پس از آن که جیمز اول پادشاه انگلستان در راستای طرح استعماری خود به تمام فرستادگان، سفرا و نظامیان و حتی دزدان دریایی انگلیسی دستور داد آن چه کتاب و اثر ارزشمند از...     بریتیش میوزیوم یا همان موزه بریتانیا که از آن به عنوان یکی از چهار موزه غنی جهان نام می‌برند و در آن آثاری از 5 قاره جهان را می‌توان یافت، سابقه‌ای صد ساله دارد.پس از آن که...

پس از آن که جیمز اول پادشاه انگلستان در راستای طرح استعماری خود به تمام فرستادگان، سفرا و نظامیان و حتی دزدان دریایی انگلیسی دستور داد آن چه کتاب و اثر ارزشمند از...

 

 

بریتیش میوزیوم یا همان موزه بریتانیا که از آن به عنوان یکی از چهار موزه غنی جهان نام می‌برند و در آن آثاری از 5 قاره جهان را می‌توان یافت، سابقه‌ای صد ساله دارد.

پس از آن که جیمز اول پادشاه انگلستان در راستای طرح استعماری خود به تمام فرستادگان، سفرا و نظامیان و حتی دزدان دریایی انگلیسی دستور داد آن چه کتاب و اثر ارزشمند از سرزمین‌های خاوری می‌یابند، به کشور منتقل کنند، روز به روز بر غنای این موزه افزوده شد.

در این موزه که در میانه شهر لندن قرار دارد می‌توان آثاری از  دوران حجر و غارنشینی انسان تا دوران معاصر را یافت. در این میان شاید بخش تمدن شرقی موزه غنی‌ترین بخش آن باشد و تنها موزه لوور پاریس توان مقابله با آن را داشته باشد.

می‌گویند به درون این موزه که پای می‌گذاری و وارد بخش شرقی آن می‌شوی احساس غربت را از دست می‌دهی. آثاری از ایران، مصر، شبه قاره، چین و ... انسان را از دنیای غربی به میان سرزمین‌های شرقی می‌افکند.

برای دیدن بخش ایران این موزه باید چندین روز وقت گذاشت و هنگامی که به بخش های مصر و شبه قاره وارد می‌شوید باید مدتی بیشتر را به بازدید اختصاص دهید.
حضور انگلیسی‌ها و سیطره‌شان بر این منطقه باعث شده است تا انبوهی از آثار باستانی این ملت‌ها به تاراج رفته و در کنج موزه مجلل بریتیش میوزیوم به نمایش گذاشته شود. مجموعه حاضر نمایی است از معدودی از آثار ایرانی ( ساخت ایران، یافت شده در ایران) در این موزه.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
مطالب مرتبط:
تخت جمشید پر بازدید کننده ترین بنای ایران به روایت تصویر
غارهای دیدنی ایران
ناگفته هایی درباره ایران کهن
 
 
گردآورى: گروه فرهنگ و هنر سيمرغ
www.seemorgh.com/culture
منبع: خبرگزارى آفتاب