ویشکا آسایش
البته برای ارائه نقش «جعده» فرصت زیادی برای فکر کردن و مطالعه نداشتم زیرا دو روز قبل از رفتن به تست گریم برای بازی به این مجموعه دعوت شدم و گفتند که «داود میرباقری» برای بازی در نقش جعده شما را دعوت کرده است و...
 
گفت‌وگو با بازیگر نقش «جعده» مجموعه مختارنامه
می‌گوید میرباقری ترجیح داد که حضور «جعده» همسر امام حسن (ع) در مجموعه مختارنامه مختصر اما مفید باشد. آسایش به علاقه اش به بازی در نقش‌های تاریخی اشاره می‌کند و دلیلش را هیجان و جذابیت خاص آن ذکر می‌کند و می‌گوید: ارائه این گونه نقش‌ها برایم مهم است چون مقطعی هرچند کوتاه در دنیای دیگری با یک شخصیت تاریخی زندگی می‌کنم. آسایش با بازی در مجموعه فاخر «امام علی (ع)» در نقش «قطام» نزد مخاطبان شناخته شد. او که دانش آموخته طراحی صحنه از دانشگاه لندن است، به دلیل علاقه اش به این هنر در کنار بازیگری به طراحی صحنه و لباس فیلم‌ها و نمایش‌ها می‌پردازد. «آسایش»، دو نقش مهم تاریخی «آی بانو» نردبام آسمان و «جعده» مختارنامه را هم در کارنامه خود دارد. وی می‌گوید که برای ارائه نقش «جعده» فرصت زیادی برای فکر کردن و مطالعه نداشتم زیرا دو روز قبل از رفتن به تست گریم برای بازی به این مجموعه دعوت شدم و گفتند که «داود میرباقری» برای بازی در نقش جعده شما را دعوت کرده است.
«ویشکا آسایش» این روزها مشغول طراحی صحنه نمایش «لابی» است و دو فیلم «ورود آقایان ممنوع» و «پرتقال خونی» را هم در نوبت اکران دارد. بازی او در مجموعه تاریخی و عظیم مختارنامه در نقش «جعده» همسر امام حسن (ع) انگیزه گفت وگوی ما شد.

دعوت به مجموعه، 2روز قبل از گریم
از مجموعه «مختارنامه» بگویید. تصور می‌کنم شخصیت جعده برای شما به عنوان کسی که تجربه ای در نقش‌های تاریخی داشتید کار چندان مشکلی نبود؟
بازی در هر نقشی سختی‌هایی دارد. البته برای ارائه نقش «جعده» فرصت زیادی برای فکر کردن و مطالعه نداشتم زیرا دو روز قبل از رفتن به تست گریم برای بازی به این مجموعه دعوت شدم و گفتند که «داود میرباقری» برای بازی در نقش جعده شما را دعوت کرده است و دو روز دیگر نیز باید جلوی دوربین بروم. من نیز از آن جایی که اطمینان خاصی به این کارگردان حرفه ای دارم، درباره نقش سوالی نپرسیدم. هنگامی‌که برای تست گریم رفتم، دیالوگ‌ها را به من دادند که مطالعه کنم و گفتند فردا باید جلوی دوربین بروم. بنابراین فرصت زیادی برای بررسی نقش نداشتم. مانند شیوه کاری همیشگی ام ابتدا سعی کردم دیالوگ‌ها را درک کنم البته توضیحات مختصر و مفیدی نیز درباره زندگی «جعده» به من دادند تا بتوانم نقش را در بیاورم.

رضایت میرباقری از جعده
آیا در اجرا به ایده آل خود و کارگردان نزدیک شدید؟
بله. این گونه بود، زیرا آن چه «داود میرباقری» از نقش و بازیگر می‌خواهد باید درآید و به راحتی کوتاه نمی‌آید و از کنار نقش نمی‌گذرد تا به نتیجه مورد نظر برسد.فکر می‌کنم جعده در اجرا به ایده آل من و کارگردان نزدیک بود. البته میرباقری به من گفت که از نقش بسیار راضی است و علاقه مند بود که درباره این شخصیت بیشتر بنویسد اما ترجیح داده است که حضور جعده در مجموعه «مختارنامه» مختصر اما مفید باشد.

