مازیار فلاحی
مازیار فلاحی خواننده و آهنگساز وضعیت موسیقی پاپ کشور را دچار رکود و یکنواختی عنوان کرد و تنها راه خروج از این وضعیت را....
 
موسیقی پاپ نیازمند یک جرقه است
کنسرتهای پاپ از نظر کمیتی و سوای جنبه کیفی روند روبه رشدی را داشته است که این مساله بسیار امید بخش است. با این وجود موسیقی پاپ نیازمند یک تحول و یا اتفاق خاص و یک جرقه است تا بتواند از این یکنواختی و رکود خارج شود.
 
مازیار فلاحی خواننده و آهنگساز در گفتگو با آژانس خبری روز (دی نا) وضعیت موسیقی پاپ کشور را دچار رکود و یکنواختی عنوان کرد و تنها راه خروج از این وضعیت را حمایت از آثار متفاوت دانست.
 
وضعیت موسیقی پاپ را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
موسیقی پاپ همان روال سابق خود را طی می‌کند و تغییر خاصی پیدا نکرده است، مصداق این مساله بازار موسیقی کشور است که در آن به ندرت می‌توان اثر تازه ای را شنید. کنسرتها از نظر کمیتی و سوای جنبه کیفی آن روند روبه رشدی را داشته است که این مساله بسیار امید بخش است.
موسیقی پاپ نیازمند یک تحول و یا اتفاق خاص و یک جرقه است تا بتواند از این یکنواختی و رکود خارج شود.
 
راهکار خروج از یکنواختی موسیقی چیست؟
در وهله اول می‌بایست شرکتهای عرضه کننده آثار موسیقیایی از کارهای تازه و متفاوت حمایت و استقبال کنند، و هنرمندان نیز در این عرصه فعالیت بیشتری داشته باشند، چرا که اگر ملاک انتخاب آثار، صرفا الگو برداری ار آثار موفق گذشته و تکرار آنها باشد، طبیعتا روند یکنواخت موسیقی تغییر نخواهد کرد.
 
علل جذب مخاطبان به موسیقی مجاز داخلی بیش از موسیقی غیر مجاز چیست؟
آنچه در موسیقی کشور اتفاق می‌افتد محصول درک و فهم نیازهای مخاطب توسط هنرمندان به مراتب بیش از خارج از مرزهاست، درک نیازهای مخاطب تبدیل به احترام متقابل مخاطب و هنرمند شده است. بی شک این مساله باعث جذب مخاطب بیشتر نسبت به آثاری که با نیازهای مخاطب بیگانه است می‌شود.
 
نقش ترانه در موسیقی پاپ چیست؟
در مورد موسیقی پاپ ارزش ترانه و جایگاه آن بسیار پررنگ و حایز اهمیت است، این مساله آنقدر تاثیرگذار است که گاهی ترانه نقش محوری را ایفا می‌کند.
من معتقدم سه عامل باعث موفقیت یک اثر موسیقیایی می‌شود و آن هم به ترتیب اولویت ترانه، موسیقی و خواننده است.
 
جایگاه جشنواره در اعتلای موسیقی چیست؟
جشنواره به دلیل حمایت از افراد فعال در این عرصه می‌تواند پل ارتباطی مناسبی بین هنرمند و مخاصب باشد و هنرمند را به مخاطب بشناساند و باعث پیشرفت موسیقی شود.
 
در جشنواره چه کارهایی را اجرا کردید و بازخوردها چگونه بود؟
اجرای جشنواره به طور کلی خوب بود و مورد استقبال مخاطبان واقع شد، من در جشنواره قسمتهایی از آلبوم «قلب یخی» و قطعاتی را که در آثار سینمایی و تلویزیونی «قاسم جعفری» خوانده بودم، اجرا کردم. سپس در تالار رودکی در قسمت برگزیدگان جشنواره سه قطعه مربوط به فیلمهای «مجنون لیلی» ، «نبش قلب» و «مدرسه ای برای دیگران» که هر سه آنها از آثار «قاسم جعفری» بود، اجرا کردم.
 
