آب پریا
سبز پریا دیگر كاراكتری است كه سحر ولد بیگی بازیگر سریال‌های طنز، نقش آن را بازی می‌كند و شادابی و سرزندگی در این شخصیت موج می‌زند. دو شخصیت اصلی دیگر، این مجموعه را....
 
قصه‌های آب پریا
شبیه زندگی
«آرایشگاه زیبا» و «شهر موش‌ها» هر دو سریال‌های ماندگاری شدند. سریال‌هایی كه برای اولین بار نشان داد كه یك كارگردان زن می‌تواند در ساخت سریال‌های تلویزیونی موفق شود و بی‌شك می‌توان به مرضیه برومند، لقب اولین بانوی كارگردان سریال‌های تلویزیونی را داد. «هتل»، «زی‌زی گولو»، «كتابفروشی هدهد»، «همه فرزندان من» و... دیگر سریال‌هایی بودند كه از موفقیت دو سریال اول برومند بی‌نصیب نماندند. شاید یكی از دلایلی كه منجر به موفقیت سریال‌های این كارگردان می‌شود و البته با مخاطبان ارتباط برقرار می‌كند، استفاده از فضای ساده و صمیمی است كه در اغلب سریال‌هایش دیده می‌شود. هما گویا مشاور پروژه این مجموعه كه قبلا فعالیت‌هایی در عرصه روزنامه‌نگاری داشته، در این رابطه می‌گوید: «همیشه درسریال‌های مرضیه برومند فضاهای خاصی دیده می‌شود كه بی‌شباهت به زندگی نیست. او به دنبال سریال‌هایی می‌رود كه به نوعی برگرفته از دل زندگی مردمان عادی است. در سریال‌های او مسائل و معضلاتی كه مردم در دنیای كنونی‌شان با آن مواجه می‌شوند هم كمرنگ نیست و این بار هم كارگردان از جنبه دیگری به بررسی این مشكلات می‌پردازد. معضلی به نام آلودگی هوا كه این روزها همه از جمله طبیعت بیشتر با آن دست و پنجه نرم می‌كنند.» برومند مثل همیشه این سریال را هم خودش نوشته: «خانم برومند دو سال قبل طرحی را نوشته بودند كه با همكاری خواهرشان راضیه برومند و گیتی مرتضوی آن را به نگارش در آوردند. البته فرهاد توحیدی هم به‌عنوان مشاور فیلمنامه در این سریال، نقشی را به‌عهده داشته است اما با توقفی دو ساله برای مهیا شدن ساخت این مجموعه، تابستان امسال «آب‌پریا»در مرحله پیش تولید قرار گرفت و تا الان هم‌حدود 80 درصد از آن مقابل دوربین رفته است.»
 
به دنبال فرهنگ‌سازی
با توجه به اینكه حدود دو سالی است كه شبكه دوم‌سیما عمده فعالیتش را بیشتر از قبل بر تولید كارهایی مخصوص كودك و نوجوان متمركز كرده است، شاید به نظر برسد كه مخاطبان «آب پریا» قشر خردسالی بشوند كه بیشتر با این شبكه سر وكار دارند: «با توجه به اینكه سریال قراراست كه از شبكه كودك پخش شود، اصلا شباهتی به برنامه‌ها و سریال‌های خردسالان ندارد و فقط از این شبكه پخش می‌شود.» اتفاقا سریال «زی‌زی گولو» هم از این شبكه پخش می‌شد اما در باكسی قرار گرفته بود كه تقریبا همه اهالی خانواده برای تماشای آن دور هم جمع می‌شدند و احتمالا این اتفاق برای «آب پریا» هم می‌افتد: «سریال‌های برومند همیشه مخاطبانش را پیدا می‌كنند. تا جایی كه یادم است زمان پخش «كتابفروشی هدهد» خانم برومند، قسمتی به‌نام «روی ماه خدا را ببوس» را به تصویر كشیده بودند كه براساس داستانی از هوشنگ مرادی كرمانی بود. یك هفته بعد از پخش قسمت مذكور ما فهمیدیم حتی یك عدد از كتاب آقای كرمانی هم به‌خاطر استقبال گرم مردم، در بازار پیدا نمی‌شود.» «آب پریا» به سریال‌های دیگر برومند كه قصد فرهنگ‌سازی دارند، بی‌شباهت نیست: «تاحدودی «آب پریا» شبیه به «زی‌زی گولو» است. چون شخصیت افسانه‌ای در آن سریال، مسئله درست صحبت كردن را مطرح می‌كرد و در اینجا هم بررسی این رویكرد به شیوه‌ای دیگر مطرح می‌شود. همچنین مثل «كتابفروشی هدهد» به فرهنگ‌سازی جامعه می‌پردازد، چون در هر اپیزود كه شامل دو قسمت است؛ به مسئله آلودگی هوا و مقابله با آن می‌پردازد.»
 