برای بازی کردن این نقش چه طور به آن نزدیک شدید؟ آیا برایتان اهمیت داشت که خود جعده که بوده و چه قدر باید به خود او نزدیک باشید؛ یا این که مهم این بود فقط نقش را خوب بازی کنید؟
کارگردان توضیحاتی درباره نقش به من داد و به من گفت که فقط نقشم را بازی کنم، من نیز نوع بازی، رفتار و گفتار شخصیت جعده را با راهنمایی میرباقری ارائه دادم. کوتاهی و بلندی نقش برایم اهمیت ندارد، بلکه عمق نقش برای من مهم است.

یعنی دوست نداشتید نقش طولانی داشته باشید؟ به طور مثال، نقش «جاریه» را که «ماه چهره خلیلی» بازی می‌کند ایفا می‌کردید، زیرا از لحاظ فیزیک و سن و سال ویژگی‌های آن نقش را داشتید؟
این سوال را باید از میرباقری بپرسید، اما خیلی علاقه مند بودم نقش طولانی تری داشته باشم. به کارکردن با میرباقری علاقه مندم و نقش کوتاه و طولانی برایم فرقی نمی‌کند. به طور حتم قسمت خانم خلیلی بود که ایفاگر نقش «جاریه» باشد.

نقش‌های تاریخی هیجان و جذابیت خاصی دارد
مختارنامه پس از «امام علی(ع)» و «نردبام آسمان» سومین بازی شما در یک مجموعه تاریخی محسوب می‌شود؛ آیا خودتان علاقه داشتید در کارهای تاریخی بازی کنید؟
علاقه مند به بازی در آثار تاریخی هستم زیرا نقش‌های تاریخی برایم هیجان و جذابیت خاصی دارد و چون بازیگر باید برای مدتی کوتاه، خود را جای شخصیت‌های تاریخی بگذارد، لازم می‌شود برای ارائه نقش اسب دوانی و شمشیر بازی را آموزش ببیند که من هر دو را آموخته ام و از عهده انجام آن‌ها بر می‌آیم. علاقه مند به بازی در نقش‌های معمولی مانند زنی خانه دار که تک بعدی است نیستم بلکه جذابیت نقش خیلی برایم مهم است؛ زیرا در مقطعی هرچند کوتاه در دنیای دیگر با یک شخصیت تاریخی زندگی می‌کنم.

پافشاری محمدرضا شریفی نیا برای حضور در مجموعه «امام علی (ع)»
با توجه به این که در مجموعه «امام علی (ع)» بازیگر تازه کاری بودید میرباقری به واسطه چه شناختی نقش مهم و کلیدی «قطام» را به شما سپرد؟
دایی ام «مازیار پرتو» فیلم بردار مجموعه «امام علی (ع)» بود و از طریق او محمدرضا شریفی نیا و همسرش آزیتا حاجیان مرا دیده بودند و به دایی ام پیشنهاد دادند تا برای تست بازیگری مجموعه بروم اما او نمی‌پذیرفت و حدود 2 تا 3 ماه طول کشید تا آقای شریفی نیا توانست دایی ام را راضی کند و سپس من را برای تست گریم بردند. در واقع پافشاری او بود که برای بازی در این مجموعه رفتم و آقای میرباقری مرا برای نقش «قطام» انتخاب کرد. آن زمان 19 سال داشتم و فیلم نامه را هم مطالعه نکرده بودم و نمی‌دانستم «قطام» کیست و بعد از این که انتخاب شدم مقابل دوربین رفتم. هر روز نیز سرصحنه یک صفحه متن به من می‌دادند و می‌گفتند دیالوگ‌های فردا را حفظ کنم. بعضی اوقات هم دیالوگ‌ها را هنگام گریم می‌آوردند که بعد از مطالعه جلوی دوربین بروم، من نیز بعد از اجرای گریم دیالوگ‌ها را حفظ می‌کردم. چون با شیوه نگارشی و زبان خاص دیالوگ نویسی میرباقری آشنا نبودم آن‌ها را درک نمی‌کردم، بنابراین مفهوم آن را می‌پرسیدم . به واقع باید بگویم میرباقری نقش مهمی‌در موفقیت «قطام» داشت. محمدرضا شریفی نیا و آزیتا حاجیان برای ارائه درست نقش«قطام» بسیار با من تمرین کردند و زحمت بسیاری کشیدند.

