بعضی از مواد غذایی آماده معمولا اثر بدی بر سلامتی دارند اما اگرنسبت به آنچه كه می‌خورید آگاهی كافی داشته باشید می‌توانید سلامتی خود را......
 

بعضی از میان وعده‌ها اثر بدی بر سلامتی دارند اما اگرنسبت به آنچه كه می‌خورید آگاهی كافی داشته باشید می‌توانید سلامتی خود را حفظ كرده و عمر طولانی داشته باشید. اما چگونه؟

چرا میان وعده؟

اكثر ما آدمها به هر حال روزانه سه وعده غذا می‌خوریم اما بهتر است كه به جای سه وعده، پنج وعده غذا بخوریم اما به مقدار كم. اینگونه غذا خوردن جریان یكنواختی در تغذیه و قند خون و انرژی بدن ایجاد می‌كند و در عین حال فشار كمتری به سیستم گوارش و متابولیسمی‌ بدن وارد می‌شود.

زمانی كه در طول روز از غذاهای سبك استفاده می‌كنید از افراط ورزیدن در وعده‌های بعدی پرهیز كرده و در طول روز كالری كمتری دریافت می‌كنید.

در طول روز از مواد غذایی سالم استفاده كنید و از خوردن اسنكهای پر كالری بپرهیزید. در زیر چند وعده از این غذاهای سالم برای شما آورده ا یم:

1. خشكبار و میوه های دانه‌دار و جوانی

خشكبار و میوه ها‌ی اشتها آور بهترین میان وعده ها هستند. مصرف روزانه به اندازه یك مشت از این مواد خوراكی می‌تواند به گردش خون و كشیدگی طبیعی عضلات ماهیچه بدن كمك كند.

خشكبار و دانه ها سرشار از اسید امینه آرژنین و آمینو اسید هستند كه با بیماریهای قلبی و ضعف و ناتوانی و فشار خون بالا مبارزه میكنند. همچنین به آسان شدن جریان درمان كمك می‌كنند. آرژنین می‌تواند باعث تحریك غده هیپوفیز كه در قسمت تحتانی مغز قرار دارد بشود.

هیپوفیز باعث تحریك هورمون رشد می‌شود كه از سن 35 سالگی به بعد كاهش می‌یابد. و این بدان معنی است كه بعد از 35 سالگی هورمونهای شما شروع به فرورفتگی می‌كنند و شما نشانه‌هایی از پیری را مشاهده می‌كنید. پوست حالت كشسانی خود را از دست می‌دهد ماهیچه ها حجم و قدرت خود را از دست می‌دهند و بافت ناتوان قدرت باروری و قدرت جنسی در مرد را كاهش می‌دهد و دیگر نشانه‌های پیری كم كم نمایان می‌شوند.

تعدادی از خشكبار و دانه ها منابع ویتامین Eهستند. اسیدهای پر چرب امگا 3 شما را در برابر بیماری‌های قلبی مصون داشته و از روند پیر شدن می‌كاهد.

بادام، دانه‌صنوبر، كاج، كنجد، گردو، كدو تنبل، دانه آفتابگردان، تخم كتان، بادام زمینی و پسته : آنها را مخلوط كرده و مصرف كنید و توجه كنید كه مصرف خام این مواد بیشتر از بو داده آنها خاصیت دارد. همیشه از خشكبار تازه استفاده كنید.

2. سیب و سلامت قلب

دلایل متعددی وجود دارد كه خوردن روزانه یك، دو و یا سه سیب را در روز ضروری می‌داند. مطالعه نشان داده است كه كسانی كه در طول هفته پنج بار یا بیشتر سیب می‌خورند ریه هایشان بهتر از كسانی كه اصلا سیب نمی‌خورند كار می‌كند.

دانشمندان بر این باورند كه سیب قلب را سالم نگه می‌دارد . این میوه حاوی پلاسماست و خوردن دو یا سه عدد سیب در روز باعث كاهش كلسترول خون میشود .همچنین از سرطان روده كه بزرگترین عامل مرگ و میر در افراد بالای 60 سال است جلوگیری می‌كند.

3. خانواده توتها(berries)

توت سرشار از آنتی اكسیدان است. پوست قرمز، آبی و بنفش توت حاوی آنتی اكسیدانهای مركبی است كه از خطرات رادیكالهای آزاد بر رگهای خونی جلوگیری میكند. در واقع باعث حفظ و نگهداری حالت طبیعی رگهای خونی می‌شود.

این فالونوئیدها (خاصیت ضد خونریزی) آنتی اكسیدانهایی بسیار قوی‌تر از ویتامین C وE هستند كه به كاهش التهاب كمك میكنند واز آسپرین نیز قوی ترند.

  •  توتها به عنوان بهترین گزینه شما هستند. نه تنها میزان زیادی آنتی اكسیدان دارند بلكه دارای خاصیت حفاظت كنندگی پوشش سلولی مغز از ضربه نیز می‌باشند. روند پیری را كاهش می‌دهند و از آلزایمر و كهولت جلوگیری می‌كنند.

•  توتها همچنین دارای رنگدانه های مفید هستند كه غده پانكراس را تحریك میكند تا انسولین تولید كند. در حقیقت یافته های چینیها نشان می‌دهد كه توت باعث بهبودی بیماران دیابتی می‌شود. این رنگدانه ها از سرطان و ورم مفاصل جلوگیری می‌كنند و به دلیل كاهش كلسترول خون از بیماری های قلبی نیز جلوگیری می‌كند.

 4. آووكادو سرشار از مواد مغذی

در بین آنتی اكسیدانها گلوتاتیون (ناقل اكسیژن) به عنوان آنتی اكسیدان قوی شناخته شده است. این ماده در آووكادو یافت میشود( همچنین در آسپاراگوس و گردو و ماهی) كه از سه اسید امینه گلیسین، گلوتامیک و سیستئین ساخته شده است. گلوتاتیون سلولهای ایمنی را منظم و قوی می‌كند و ازسرطان جلوگیری میكند.

كاهش میزان گلوتاتیون باعث بروز دیابت، بیماریهای كبدی، بیماریهای قلبی، کم شدن تعداداسپرم و پیری زودرس می‌شود. آووكادو منبع ال- سیستئین است كه از تاثیرات آلودگی هوا، مواد شیمیایی، تشعشعات، الكل و سیگار بر بدن جلوگیری می‌كند. همچنین باعث افزایش قدرت ایمنی شده از بیماری‌های قلبی جلوگیری كرده و به ساخت عضله كمك می‌كند. از بروز التهاب جلوگیری كرده و باعث رشد ناخنها و سلامت موها می‌گردد.

5.  زرد آلو مانع پیری

یكی از میوه های ثابت یك انسان صد ساله در روستای هانزا در هیمالیا زرد آلو بوده است. تحقیقات نشان داده است كه زردآلو نسبت به دیگر مواد غذایی ازمیزان شبه كاروتن بالایی برخوردار است.

شبه كاروتنها آنتی اكسیدانهایی هستند كه از بیماریهای قلبی جلوگیری می‌كنند زیرا میزان كلسترول بد خون را كاهش می‌دهند و در برابر سرطان از بدن محافظت می‌كنند.
 
تهیه و ترجمه:گروه سلامت سیمرغ
اختصاصی سیمرغ    www.seemorgh.com/health
 
مطالب مرتبط:
8 غذا که مغز را جوان و سالم نگه می‌دارد
شش تست پزشکی برای خوب زندگی کردن(1)
 پیشگیری از پیری زودرس