چرا باید مصرف آنتی بیوتیک را تا آخرین عدد ادامه داد؟
وقتی باکتری‌ها به یک آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شوند، قادر به زنده ماندن و تکثیر خواهند بود.
دلایل متعددی وجود دارد که باید دوره آنتی‌بیوتیکی را که پزشک تجویز می‌کند، به طور کامل مصرف کنیم، و به محض قطع علائم نباید دریافت آنها را قطع کنیم، و یکی از مهم‌ترین این دلایل جلوگیری از مقاومت آنتی‌بیوتیکی است.

وقتی باکتری‌ها به یک آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شوند، قادر به زنده ماندن و تکثیر خواهند بود. این باکتری‌های تغییر یافته ممکن است موجب عفونت‌های جدی شوند که به سرعت قابل انتقال به سایرین است. بنابراین باید آنتی‌بیوتیک‌های جدید و قوی مصرف شود و در غیر این‌صورت بیماری شدید می‌شود و حتی احتمال مرگ وجود دارد. بیماری حاصل از برخی از این باکتری‌های مقاوم می‌تواند بسیار شدید باشد و نیاز به درمان در بیمارستان داشته باشد. عفونتی که در ابتدا با خوردن آنتی‌بیوتیک درمان می‌شد، اکنون نیازمند تجویز داروهای قوی‌تر است.

قطع کردن سریع دارو یا کم کردن دوز آنتی‌بیوتیک خطرناک است. شاید آنتی‌بیوتیک تعدادی از باکتری‌ها را کشته باشد، اما همه آنها را از بین نبرده است و آن تعداد باقیمانده می‌تواند دوباره عفونت ایجاد کند یا به سایر بخش‌های بدن گسترش پیدا کند. همچنین ممکن است این باکتری‌های باقیمانده سیستم ایمنی را تحت‌تأثیر قرار دهند و مشکلاتی مانند تب روماتیسمی ایجاد کنند.

نگرانی دیگردر رابطه با قطع زودهنگام آنتی‌بیوتیک به محض بهبود علائم این است که این بیماران دوباره مریض می‌شوند و پزشک نمی‌داند این مریضی به خاطر قطع آنتی‌بیوتیک است یا عفونت جدیدی در حال ایجاد است.

گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع : همشهری آنلاین

مطالب پیشنهادی:
نکاتی راجع به مصرف داروهای کورتون
نکاتی درباره مصرف دهان شویه
نکاتی راجع به قرص رانیتیدین،قرص معده
چگونه آب گریپ فروت بر داروها اثر می گذارد؟