بسیاری از افراد علاقه ی زیادی به خوردن دارند اما نمی توانند مواد غذایی زیادی مصرف کنند زیرا چاق می شوند،در این مقاله شما با شیوه های...

 

قرص های لاغری،گوشواره های لاغری،انواع کمربندهای لاغری،هیپنوتیزم! و... روش هایی هستند که امروزه برای کاهش وزن در سطح وسیعی به وسیله سایت های اینترنتی و افراد سودجو تبلیغ میشوند و از آنجایی که چاقی یکی از مهمترین دغدغه های بشر امروزاست،بیشتر افراد،خواهان استفاده از این وسایل و مصرف داروهای کمک لاغری هستند تا هر چه زودتر به هدف خود دست یابند و بدین ترتیب بدون توجه به مخاطرات مصرف این داروها،فریب افراد سودجو را می خورند.
چاقی عبارت از نبود تعادل بین انرژی دریافتی و انرژی مصرفی است که با ذخیره بیش از حد چربی نمایان می شود به عبارت دیگر در افراد مبتلا به این عارضه مقدار انرژی دریافتی از غذا بیش از میزان کالری است که در اثر سوخت مواد انرژی زا در بدن تولید می شود،
بنابراین قسمتی از مواد انرژی زا تبدیل به چربی شده و در بدن ذخیره می گردد و موجب افزایش وزن و چاقی می شود.باید گفت که برای تجمع چربی در بدن هیچ ظرفیت محدود و معینی وجود ندارد و وقتی که ذخایر سلول های چربی اشباع می شود،بدن شروع به افزایش تعداد سلول های چربی می کند که تعداد این سلول ها هیچ گاه کم نخواهد شد،بلکه فقط پر و خالی می شوند! و از آنجایی که هر کدام از افراد جامعه در شرایط خاص از نظر تفاوت های فردی نظیر سن، جنس،قد،مراحل رشد و بلوغ،وراثت و... قرار دارند،چاق بودن یا نداشتن وزن ایده آل نیز برای هر فرد نسبت به شرایط مخصوص همان فرد در نظر گرفته می شود و به طور قطع نمی توان گفت وزن خاصی وزن ایده آل است.
در این میان آدمی با هدف رسیدن به اندام مطلوب،ظاهری زیبا و رسیدن به وزن متناسب، عوارض مصرف قرص های کاهش وزن و استفاده از رژیم های غذایی غیرعلمی، مکمل های تقلبی و دیگر روش های کاذب تبلیغی را به جان می خرد تا از وزن خود کاسته و به اندام ایده آل از نظر خود برسد غافل از اینکه کاهش وزن و رسیدن به وزن ایده آل (تناسب وزن و قد) مستلزم رعایت اصول تغذیه خاص خود است. به طوری که حتی نوع چاقی نیز در موفقیت یا عدم موفقیت در پیروی از رژیم لاغری نقش دارد.
اساس رژیم لاغری بر پایه کاهش انرژی دریافتی و افزایش سوخت مواد انرژی زا در بدن شخص است.انواع رژیم های لاغری باعث کاهش انرژی دریافتی فرد می شود ولی در مورد افزایش سوخت مواد انرژی زا صرفا با ورزش،پیاده روی و به طور کلی فعالیت های فیزیکی،این عمل امکان پذیر است.نباید از نظر دور داشت که مفهوم رژیم لاغری صحیح،کم خوری و احساس گرسنگی دائم نیست بلکه اساس این رژیم بر مبنای صحیح و متعادل خوردن استوار است و چنانچه انگیزه فرد از رژیم لاغری،برخورداری از سلامت،مقاومت در برابر بیماری ها،کسب شادابی، نشاط و نیروی بیشتر باشد مسلماً در کاهش وزن و رسیدن به وزن نرمال و حفظ سلامت،کاملا موفق خواهد بود به طوری که به اعتقاد کارشناسان بهترین راه برای کاهش وزن،رعایت رژیم غذایی مناسب و نخوردن برخی مواد غذایی دلخواه فرد است.
متاسفانه امروزه بسیاری از افراد چاق به هنگام مراجعه به پزشک تغذیه،از این ناراحت هستند که مبادا از خوردن مواد غذایی دلخواه خودشان منع شوند.از این رو اکثر این دسته افراد از مراجعه به پزشک صرفنظر کرده و به دنبال میانبرهایی هستند که بدون دردسر وزن خود را کم کنند و یکی از این میانبرها را استفاده از قرص های لاغری می دانند و در حال حاضر مصرف یا عدم مصرف، عوارض و... قرص های لاغری سؤال بسیاری از افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقی است. 