مینو غزنوی در مجموعه «امام علی (ع)» به جای قطام صحبت کرده بود؛ آیا با دوبله روی صدایتان موافق بودید یا علاقه داشتید قطام با صدای خودتان پخش شود؟
صدای مینو غزنوی روی نقش نشسته بود. آن دوران من 19 سال داشتم و صدای جا افتاده یک زن از یک دختر 19 ساله تاثیر بیشتری دارد.

استعداد خوبی در ورزش دارم
هنگامی‌که نقش «آی بانو» مجموعه «نردبام آسمان» را بازی کردید، اسب سواری، شمشیربازی و حرکت‌های رزمی ‌سختی داشتید؛ به طور قطع ارائه و طراحی این نقش برایتان سختی‌هایی را به دنبال داشت؟
وقتی که فیلم «مسافر ری» میرباقری را بازی می‌کردم تمرین‌های اسب سواری را آن جا گذراندم. در مجموعه «نردبام آسمان» محمدحسین لطیفی از من خواست تا تمرین‌های اسب دوانی و تاخت را بگذرانم. تمرین‌هایی در شهرک سینمایی و در یک باشگاه دیدم و در شهرک سینمایی بسیج نیز دو روز تاخت را تمرین کردم. تمرین‌های شمشیربازی را هم یک هفته قبل از فیلم برداری برای ما گذاشتند. جالب است بدانید دو روز فیلم برداری صحنه شمشیربازی ما طول کشید. البته برای ارائه نقش «آی بانو» هنگامی‌که با من تماس گرفتند گفتند که بازیگری نیاز داریم که علاوه بر توانایی در بازیگری از پس شمشیربازی و اسب دوانی برآید و این دو ویژگی خیلی برای آن‌ها ملاک و مهم بود. بازیگران خوب زیادی در کشور داریم اما شاید همه بازیگران مطرح ما اسب سواری و شمشیربازی یاد نداشته باشند. من ورزش‌های زیادی انجام می‌دهم و در این زمینه استعداد خوبی دارم و به همین دلیل، علاقه و شهامتی برای یادگیری شمشیربازی داشتم.

«ویشکا آسایش» سه نقش تاریخی و خاص را بازی کرده است که همیشه در اذهان می‌ماند. برای این که نقش‌ها شباهتی به هم نداشته باشند چه راهکاری اتخاذ کردید؟
همه چیز در ارائه نقش متفاوت، دست بازیگر نیست بلکه به کارگردان و تمرین‌هایی که انجام می‌دهیم بستگی دارد. من به عنوان بازیگر، هنگامی‌که نقش را مطالعه می‌کنم یک دید و برداشتی از نقش دارم و آن را در ذهن خود پرورش می‌دهم و سپس کارگردان هم یک خط سیر و کلیتی از آن شخصیت به من می‌دهد و من نیز چند نکته مهم را می‌گیرم و به داشته‌های خود اضافه می‌کنم و پرورش و سپس با راهنمایی کارگردان نقش را ارائه می‌دهم.

به خراسان شمالی نیامده ام
خانم «آسایش» تاکنون به استان خراسان شمالی سفر کرده اید و آیا این استان را می‌شناسید؟
خیر. تاکنون به شهرستان‌های مختلفی در کشور سفر کرده و از نزدیک با مردم آن جا آشنا شده ام اما فرصت نشده که به خراسان شمالی سفر کنم.شرایط فراهم شود به اتفاق همسر و پسرم «گیو» به استان شما می‌آییم و از نزدیک با آداب و فرهنگ این مردم آشنایی پیدا می‌کنیم.

اگر صحبتی در پایان این گفت وگو مانده است بگویید
به واقع از کار کردن با «داوود میرباقری» لذت می‌برم او خودش نیز می‌داند زیرا روی هر نقشی زحمت می‌کشد و برای هر نقشی فکر می‌کند و برایش اهمیت دارد. از طریق این روزنامه به او خدا قوت می‌گویم.
 
 
گردآوری: گروه فرهنگ و هنر سیمرغ
www.seemorgh.com/culture
منبع: khorasannews.com/ ضیغمی
 
 
مطالب پیشنهادی:
 گفت‌وگو با رضا كیانیان درباره مختارنامه
با ماه ‌چهره خلیلی بازیگر سریال مختارنامه
بهناز جعفری: در مختارنامه برای اولین بار گفتم نمی‌توانم!
 گفت‌وگو با نسرین مقانلو ‌ بازیگر سریال مختارنامه
سکانسی ‎‌که سنگ را هم به گریه آورد!!