قصه‌های جزیره
البته مادرانی كه در كنار فرزندان خود قصه‌های جزیره را تماشا می‌كنند باید مراقب زن دایی سارا باشند چون امكان دارد، بچه‌ها این زن دایی و مادر مهربان و خستگی ناپذیر را با مادر خود مقایسه كنند! این زن روزها در...

دختری كوچك وارد جزیره‌ای زیبا می‌شود. او قرار است در این جزیره زندگی جدیدی را تجربه كند و داستان سریال قصه‌های جزیره را شكل بدهد.
سریالی كه حدود 20 سال پیش برای اولین بار از تلویزیون پخش شد و بشدت مورد توجه مخاطبان قرار گرفت و بعد از آن هم هر زمان كه روی آنتن رفت، مخاطبان جدی پیدا كرد كه نوجوانان و بزرگسالان را شامل می‌شد.
 
گستردگی مخاطبان این سریال این سوال را در ذهن به وجود می‌آورد كه این سریال دارای چه ویژگی‌هایی بود كه مردم مشتاقانه به تماشای آن می‌نشستند؟
پخش سریال قصه‌های جزیره بار دیگر از شبكه 2 سیما آغاز شده است. البته این بار هم تلویزیون یكی از بهترین ساعات پخش خود را به قصه‌های جزیره اختصاص داده است بنابراین اكنون بهتر می‌توان به سوالی كه در بالا طرح شد پاسخ داد.
 
بخصوص این‌كه مردم كم كم دارند به این مساله كه شبكه 2 سیما شبكه‌ای برای كودكان و نوجوانان است عادت می‌كنند و سریال قصه‌های جزیره یكی از بهترین سریال‌هایی است كه با موضوع كودكان ساخته شده است.
سریالی كه در پیشبرد قصه‌ آن آدم بزرگ‌ها هم سهم زیادی دارند؛ آدم‌ بزرگ‌هایی كه تلاش می‌كنند، حامیان خوبی برای كودكان و نوجوانان خود باشند.
 
جالب اینجاست كه داستان سریال قصه‌های جزیره از زمانی آغاز می‌شود كه در هر خانواده جزیره كه در قصه سهم بیشتری دارند چند كودك و حتی نوزاد وجود دارد و همان‌طور كه داستان پیش می‌رود این شخصیت‌ها هم بزرگ می‌شوند؛ نوزادها به دوران كودكی می‌رسند، كودكان به دوره پر هیجان نوجوانی پا می‌گذارند و نوجوانان قصه هم به جوانی می‌رسند و در سریال حتی شاهد ازدواج آنها هم هستیم.
بنابراین یكی از جذابیت‌های سریال قصه‌های جزیره را می‌توان در همین طولانی بودن قسمت‌های آن جستجو كرد. این‌كه بیننده احساس می‌كند با یك رمان تصویری روبه‌روست كه در آن از نزدیك با سرنوشت شخصیت‌ها آشنا می‌شود و فراز و فرود زندگی آنان را درك می‌كند و در این مسیر است كه آنها را كاملا می‌شناسد، به آنها علاقه‌مند می‌شود یا نسبت به آنها بی‌تفاوت می‌ماند، چون در سریال قصه‌های جزیره واقعا شخصیتی وجود ندارد كه بیننده او را دوست نداشته باشد.
 
