بر اساس نتايج يك بررسي كه به وسيله اتحاديه اروپا سرمايه گذاري شد، احتمال بروز آسم در سن 16 سالگي در كودكاني كه مادرانشان.....
 

 

مصرف روغن ماهی در دوران بارداری ممكن است خطر آسم را در كودكان كاهش دهد.

بر اساس نتایج یك بررسی كه به وسیله اتحادیه اروپا سرمایه گذاری شد، احتمال بروز آسم در سن 16 سالگی در كودكانی كه مادرانشان در اواخر دوران بارداری از كپسول های روغن ماهی استفاده می كردند كمتر از كودكان دیگر است.

دكتر جوردور اوسلان از موسسه استاتنز سرم كپنهاگ و محقق راهنمای این بررسی به خبرنگار سلامت رویترز گفت، اما محققان دیگر پیش از دادن هر توصیه عمومی در مورد مصرف روغن ماهی در دوران بارداری باید یافته هایشان را تایید كنند.

در سال 1990 اسلان و گروه او به صورت تصادفی 533 زن باردار را برای مصرف روزانه معادل 2.7 گرم اسیدهای چرب امگا3 در كپسول های روغن ماهی در 10 هفته آخر بارداری یا عدم مصرف آن به دو گروه تقسیم كردند. به طور متوسط بارداری زنانی كه روغن ماهی مصرف می كردند چهار روز طولانی تر و وزن نوزادان آن ها در مقایسه با دیگر گروه ها 100 گرم بیشتر بود.

محققان 523 نفر از این كودكان را در سن 16 سالگی دوباره ارزیابی كردند تا مشخص شود آیا روغن ماهی بر خط آسم و بیماری های مربوطه تاثیری داشته است یا خیر. آنان از اطلاعات به دست آمده از یك دفتر ثبت اسناد كه تمام تشخیص های گزارش شده از تماس های بیمارستانی شهروندان دانماركی را ثبت می كند استفاده كردند.

در سن 16 سالگی بیماری آسم در 19 نفر از كودكانی كه روغن ماهی یا روغن زیتون دریافت كرده بودند تشخیص داده شد در حالی كه در 10 نفر از آنان آسم آلرژیك تشخیص داده شد. احتمال بروز آسم در كودكانی كه مادرانشان روغن ماهی مصرف كرده بودند 63 درصد و احتمال بروز آسم آلرژیك در این گروه 87 درصد كمتر بود.

اسلان و همكارانش اظهار كردند، میزان بروز آسم و آسم آلرژیك در كودكانی كه مادرانشان در دوران بارداری روغن ماهی یا زیتون مصرف نمی كردند مشابه كودكانی بود كه مادرانشان از این كپسول ها استفاده كرده بودند. احتمالاً دلیل این مسأله آن است كه خود آنان تصمیم به مصرف روغن ماهی گرفتند.

اسلان كه پروفسور كمكی تغذیه در دانشگاه هاروارد نیز است متذكر شد، بررسی های آزمایشگاهی با «شواهد معتبر و محكمی» وجود دارد كه حاكی از تاثیر اسیدهای چرب امگا3 بر تركیبات سیستم ایمنی دخیل در بروز بیماری های ایمنی است. او در مصاحبه ای افزود، اما با توجه به تعداد كم كودكان مبتلا به آسم در بررسی كنونی، تفسیر یافته ها باید با احتیاط صورت گیرد و در تحقیقات بزرگ تر اثبات شود.

گروه اسلان در حال حاضر یك بررسی مشاهده ای را بر 70000 زن باردار كه بین سال های 1997 و 2003 زایمان كردند انجام می دهند. آنان هم چنین آزمایشی را در هفت كشور اروپایی كه آن نیز به وسیله پروژه برنامه ریزی تغذیه ابتدایی اتحادیه اروپا سرمایه گذاری می شود در دست انجام دارند.



گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع : سلامت نیوز
 
مطالب پیشنهادی:
وزوز گوش، صدایی آزار دهنده و تغذیه مناسب آن
5 نوع خوراک فوق العاده برای سلامت قلب
غذاهای مناسب دوران حاملگی