گم شدن یكی از خواهران
«آب پریا» از مضمونی تخیلی و افسانه‌ای برخوردار است. سه خواهر طبیعت (برف پریا، ابر پریا، سبز پریا) برای پیدا كردن یكی از خواهرانشان (آب پریا) تصمیم می‌گیرند كه به كره زمین سفر كنند. غافل از آنكه اپوش كه دیوی افسانه‌ای است این خواهر را دزدیده اما تا زمانی كه این سه خواهر وصیتنامه مادربزرگ‌شان را پیدا نكنند و آن را اجرا نكنند، خواهرشان آزاد نمی‌شود. «سریال از ریتم متعادلی برخوردار است. یعنی نه تند است و نه كند اما درنهایت خانم برومند تلاش كردند كه سریال ریتم تندتری به خود بگیرد تا متناسب با اتفاقاتی كه در هر قسمت رخ می‌دهد، باشد.»
 
بازی‌هایی متفاوت
شاید در وهله اول به نظر برسد كه كمتر بازیگری می‌تواند در قالب نقش‌های افسانه‌ای فرو برود و با آن ارتباط برقراركند: «بازیگران سریال خیلی راحت با شخصیت‌هایشان ارتباط برقرار كردند. البته به‌خاطر توانمندی آنها و آشنایی‌شان با دیگر سریال‌های مرضیه برومند هم بود. علاوه برخانم برومند كه سختگیرانه و با حساسیت برای هر پلان 14 برداشت می‌گیرند؛ دیگر بازیگران سریال هم به جایی رسیدند كه كوتاه نمی‌آیند و بعد از 14 برداشت اصرار دارند كه یك بار دیگر هم پلانشان گرفته شود.» البته ناگفته نماند كه برخی از بازیگران براساس نزدیكی به شخصیت‌های خودشان انتخاب شده‌اند. بهناز جعفری بازیگر فیلم‌های «خانه‌ای روی آب»، «نگین» و سریال «كلانتر» كه به‌خاطر بازی در فیلم بهمن فرمان آرا سیمرغ نقش مكمل جشنواره بیستم فجر را از آن خود كرد؛ نقش ابر پریا را در این مجموعه بازی می‌كند. ابر پریا هم مثل اسمش گاهی غمناك و گرفته است و گاهی هم سرحال و آفتابی. برخلاف بقیه بازیگران جعفری تنها بازیگر این سریال است كه قبلا حضوری در سریال‌های تخیلی نداشته. سبز پریا دیگر كاراكتری است كه سحر ولد بیگی بازیگر سریال‌های طنز، نقش آن را بازی می‌كند و شادابی و سرزندگی در این شخصیت موج می‌زند. دو شخصیت اصلی دیگر، این مجموعه را حسن ‌پورشیرازی و امیرحسین صدیق بازی می‌كنند. صدیق كه در اكثر كارهای برومند حضور دارد و همه او را با نام «آقای پدر» سریال «زی‌زی گولو» می‌شناسیم، نقشی فراتر از سن خود را در این مجموعه بازی می‌كند. نقشی كه در نوع خود جالب توجه و متفاوت در آمده. او در آب پریا نقش پیرمرد 70 ساله‌ای را بازی می‌كند كه با گریم هنرمندانه جلال‌الدین معیریان جلوه دیدنی‌تری پیدا كرده. حسن‌پورشیرازی هم دیگر بازیگری است كه به‌تازگی به گروه پیوسته. او قرار است در این مجموعه نقش اپوش را بازی كند. جالب است بدانید كه این دیو دختری دارد كه لیلی رشیدی نقش آن را بازی می‌كند. البته هنوز سكانس‌های مربوط به این دو بازیگر، تصویربرداری‌اش آغاز نشده.
 
