پرخوری
پزشکان ادعا می کنند که اگر اندکی بیشتر در طول شبانه روز بخوابید، میل به پرخوری در شما کاهش پیدا می کند.
 
به گزارش سرویس «سلامت» ایسنا، نتایج یک مطالعه جدید تایید می کند افراد بزرگسالی که مدت زمان خوابشان کمی بیشتر است، در طول روز حجم غذای کمتری مصرف می کنند، در حالی که کمبود خواب در افزایش میل به خودکشی نیز تاثیرگذار است. این مطالعه همچنین نشان داده است که تاثیر کمبود خواب روی احساس گرسنگی در زنان و مردان متفاوت است.

به گزارش هلت دی نیوز، دکتر ماری – پییر اس تی – اونگه متخصص انجمن قلب آمریکا که سرپرستی این مطالعه را بر عهده داشته می گوید: محدود کردن خواب در بزرگسالان سالم و طبیعی تاثیرات محدودی روی فاکتورهای خطرزای متابولیکی دارد و می تواند روی هورمون های تنظیم مصرف غذا در زنان و مردان به شیوه متفاوت تاثیر بگذارد.

وی خاطرنشان کرد: ما از مشاهده عدم تاثیر مهم خواب روی گلوکز و انسولین، لپتین و تفاوت های جنسیتی در اثرگذاری هورمون گرلین تحریک کننده اشتها و هورمون GLP ۶ شگفت زده شدیم.

نتایج این مطالعات نشان داد که گرایش معمول به پرخوری در زمانی که مدت خواب کوتاه است با افزایش اشتها در مردان و کاهش احساس سیری در زنان مرتبط است. هر چند هر دوی این شرایط به میل پرخوری منتهی می شود اما نحوه اثرگذاری و مسیر متابولیکی آن در زنان و مردان متفاوت است.

این مطالعه درواقع پیچیدگی ارتباط بین طول دوره خواب و تنظیم تعادل انرژی بدن را نمایان می سازد.



گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع : pezeshkan.org
 

مطالب پیشنهادی:
نسخه‌ای برای سلامت زنان ایرانی 
بهترین زمان‌ها برای خوردن و خوابیدن
12تکنیک برای بهتر خوابیدن 
راهکارهای تغذیه ای برای درمان نشانگان (سندرم) خستگی مزمن (CFS)  
مهار افسردگی با خوراكی‌های خوشمزه