كشف چنین كلیسایی، "غیرقابل باور" به نظر می‌رسد اما حسن سرپرست گروه باستانشناسی اردن گفت كه ما شواهدی داریم كه ثابت می‌كند ساختمان كلیسا متعلق به نخستین افراد مسیحی همچون...

  یك گروه از باستانشناسان به تازگی نخستین كلیسای جهان را در منطقه "ریحاب" در 40 كیلومتری شمال شرق امان پایتخت اردن كشف كرده‌اند. به گفته عبدالقادر حسن رئیس مركز مطالعات باستانشناسی اردن، این كلیسا بین سالهای 33 و 70 میلادی ساخته شده و گروه وی آن را در زیر كلیسای "سن جرج" كه اكنون باقی است، پیدا كرده اند. 

كشف چنین كلیسایی، "غیرقابل باور" به نظر می‌رسد اما حسن سرپرست گروه باستانشناسی اردن گفت كه ما شواهدی داریم كه ثابت می‌كند ساختمان كلیسا متعلق به نخستین افراد مسیحی همچون سان لوكاس و از جمله 70 تنی است كه در حلقه حواریون و یاران حضرت عیسی (ع) قرار داشتند.
انتشار خبر كشف كلیسا با استقبال مومنان مسیحی، باستان‌شناسان و خبرنگاران روبرو شده است.

 
 
 
 
 
تصوير سنگهای كلیسا را كه روی آن، نمادهای مذهبی بكار رفته است، نشان می‌دهد.
 
 كلیسا، پله‌های كمی دارد. ساختار آن مدور است و جایی به نظر می‌رسد كه شماری از افراد مذهبی می‌توانستند روی سنگهای آن بنشینند.
 

به نظر می‌رسد این كلیسا كه همچون یك غار زیرزمینی است، مكانی برای اقامت و محل انجام عبادات مسیحیان اولیه در دوره‌ای بود كه هنوز دین آنان به رسمیت شناخته نمی‌شد.
 
حسن گفت: ما معتقدیم مسیحیان یاد شده تا زمانی كه رومی‌ها مذهب مسیحیت را پذیرفتند، از غار خارج نمی‌شدند اما پس از آن، كلیسای كنونی سن جورج ساخته شد.
 دولت اردن گفته است كه همه تلاش خود را بكار خواهد بست تا بیشترین میزان افراد از آن بازدید كنند.
 
گردآورى: گروه فرهنگ و هنر سيمرغ
www.seemorgh.com/culture
منبع: جام جم آنلاين