جابه‌جایی بیش از حد لوكیشن‌ها
اكثر سكانس‌های این سریال خارجی است و لوكیشن‌های متعددی دارد، به همین دلیل زمان بیشتری را برای تولید می‌طلبد. كلاردشت، یزد، كرمانشاه، جاجرود و دماوند از جمله لوكیشن‌های سریال به حساب می‌آیند. لوكیشن‌هایی كه امیر اثباتی طراح صحنه و لباس سریال «مختارنامه» و فیلم‌ها وسریال‌های مطرح دیگر، به‌طور چشمگیری آنها را قوت بخشیده. البته در سریال از جلوه‌های ویژه هم استفاده شده چون در آوردن صحنه‌هایی رویایی و تخیلی مثل نشان دادن كره‌ای كه چهار خواهر در آن زندگی می‌كنند و از آنجا به زمین می‌آیند، حتما به جلوه‌ها و افكت‌های كامپیوتری نیازمند خواهد بود.
 
زمان پخش
با توجه به اینكه سریال در 15 قسمت 45 دقیقه‌ای تهیه می‌شود، تصویربرداری‌اش تا خرداد ماه سال آینده ادامه دارد. البته تصویربرداری تا چندروز آینده برای رسیدن فصل بهار متوقف می‌شود. چون برومند هنوز صحنه‌های سیزده به‌در سریال را نگرفته است و اصرار دارد كه تا رسیدن آن روز كمی باید صبر كند.
عوامل این سریال عبارتند از: تهیه‌كننده و كارگردان: مرضیه برومند. نویسندگان: راضیه برومند، گیتی مرتضوی (با همكاری هنگامه مفید،علی فیاض منش). مشاور فیلمنامه: فرهاد توحیدی. طراح صحنه و لباس: امیر اثباتی. طراح چهره‌پردازی: جلال معیریان. مدیر تصویربرداری: كاوه شاه‌محمدلو. آهنگساز: بهرام دهقانیار. مدیر تولید: صدیقه موسوی زاده. مجری طرح: موسسه بخت فیلم (بهروز خوش‌رزم). تدوین: سهراب شاه محمدلو. صدابردار: مسعود شاهوردی. برنامه‌ریز و دستیار اول كارگردان: مصطفی احمدی. جلوه‌های ویژه رایانه‌ای: موسسه نیماد (نیما بانكی). بدلكاری: گروه13. جلوه‌های ویژه میدانی: حمید رسولیان. طراح حركات موزون: اصغر فریدی ماسوله. جانشین تولید: امیر جلالی‌نیا. عكاس: عبدالرضا نیكو. منشی صحنه: آسیه معصومی. مشاور پروژه: هما گویا. بازیگران: حسن‌پورشیرازی(اپوش)، هنگامه مفید (برف پریا)، بهناز جعفری(ابر پریا)، سحر ولد بیگی(سبزپریا)لیلی رشیدی (رشك پریا)، امیر میرآقا (فیروز)، امیرحسین صدیق (استاد بهار)، آوا درویشی (آب‌پریا) به همراه: شبنم فرشادجو، پاشا رستمی، كاوه توكلی و بازیگر خردسال: سروش مردان. بازیگران مهمان: بهرام شاه‌محمدلو، عبدالرضا زهره‌كرمانی، نیما فلاح، نیره فراهانی، سوسن مقصودلو، شهین نجف‌زاده، حسن دادشكر، روح‌الله مفیدی، شیلان رحمانی، توران یاقوتی، سپیده صیفوری، مونا همتی، علیرضا ناصحی، گیتی معینی، محمد روحی، مسعود مهجور، اصغر فریدی ماسوله.
 
 
گردآوری: گروه فرهنگ و هنر سیمرغ
www.seemorgh.com/culture
منبع: tehrooz.com/ فرنوش ارسخانی
 
 
مطالب پیشنهادی:
 فرشته‌هایی كه طبیعت را نجات می‌دهند‍‍‍‍! 
گزارشی از «اینجا تهران است» اولین سریال آرش معیریان
گزارشی از سریال نوروزی «بچه‌ها نگاه می‌كنند» به روایت کارگردان و بازیگر
چند ساعتی در پشت صحنه سریال «ساختمان پزشكان» سروش صحت
 سریال «نابرده رنج» به‌روایت كارگردان