کارهای فعلی و آتی شما چیست؟
در مجموعه نوروز 90 یک اجرا داشته ام که به زودی روانه بازار موسیقی کشور خواهد شد، آلبوم «قلب یخی» نیز به پایان رسیده است و بخاطر برخورد با روزهای پایانی سال، اوایل سال 90 وارد بازار موسیقی خواهد شد.
در حال حاضر نیز موسیقی فیلم «پروانگی» به کارگردانی «قاسم جعفری» و با بازی «سعید راد» را در دست ساخت دارم که روزهای پایانی خود را سپری می‌کند که موسیقی متن و ترانه آن کاملا متفاوت است.

مازیار فلاحی متولد 26 مهر ماه 1353 تهران است، وی نوازندگی گیتار را از سال 1368 آغاز نمود . در سال 1371 در رشته مهندسی صنایع وارد دانشگاه شد . همزمان در مرکز آموزشهای هنری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی‌کرج دوره کارگردانی سینما را در سال 1374 با رتبه عالی به پایان رسانید.
فیلم کوتاه مطرود حاصل اولین تجربه کارگردانی وی می‌باشد.
پس از آن در سال 1376 مجموعه داستانهای کوتاهش را تحت عنوان «کلاغ - پاییز کودکی» منتشر نمود.این کتاب ریشه قصه‌های ترانه‌های او شد.
در سال 1380 به عضویت گروه کر دانشگاه تربیت مدرس به رهبری «الیپس مسیحی» درآمد.
تئوری موسیقی، سلفژ، ارکستراسیون و موسیقی مکتوب را نزد استادش حمیدرضا دیبازر به مدت 6 سال متوالی فرا گرفت. در همین حال به عضویت گروه کر بهمن به رهبری «مهدی قاسمی» در آمد.
دروس آواز جمعی و تکنیکهای آواز را نزد «ناربه چولاکیان» و «شقایق الهیاری» گذراند. گیتار کلاسیک را نزد سرکار خانم «فرزانه رجایی» و خانم «آیلین ارجمند» و نوازندگی پیانو را نزد «علیرضا حشمتی افشار» ادامه داد.
در اسفند ماه 1376 به دعوت «قاسم جعفری» آهنگ‌ها و ترانه‌های فیلم «مجنون لیلی» را نوشت که آغاز فعالیت خوانندگی رسمی ‌وی در عرصه سینما و موسیقی می‌باشد.
از جمله کارهای دیگر وی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.
ساخت موسیقی متن، ترانه‌ها وخوانندگی فیلمهای دو را حل برای یک مساله (به سفارش یونیسف)، مدرسه ای برای دیگران، نبش قلب، ققنوس (تلویزیون)، تیتراژ سریال لحظه دیدار (شبکه جام جم)، فیلمهای بدنبال خوشبختی، دلواپسی، بی ستاره، سر سپرده (هدایت فیلم)، تیتراژ فیلم سینمایی دختران و سریال قلب یخی اشاره کرد.
موسیقی متن فیلم سینمایی پروانگی آخرین کار اوست.
آلبوم "قلب یخی" اولین آلبوم رسمی‌ موسیقی وی آماده انتشار می‌باشد.

 
گردآوری: گروه فرهنگ و هنر سیمرغ
www.seemorgh.com/culture
منبع: dayna.ir / علی جزایری
 
مطالب پیشنهادی:
 گفت‌وگو با پیروز ارجمند، آهنگساز سریال «قفسی برای پرواز»
گفت‌وگو با فرید سعادتمند، آهنگساز سریال «ارمغان تاریكی»
کیوان ساکت: صدا و سیما، موسیقی و فرهنگ ایرانی را تباه کرد!
شریفیان و حواشی موسیقی سریال مختارنامه
ليلی افشار و بداهه نوازی گيتار کلاسيک