» به رشته تحریر درآمده است.

حوالی نیمه شب
حسین جهاندیده، حامد عاشوری، گل مادر جهاندیده، کیومرث جهاندیده، داود روستا و علی حسن پور بازیگران فیلم «حوالی نیمه شب» هستند.
این فیلم، داستان اهالی یکی از روستاهای شمال کشور را روایت می‌کند که فکر می‌کنند موجودات خیالی به خانه های آن ها دستبرد می‌زنند. حاج حسین یکی از اهالی روستا اما اعتقاد دیگری دارد. «علی حسن پور»، علاوه بر بازی، کارگردانی و تهیه کنندگی این فیلم را بر عهده دارد. «حسن پور» به همراه «مسعود شاهی» فیلم نامه حوالی نیمه شب را به رشته تحریر در آورده است.

شترمرغ
رضا توکلی، ساناز سماواتی، امیر غفارمنش، خشایار راد، داود خورشیدی، عباس جمشیدی، ساقی زینتی، سیامک اشعریون، حسین شهاب، سعید سالمی، امید ناخدازاده، یاس گل ابراهیمی‌ و علی رضا میرزایی بازیگر فیلم «شترمرغ» به نویسندگی، کارگردانی و تهیه کنندگی «کریم رجبی» هستند. این فیلم، مضمونی اجتماعی با درون مایه طنز دارد و داستان بازیگری از بازیگران قدیمی‌سینما را به تصویر می‌کشد که در هنگام بازی در یک اثر نمایشی با ناراحتی قلبی مواجه می‌شود و تهیه کننده فیلم او را کنار می‌گذارد که وی در ادامه با مشکلاتی روبه رو می‌شود.

ستاره های دنباله دار
محمود مقامی، کیانوش گرامی، سارا احمدیان، مرتضی کاظمی، احمد معمارپور، غلامرضا اصانلو، شهزاد صفوی، مهنوش شیخی، علی رضا طالبی و مجید حسن زاده بازیگران فیلم «ستاره های دنباله دار» هستند. این فیلم به کارگردانی «حسین قاسمی‌ جامی»، روایتی متفاوت از مجاهدت های «حاج عبدا... والی» است و رشادت هایی را که این بسیجی در رابطه با اهالی روستای بشاگرد انجام داده است به تصویر می‌کشد. «جواد قلی زاده» تهیه کننده فیلم «ستاره های دنباله دار» است.

صابر
فیلم تلویزیونی «صابر» به کارگردانی «جهانبخش سلطانی»، داستان زندگی مش صابر بازنشسته آموزش و پرورش را روایت می‌کند که برای پرداخت هزینه سفر حج خود به اصفهان می‌رود اما تمام مدارک و پول هایش را می‌دزدند و اتفاق هایی در این میان برای او رخ می‌دهد. در این فیلم، علاوه بر جهانبخش سلطانی، مهدی باقربیگی، محمدعلی میاندار، سامرند معروفی، اسماعیل موحدی، شیرین صمدی، بیژن رافعی، آزاده ریاضی، پوراندخت مهیمن، سیدمرتضی حسینی و رسول هنرمند ایفای نقش می‌کنند. تهیه کنندگی فیلم «صابر» را «مجید عکاف زاده» برعهده دارد.



گردآوری: گروه فرهنگ و هنر سیمرغ
www.seemorgh.com/culture
  
منبع: khorasannews.com

مطالب پیشنهادی:
چرا «ساخت ایران» خراب شد؟!
پرونده‌ای برای «راه طولانی» که این روزها گل کرده +عکس
گزارشی از پشت‌صحنه مجموعه‌ «راز پنهان»
یانگوم سازی در حوالی اصفهان!
گزارش پشت صحنه مجموعه تلویزیونی «تهران نو»