داروهای به اصطلاح لاغری از طریق چند مکانیسم موجب کاهش وزن می شوند:
برخی داروها بر سیستم اشتها و مرکز آن در مغز تاثیر گذاشته و موجب کم خوراکی میشوند،برخی دیگر با افزایش متابولیسم و سوخت و ساز بدن،موجب لاغری میشوند.دسته ای دیگر،با افزایش دفع آب بدن،به کاهش وزن کمک می کنند و گروه دیگر هم موجب کاهش جذب چربی شده و با دفع چربی مصرف شده،مانع اضافه وزن می گردند.
لازم به ذکر است هم اکنون تنها تعداد معدودی از قرص های موجود در بازار توسط سازمان غذا و دارو FDA تأیید شده اند و مصرف آنها تنها برای مدت کوتاهی (چند هفته و حداکثر چند ماه) و آنهم تحت نظر پزشک متخصص و اغلب برای افراد بسیار چاق (افراد با نمایه توده بدن بیش از ۳۰) که هیچ بیماری خاصی نداشته باشند یا افرادی که در اثر اضافه وزن و چاقی مبتلا به بیماری های خاص- نظیر فشار خون بالا و دیابت- شده اند مجاز است چه در غیر اینصورت استفاده نابجا از داروهای لاغری برای سلامتی بدن مضر است زیرا تداخلات غذا و دارو ممکن است عوارض غیرقابل جبرانی را در درازمدت برای فرد مصرف کننده ایجاد کند.
همچنین برخی تحقیقات پزشکی نیز نشان می دهد که انواع قرص های کاهش وزن یا بی اثر هستند یا اثر آنها بسیار کوتاه مدت است و پس از قطع دارو،وزن شخص به حالت اولیه باز می گردد همچنین در بسیاری از افراد،عوارض جانبی مصرف دارو (افزایش ضربان قلب- افزایش فشار خون- تعرق زیاد- یبوست- کم خوابی- تشنگی زیاد-گیجی و سردرد- اضطراب- خشکی دهان- نفخ- تکرر دفع- مدفوع چرب و...) باتوجه به نوع و مقدار داروی مصرفی بروز می کند که گاهی این عوارض بقدری شدید است که می توان گفت،دارو به جای اینکه بیماری چاقی را درمان کند،بیماری دیگری را هم به وجود آورده است.
بد نیست بدانید که رژیم های حاوی انرژی بسیار پایین هم که منجر به کاهش سریع وزن می شود موجب کاهش قدرت ایمنی بدن و آمادگی ابتلای شخص به انواع عفونت ها و بیماری ها می شود و افرادی که به سرعت و به مقدار زیادی وزن کم می کنند آسیب پذیری خیلی بیشتری در برابر بیماری ها دارند.از لطمه های دیگری که کاهش سریع وزن ایجاد می کند،کاهش قدرت ارتجاعی و شل و چروک شدن پوست است،همچنین عضلات استحکام و قدرت ارتجاعی خود را از دست می دهند که این امر موجب شل شدن و افتادگی آنها می شود.این اختلال نهایتاً منجر به پیری زودرس می شود و این امر به خصوص در خانم هایی که از رژیم لاغری غلط استفاده کرده و به سرعت کاهش وزن پیدا می کنند به وضوح مشاهده می شود.
در پایان باید گفت که کاهش وزنی معادل ۲تا۴ کیلوگرم در ماه ایده ال بوده و برای رسیدن به این میزان پیشنهاد می شود:
*
نیم ساعت قبل از وعده های اصلی غذا یک لیوان آب بنوشید. 

* قبل از اینکه کاملا سیر شوید از خوردن دست بکشید.

* غذا را در دفعات بیشتر و حجم کمتر بخورید تا بدنتان انرژی بیشتری بسوزاند.

* همیشه همراه ناهار و شام سبزی و سالاد میل کنید (سالاد را قبل از شروع غذا بخورید) 

* مصرف تنقلات پرکالری مانند چیپس،کیک،شکلات،شیرینی و... را به حداقل برسانید.

* آهسته غذا بخورید و آن را خوب بجوید (۱۵ دقیقه لازم است تا مغز پیام سیری را دریافت کند)
 
* ایستاده و سرپا غذا نخورید.

* حتماً صبحانه میل کنید هر چند مقدار آن کم باشد.

* به همراه یک دوست (همسر خود) رژیم بگیرید تا در کاهش وزن و نیز حفظ وزن مناسب موفق تر باشید. 

* روزی ۳۰ دقیقه ورزش منظم یا یک ساعت پیاده روی (دو آهسته) را فراموش نکنید.
با انجام کارهای فوق می توانید بعد از مدت کوتاهی آثار کاهش وزن را در بدن خود ببینید و یقین پیدا کنید که هم می توان خورد و هم وزن کم کرد.

گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع:salamatnews.ir
 
مطالب پیشنهادی:
هفت عملی که بعد از خوردن غذا نبايد انجام داد!
با خوردن این غذا به آرامش روانی برسید!!
چه غذایی باعث افزایش طول عمر ما میشود؟
9 عادت اشتباه در تغذیه
حواس پرتی به هنگام غذا خوردن اهمیت دارد؟