شاید در ابتدای سریال، زمانی كه «سارا» به جزیره وارد می‌شود و به خانه «خاله هتی» می‌رود، خصوصیات ویژه عمه این گُمان را در بیننده ایجاد كند كه او زنی تك بُعدی و بداخلاق است كه زندگی كردن با او خیلی دشوار است، اما هر چه قصه پیش می‌رود، لایه‌های پنهان شخصیتی عمه هتی هم برای بیننده آشكار می‌شود و به مرور او هم تبدیل به یكی از شخصیت‌های دوست داشتنی قصه می‌شود. دیگر شخصیتی كه تا قسمت‌های آخر سریال نمی‌توان درباره او قضاوت شفافی داشت؛ دختر بزرگ دایی سارا است. او دختری از خود راضی و مغرور است كه هر لحظه تصمیم ویژه‌ای می‌گیرد.
او حتی در روابط عاطفه‌ای هم دمدمی مزاج است به همین دلیل بارها با شكست‌های ناجوری رودررو می‌شود. حتی زمانی كه می‌خواهد شغلی برای خود انتخاب كند بازهم نمی‌تواند احساساتی نباشد و از روی منطق حرفه خود را انتخاب كند، به همین دلیل مجبور می‌شود چندین شغل را تجربه كند. در مقابل او شخصیت سارا قرار دارد كه همیشه تلاش می‌كند بهترین انتخاب را داشته باشد. او احساساتی فكر و عمل نمی‌كند و همیشه سعی می‌كند به راهی برود كه برایش لذت‌بخش است. دایی و زن دایی سارا هم از شخصیت‌های دوست‌داشتنی سریال هستند؛ مهربانی آنها بیننده را غافلگیر می‌كند و برای مخاطبان كودك و نوجوان سریال خیلی خوشایند است كه رفتار آنها را به تماشا بنشینند چون آنها در حالی كه مراقب فرزندانشان هستند و از آنان حمایت می‌كنند، این آزادی را هم به آنها می‌دهند كه زندگی را از نزدیك تجربه كنند.
 
سارا یك خاله كوچك‌تر هم دارد كه بسیار مهربان است اما آنقدر در داستان تاثیر ندارد كه بیننده را نسبت به خود حساس كند اما همسر همین خاله، شخصیتی دوست‌داشتنی دارد. مردی كه دوست دارد نام خود را در فهرست مخترعان به ثبت برساند. در كنار همه این شخصیت‌ها، در خانواده دایی یك پسر هم وجود دارد كه فلیكس نام دارد، دیدن ماجراجویی‌های او هم خالی از لطف نیست.
قصه‌های جزیره، سریالی قصه‌پرداز با شخصیت‌های دوست داشتنی است كه ارتباط بین این شخصیت‌ها بیننده را مجذوب خود می‌كند. لوكیشن‌های چشم‌نواز، دكور‌های رنگارنگ و زیبا، لباس‌های متنوع و مراسم ظریف و دقیق و صدها نكته دیگر همه می‌توانند، بیننده این سریال را مشتری دائم قصه‌های جزیره كنند. البته این سریال برای خانم‌ها بیشتر جذاب است چون شخصیت‌های زن آن به نسبت آقایان بیشتر هستند.
 
البته مادرانی كه در كنار فرزندان خود قصه‌های جزیره را تماشا می‌كنند باید مراقب زن دایی سارا باشند چون امكان دارد، بچه‌ها این زن دایی و مادر مهربان و خستگی ناپذیر را با مادر خود مقایسه كنند! این زن روزها در مزرعه به شوهرش كمك می‌كند اما در خانه بهترین غذاها، دِسرها و چاشنی‌ها را برای اعضای خانواده آماده می‌كند، لباس‌های زیبا برای آنها می‌دوزد و می‌بافد و در كنار همه اینها با دست ساخته‌های خود، محیط خانه را تزئین می‌كند اما هیچوقت از واژه «خسته‌ام» استفاده نمی‌كند! به گونه‌ای كه انگار انرژی او هرگز به پایان نمی‌رسد. البته به همه این محاسن دوبله خوب این سریال را هم اضافه كنید كه در فرصت مناسب به آن خواهیم پرداخت.
 
گردآوری: گروه فرهنگ و هنر سیمرغ
www.seemorgh.com/culture
منبع: jamejamonline.ir / طاهره آشیانی
 
مطالب پیشنهادی:
نگاهی به انیمیشن «ادی دردسرساز»
 رابرت ‌دنیرو ‌و تازه‌كارها!
نگاهی به انیمیشن «ای كی‌یو، مرد كوچك»
چهره‌پردازی در سه مجموعۀ تلویزیونی «لاست»، «24» و «خون واقعی»
 جنگ با ‌گیاهان زهرآگین