سالار عقیلی
عقیلی جوان دقیقا از آن جایی معروف شد که پایش به ارکستر ملی و ارکستر ملل باز شد. خواندن سرود معروف «وطنم» آن قدر او را در میان مردم معروف کرد که دیگر...
 
بخوان و عاشقانه بخوان
 سالار عقیلی در طول دوران کوتاه فعالیتش تاثیر زیادی در بازار موسیقی سنتی داشته است
سالار عقیلی جوان دقیقا از آن جایی معروف شد که پایش به ارکستر ملی و ارکستر ملل باز شد. خواندن سرود معروف «وطنم» آن قدر او را در میان مردم معروف کرد که دیگر کمتر کسی را پیدا می‌کنی نام سالار عقیلی به گوشش نخورده باشد. عقیلی در بین هم نسلان خودش کمتر دنبال ساختار شکنی می‌رود و از نوع کارهایش بر می‌آید که به شیوه های سنتی بیشتر علاقه دارد. مخصوصا بعد از انتشار آخرین آلبومش «مایه ناز» که باز خوانی آثار بزرگان موسیقی است، این را بهتر می‌شود درک کرد. اما با همین حس سنتی و چندین آلبومی که به بازار داد این روز ها به یکی از محبوب ترین خواننده های موسیقی سنتی ما تبدیل شده است.
 
1- عشق ماند- ارشد طهماسبی (گروه نوروز)
هنوز خیلی جوان بود برای این که بخواهد آلبومش سر و صدا به پا کند اما به لطف اجراهایی که در ارکستر ملی داشت، تقریبا تمام اهالی موسیقی را جذب خودش کرده بود. برای همین همان آلبوم اولی فروش خیلی خوبی داشت و توانست خیلی منتقدان را هم راضی کند.
 
2- سایه های سبز- ارشد طهماسبی
همکاری با ارشد طهماسبی توانست خیلی در سبک کاری سالار عقیلی تاثیر بگذارد چرا که نو آوری های طهماسبی مخصوص خودش است و به ردیف و چهار چوب های موسیقی خیلی پایبند است. دو آلبومی که عقیلی به همراه طهماسبی کار کرد باعث شناخته شدن بیشترش در دنیای موسیقی بود.
 
3- دریای بی پایان- گروه دستان
«به دریایی در افتادم...» آن قدر این تصنیف در زمان انتشارش معروف شده بود که تمام سنتی بازها دیگر آن را حفظ کرده بودند. به علاوه، تنها اسم گروه دستان کافی است تا کسی که کمی با موسیقی سنتی آشنایی دارد شکی در خریدن آن به دلش راه ندهد. عقیلی با دریای بی پایان وارد دوره جدیدی از فعالیت هنری اش شد؛ فعالیتی که دامنه اش از ایران فراتر رفت و در کل دنیا منتشر شد.
 
4- سعدی نامه و به نام گل سرخ- گروه دستان
«بخوان به نام گل سرخ، بخوان و عاشقانه بخوان» این بزرگ ترین نوآوری بود که عقیلی در طول کار هنری اش انجام داده بود؛ کاری که عامه پسند نیست اما بسیار نظر منتقدان را به خود جلب کرد. سعدی نامه و به نام گل سرخ در فاصله کوتاهی از هم منتشر شدند اما این هم باعث نشد تا در تاثیر گذاریشان بر فروش بازار موسیقی تاثیر بگذارد. در این مرحله آلبوم های عقیلی به حدی رسیده بود که سنتی باز ها بدون توجه به هر حاشیه و فقط به خاطر نام عقیلی آن را خریداری کنند.
 
5- مایه ناز- حریر شریعت زاده
مایه ناز یک جورهایی برای عقیلی بازگشت به گذشته بود. البته این روزها بازار باز خوانی آثار قدیمی حسابی داغ است اما این نوع کار ها آن قدر که مخاطب جمع کن هستند در بین منتقدان جایی ندارند.
 
گردآوری: گروه فرهنگ و هنر سیمرغ
www.seemorgh.com/culture
منبع: هفته نامه همشهری جوان/ شماره 254
بازنشر اختصاصی سیمرغ
 
مطالب پیشنهادی:
برنامه‌های سالار عقیلی برای سال جدید!
سیر کردن در آهنگ‌های معروف وطنی!
یک گفت‌وگوی آخر سالی با موضوع عشق با بنیامین!
مردی که در 9 سالگی صدایش جهانی شد
 مروری بر زندگی پرويز مشكاتيان