موقع کاهش وزن بوسیله رژیم غذایی مناسب و فعالیت بدنی، مراقب باشید که پروتئین به اندازه کافی مصرف کنید. اصلاح چربی اضافی بدن یکی از....
 

 

موقع کاهش وزن بوسیله رژیم غذایی مناسب و فعالیت بدنی، مراقب باشید که پروتئین به اندازه کافی مصرف کنید. اصلاح چربی اضافی بدن یکی از توصیه‌های پزشکی برای کاهش خطر سرطان و بیماری‌های مزمن می‌باشد. اما امروزه پزشکان می‌گویند که کاهش وزن با رژیم غذایی مناسب و ورزش بدون دریافت پروتئین بی‌فایده می‌باشد. یک تحقیق جدید،که اخیرا در نشریه رژیمی ‌در آمریکا به چاپ رسیده است، درباره کاهش وزن 3 گروه از خانم‌ها می‌باشد. خانم‌ها که همه چاق و یائسه بودند، به طور تصادفی در 3 گروه قرار گرفتند. یک گروه که در حدود 400 کالری در روز مصرف خود را کاهش داد. و دو گروه دیگر که مصرف کالری را کمتر کاهش دادند ولی سه روز در هفته ورزش کردند.(یک گروه با شدت پائین، گروه دیگر با شدت بالا).
خبرهای خوب:
همه این خانم‌ها به طور میانگین بعد از 5 ماه 11 کیلو وزن کم کردند. با این وجود، حتی گروهی که فعالیت بدنی داشت، در حدود 3/1 کاهش وزن چربی نبود بلکه بافت ماهیچه‌ای کم چربی بود. چه کسانی بیشتر چربی از دست دادند نه بافت ماهیچه ای؟ خانم هایی که پروتئین بیشتری دریافت کرده بودند بیشتر چربی‌های اضافی بدن را کاهش داده بودند. در تحقیقی دیگر، که زودتر از تحقیق بالا در سال 2005 در نشریه‌ای در آمریکا به چاپ رسیده بود، محققان به نتایج مشابهی بین زنان میانسال چاق دست پیدا کردند.
در این مطالعه که رابطه بین رژیم پروتئین و فعالیت بدنی را در زمان کاهش وزن بررسی می‌کرد دانشمندان به این نتیجه رسیدند: زنانی که فعالیت بدنی کمی ‌داشتند و مقداری پروتئین مصرف می‌کردند، بیشترین بافت ماهیچه‌ای را از دست دادند، خانم‌هایی که همان مقدار پروتئین را مصرف می‌کردند اما بیشتر ورزش می‌کردند بافت ماهیچه‌ای کمتری را از دست دادند- و در نهایت آن دسته از زنانی که ورزش ایروبیک را انجام می‌دادند و پروتئین بیشتری مصرف می‌کردند کمترین مقدار بافت ماهیچه‌ای خود را از دست دادند و در عین حال بیشترین چربی را سوزاندند.

آنچه که از این تحقیقات بر می‌آید این است که آنهایی که در حال کاهش وزن می‌باشند باید بیشتر از سایر افراد پروتئین مصرف کنند. اگر چه در روش‌های سنتی مقدار مصرف و نیاز به پروتئین را نسبت به کل کالری ورودی به بدن می‌سنجیدند اما امروزه کارشناسان این نیاز را نسبت به سایز بدن یا وزن شخص می‌سنجند. کارشناسان به افرادی که در حال کاهش وزن می‌باشند توصیه می‌کنند که وزن خود را بردو تقسیم کنند، و عدد به دست آمده را برای مصرف پروتئین در هر روز بر حسب گرم در نظر بگیرند.

همچنین توجه به مقدار نیاز پروتئین برای بعضی افراد مهم می‌باشد. مثلا افرادی که دچار چاقی مفرط می‌باشند نیاز به پروتئین بیشتری نسبت به افراد دیگر دارند. همچنین افراد مسن باید برای نگه داشتن بافت ماهیچه ای خود پروتئین بیشتری مصرف کنند. با این وجود افرادی که بیماری کبد یا کلیه دارند باید برای افزایش مصرف پروتئین با پزشک خود مشورت کنند. افزایش مصرف پروتئین بدین معنی نیست که گوشت بیشتری مصرف کنیم. در حقیقت، باید به رژیم گیاهخواری که فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی را برای بدن تامین می‌کند، روی آورد. خوشبختانه خیلی از غذاهای گیاهی پروتئین را فراهم می‌کنند. این غذاها شامل لوبیاها، سبزیجات، غلات، آجیل و دانه ها می‌باشند. بیشتر افراد بزرگسال می‌توانند با مصرف روزانه 5 تا 6 اونس(در حدود 170 گرم) بوقلمون کم چربی، ماهی یا گوشت و یا لبنیات، نیاز به پروتئین خود را برآورده کنند. افرادی که تمایل دارند گوشت و فرآورده‌های لبنی را از رژیم غذایی خود حذف کنند باید مصرف منابع گیاهخواری پروتئین را، که شامل انواع لوبیا، آجیل و دانه‌ها می‌باشند، دو برابر کنند. همچنین تخم‌مرغ را به رژیم غذایی خود اضافه کنند.

 تهیه و ترجمه: گروه سلامت سیمرغ
اختصاصی سیمرغ    www.seemorgh.com/health
مطالب پیشنهادی:
چند توصيه برای يك صبحانه كامل
طرفداران فست فود چگونه لاغر شوند؟!
هم پس انداز کنید و هم سلامتی را به خود بازگردانید!!
شما هم فست فود می‌خورید؟!
ویتامین اضافی در بدن; خوب یا بد؟!!