داستان از آنجا شروع می‌شود که پسر روئینی قصه ما عاشق دختری روئینی می‌شود و تمام فکر و ذهنش طی مدت مدیدی فقط قد و بالای دختر می‌شود اما دختر که...
 
ه‍رچ‍ن‍د ب‍س‍ی‍اری‌ از ف‍ره‍ن‍گها‌ و آداب‌ ک‍ه‍ن‌ ای‍ران‍ی‌، خ‍ص‍وص‍ا پس‌ از ح‍م‍ل‍ه‌ اس‍ک‍ن‍در ب‍ه‌ ای‍ران‌، تا به‌ ام‍روز دس‍ت‍خ‍وش‌ ت‍ه‍اج‍م‌ و ت‍ع‍رض‌ ف‍ره‍ن‍گ‍ه‍ای‌ ب‍ی‍گ‍ان‍ه‌ ق‍رار گ‍رف‍ت‍ه‌ است ام‍ا ج‍ن‍گ‌ ای‍ران‌ و اع‍راب‌ و غ‍ل‍ب‍ه‌ و ش‍ی‍وع‌ اس‍لام‌ در ای‍ران‌، ب‍رآن‌ ت‍اث‍ی‍ری‌ ع‍م‍ی‍ق‌ و ه‍م‍ه‌ ج‍ان‍ب‍ه‌ گ‍ذاش‍ت‍ه‌ اس‍ت‌. ب‍اای‍ن‌ ح‍ال‌ ب‍رخ‍ی‌ ازاین‌ آداب‌، ه‍مچن‍ان‌ ت‍وال‍ی‌ و ت‍داوم‌ خ‍ود را ح‍ف‍ظ ن‍م‍وده‌ اس‍ت که در این مطلب به یکی از این آداب کهن ایرانی که در روستای تاریخی روئین هنوز در حال اجراست اشاره می‌کنیم.
در روستای روئین رسم جالبی که نشان دهنده سطح فرهنگ بالای ساکنین این منطقه است بین مردم و جوانان و خانواده‌های خونگرم رایج است که تاریخچه اجرای آن نامعلوم است ولی به دلیل زیبا بودن این آئین آنرا در این قسمت نقل می‌کنیم . این سنت زیبا رسمی نیست جز «سفره آومجی» که برای بعضی پسرهای این روستا از طرف دوستان و اقوام انداخته می‌شود.

«آومجی» نوعی غذای محلی روئینی است که به دلیل استفاده از عدس که در زبان محلی به آن «مجو» گفته می‌شود در این غذا به این نام شناخته می‌شود. غذای محلی «آومجی» به دلیل گرم بودن معمولا در فصول سرد سال در روئین تهیه می‌شود ولی استثنائا «سفره آومجی» برای پسران ناکام روئینی، امکان دارد وسط تابستان هم  انداخته شود!
داستان از آنجا شروع می‌شود که پسر روئینی قصه ما عاشق دختری روئینی می‌شود و تمام فکر و ذهنش طی مدت مدیدی فقط قد و بالای دختر می‌شود اما دختر که از این اتفاقی که در دل پسر روئینی افتاده روحش هم خبر ندارد یا شرایط پسر را برای ازدواج مناسب نمی‌بیند و یا به هر دلیل دیگری راضی به ازدواج با پسر عاشق پیشه ماجرای ما نمی‌شود زودتر از پسر با شخص دیگری پیمان زناشویی می‌بندد و ازدواج می‌کند و دل پسر را بدجوری می‌شکند.
آن موقع است که  اقوام و دوستان پسر عاشق پیشه ناکام دور هم جمع می‌شوند و برای پسر «سفره آومجی» می اندازند تا عشق آن دختر را از دلش بیرون بیاورند و با شوخی‌ها و لطیفه‌های محلی پسر را از افسردگی ناشی از تحمل فراق خلاصی دهند
 
نکته جالب اینکه معمولا شب‌هایی که مراسم عروسی یکی از دختران روئینی در این روستای زیبا برگزار می‌شود همزمان در چند خانه هم سفره «آومجی» پهن می‌شود. باید گفت رسم جالب «سفره آومجی» که معمولا در ایام عید و شادی و در خانه پسر ناکام در روستای روئین برگزار می‌شود از لحاظ روانشناسی و اجتماعی بسیار پسندیده است و زندگی را برای پسر از نو تعریف می‌کند.
پیشنهاد می‌کنیم شما هم برای پسرهایتان وقتی خدای ناکرده از این دست اتفاقهای شکست عشقی می‌افتد سفره آومجی پهن کنید.

طرز تهیه «آومجی» برای ۵ نفر
موادلازم
یک پیمانه نخود پخته
یک پیمانه لوبیای پخته
یک پیمانه عدس پخته
سه عدد سیب زمینی متوسط
یک عدد پیاز متوسط
دو عدد تخم مرغ
یک قاشق غذا خوری آرد
یک قاشق غذا خوری رب
یک قاشق غذا خوری مرزه خشک
پنج پیمانه آب جوش
روغن حیوانی به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
فلفل به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
یک قاشق چایخوری دارچین
 
طرز تهیه:
ابتدا سیب زمینی را به صورت حبه قند ریز می‌کنیم و با کمی روغن حیوانی آنرا سرخ می‌کنیم بعد پیاز را رنده کرده و به آن اضافه می‌کنیم تا کمی تف بخورد سپس یک قاشق آرد گندم را میریزیم و در همین حین فلفل و زردچوبه و نمک را هم به ظرف اضافه می‌کنیم  و بعد از آن حبوبات پخته شده را درون ظرف می‌ریزیم و آنرا با سیب زمینی مخلوط میکنیم
بعد از آن یک قاشق مرزه خشک و یک قاشق رب گوجه فرنگی را به ظرف اضافه میکنیم و به صورتی که حبوبات و سیب زمینی له نشوند آنها را مخلوط می‌کنیم سپس پنج پیمانه آب جوش را کم کم به ظرف اضافه میکنیم و یک قاشق چایخوری دارچین را هم به غذا اضافه می‌کنیم تا طعم آومجی لذیذتر شود.
در پایان دو عدد تخم مرغ را به آهستگی به درون ظرف میریزیم توضیح اینکه برای زیباتر شدن آومجی نباید تخم مرغ را در ظرف جداگانه هم بزنیم و به همان صورت طبیعی به غذا اضافه می‌کنیم تا در دل آب جوش ببندد. آومجی آماده است می‌توانید آنرا با ترید نانهای بیات سفره  و دوغ محلی روئین میل نمائید.
 
گردآوری: گروه فرهنگ و هنر سیمرغ
www.seemorgh.com/culture
ارسالی کاربران
 
مطلب پیشنهادی:
سنت‌های روز ولنتاین در سراسر جهان
زناشویی در ایل زرزا (+عکس)
مراسم دوشاب‌پزان در آذربایجان
 خارجی‌ها هم جهاز دارند؟!
تاریخچه رنگ سفید لباس عروس!