بارها داروهایی مصرف كرده‌ام که ثمربخش نبوده و دستگاه‌های توانبخشی‌ای هم كه اكنون وجود دارند برایم قابل استفاده نیستند و...

 

یكی از خوانندگان «سلامت» در نامه بلندی که برایمان فرستاده، سوالی مطرح کرده که سوال خیلی‌ها از پزشکان، مخصوصا از متخصصان ارولوژی، است:

«...من 38 ساله هستم اما اندام تناسلی‌ام رشد نكرده و در وضعیت كودكی باقی مانده است؛ در حالت نعوظ 4 سانتی‌متر است و زمانی كه از این حالت خارج می‌شود، مانند آلت یک نوزاد است. آیا برای بیماری من درمانی وجود دارد؟ من به پزشكان زیادی مراجعه كرده‌ام که برخی دارو تجویز كرده‌اند و برخی گفته‌اند وزن كم كن و برخی گفته‌اند جراحی کن! بارها داروهایی مصرف كرده‌ام که ثمربخش نبوده و دستگاه‌های توانبخشی‌ای هم كه اكنون وجود دارند برایم قابل استفاده نیستند. لطفا راهنمایی‌ام كنید...»

با توجه به شرح‌حالی که این خواننده گرامی ‌ارائه کرده‌اند، به نظر می‌رسد که دچار کوچکی واقعی آلت تناسلی هستند ولی متاسفانه خیلی دیر نسبت به درمان مشکل خود اقدام کرد‌ه‌اند. در یک دهه اخیر، بسیاری از مردان نسبت درباره اندازه دستگاه تناسلی خود اظهار نگرانی می‌کنند و کم نیستند والدین پسربچه‌هایی که آنها نیز همین نگرانی را دارند. کوچکی واقعی اندازه دستگاه تناسلی در مردان می‌تواند سبب تبعات روانی ناگوار و مشکلات عدیده در زندگی زناشویی شود.

البته مثل هر بیماری دیگری، کوچکی واقعی دستگاه تناسلی در مردان یا «کوچکی مرضی دستگاه تناسلی» تعریف علمی ‌خاص خودش را دارد و صرف ادعای فرد دلیل وجود مشکل در وی نیست. ممکن است که فرد انتظارات خاصی از خود داشته باشد ولی این دلیلی بر وجود بیماری نیست. هر پسربچه بالای 1سال که طول دستگاه تناسلی اش در حالت کشیده، کمتر از 9/1 سانتی‌متر است، باید مورد بررسی قرار گیرد.

علل زیادی برای كوچك بودن آلت تناسلی پسر‌بچه‌ها وجود دارد که اگر به موقع تشخیص داده شوند، کمک زیادی می‌توان به این کودکان کرد. امروزه با پیشرفت تکنولوژی، حتی می‌توان در ماه‌های آخر بارداری با سونوگرافی در داخل رحم مادر این بیماری را در جنین پسر تشخیص داد.

نکته قابل‌ذکر این است که در کودکان چاق، آلت تناسلی در زیر چربی ناحیه عانه مخفی می‌شود که اصطلاحا به آن «آلت تناسلی دفن‌شده یا مخفی‌‌شده» می‌گویند و این با آلت تناسلی کوچک تفاوت دارد. در بسیاری از موارد با بزرگ‌شدن کودک و کاهش وزن وی این مشکل برطرف می‌شود ولی گاهی اوقات جهت برطرف شدن آن به عمل جراحی نیاز دارد.

تشخیص زودرس و به موقع «کوچکی واقعی دستگاه تناسلی» دارای اهمیت بسیار زیادی است، چون با درمان مناسب و به موقع، این کودکان تقریبا دستگاه تناسلی طبیعی خواهند داشت. اندازه آلت تناسلی در سن بلوغ رابطه مستقیم با زمان درمان دارد. هرچه درمان زودتر انجام شود، اندازه آلت تناسلی در سن بلوغ نزدیک‌تر به میزان طبیعی خواهد بود.

برای درمان «کوچکی واقعی آلت تناسلی» 2 راه وجود دارد؛ یکی دارودرمانی است که معمولا تا قبل از 14 سالگی موثر است و دیگری عمل جراحی است که بعد از سن بلوغ انجام می‌شود. هیچ دستگاهی که مورد تایید مجامع علمی ‌معتبر باشد، جهت تغییر اندازه آلت‌تناسلی وجود ندارد. دستگاه‌هایی که در اینترنت یا شبکه‌های ماهواره‌ای تبلیغ می‌شوند هیچ نتیجه و کارکردی ندارند. این دستگاه‌ها نه تنها بی‌فایده هستند، بلکه در مواردی عوارض زیانبار شدیدی را نیز به همراه دارند.

ضمن اینکه اخیرا عده‌ای سودجو، داروهایی را تبلیغ و عنوان می‌کنند که این داروها صددرصد موثر و تضمینی هستند ولی به نظر بنده هیچ تضمینی وجود ندارد.

خوانندگان محترم هفته‌نامه «سلامت» به هیچ‌وجه نباید در دام این افراد بیفتند. این خواننده گرامی‌ نیز در ابتدا باید وزن خود را کاهش دهد (وزن ایده‌آل به طور تقریبی= قد منهای 100) و سپس تحت عمل جراحی قرار گیرد. در پایان نیز لازم به ذکر است که عمل جراحی البته کمک‌کننده است ولی به هیچ‌وجه حالت طبیعی را در مرد ایجاد نمی‌کند.

گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع : salamat.ir
 
مطالب پیشنهادی :
آقایان نگران نباشند؛ این بیماری نیست!
بزرگی نامتعارف سینه در آقایان
بیماری پیرونی،مشکل جنسی در آقایان
7 علامتی که مردان نباید نادیده بگیرند
ناتوانی جنسی در مردان؛ علل و درمان آن