رژیم لاغری به رژیمی گفته می شود که ما درزمان اضافه وزن به دنبال شان هستیم و آنها را نسبت به غذاهای دیگر در الویت قرار می دهیم. انتخاب این غذاها بنا بر قواعد دقیق و مهم تر از هرچیز بر اساس میزان کالری شان است.
بنابراین اگر ما می خواهیم خودر را درگیر یک رژیم غذایی کنیم بهتر است که یک برنامه سازگار و هماهنگ با بدن خود را انتخاب کنیم... اما حتماً باید حواسمان به  نظرات نادرست و اشتباه نیز باشد. در این زمینه برنامه های غذایی بسیار زیادند؛ در واقع اطلاعات علمی مربوط به تغذیه دراین چند سال اخیر تحول زیادی داشته اند.

تشخیص غذاهای مخصوص لاغری
برای تشخیص غذاهای رژیمی لاغری در درجه اول میتوانیم به مقدار کالری آنها توجه کنیم و آن دسته از غذاهایی را انتخاب کنیم که کمترین کالری را نسبت به بقیه دارند. (مقدار کالری به ازای هر100گرم). باید غذاهایی را  به طور ویژه در الویت قرار دهیم که کم چربی و دارای حداقل مواد قندی باشند مانند: ماهی سبزیجات، گوشتهای کم چرب...

اما باید توجه داشته باشید که در نظر گرفتن صرف و افراطی این مفهوم منجر به خطای تغذیه ای خواهد شد. چرا که صرفاً، خوردن غذاهای کم کالری، باعث می شود که در نهایت ما همیشه احساس گرسنگی کنیم!

اگر ما علاقه به کم کردن وزن خود داریم پارامترهای متعدد دیگری نیز در این خصوص نقش دارند.. در این زمینه، همه چیز فقط به یک تجزیه و تحلیل خاص محدود نمی شود که تنها کالری های غذاهایی که می خوریم را محاسبه کنیم .

حذف نکردن سریع برخی ازمواد غذایی
در یک برنامه رژیمی لاغری ممکن است بعضی از مواد غذایی مانند غذاهای نشاسته دار را به غلط حذف کرد، در حالی که این مواد غذایی دارای مقدار زیادی املاح معدنی و ویتامین اند و همچنین باعث می شوند که ما احساس سیری کنیم، این نکته برای کنترل احساس گرسنگی بسیار حائز اهمیت است.... زیرا احساس سیری عاملی بسیار مهم برای زمانی که ما می خواهیم تغذیه مان را متعادل کنیم، محسوب می شود.

در میان مواد غذایی قندی ما باید غذاهایی را در الویت قرار دهیم که کمترین میزان کربوهیدرات را داشته باشند. برای مثال برنج کامل نسبت به برنج سفید که خیلی پخته شده باشد، در الویت است.

از سوی دیگر، حتی اگر باید بعضی مواد غذایی را در الویت قرار دهیم، بی فایده است که خوراکی های دیگر را «اهریمن جلوه بدهیم» زیرا با این کار خطر ابتلا به مشکلات رفتاری- تغذیه ای را در خود افزایش داده ایم.
عوامل رفتاری
اگرچه انتخاب مواد غذایی مهم است اما عوامل دیگری نیز باید در یک برنامه غدایی رژیمی لاغری گنجانده شود که در واقع الگوهای رفتاری هستند.

برای مثال باید زمانی مناسب به غذا خوردن اختصاص دهیم، به آرامی غذا بخوریم، به مزه غذا توجه کنیم.   باید یاد بگیریم که به بدن خود گوش دهیم و هنگامی که احساس سیری کردیم بتوانیم دست از خوردن بکشیم و صد البته فعالیت جسمی مان را نیز باید افزایش دهیم.

اگر برای متعادل کردن تغذیه خود، یا برای یافتن یک رژیم لاغری به مشکل برخوردید و یا می خواهید کمتر رژیم تان شکل اجباری داشته باشد و راحت تر باشد و یا دچار دلسردی و یأس شده اید، حتماً با یک متخصص سلامت (پزشک متخصص تغذیه، روانشناس متخصص تغذیه و رفتارهای تغذیه) مشورت کنید.
بیشتر بدانیم
یک نکته مسلم و واضح است و آن این که سعی کنیم مواد غذایی با کالری بالا را محدود کنیم، خصوصاً آنهایی را که دارای «کالری پوچ» هستند. (یعنی با داشتن کالری بالا فاقد ارزش غذایی و ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر هستند). از جمله «کالری های پوچ» می توان به: الکل، سودا، نان که رویش پنیر مالیده شده! .... اشاره کرد.
 
تهیه و ترجمه : گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
اختصاصی سیمرغ
 
مطالب پیشنهادی :
 محلولی فوق العاده برای لاغری
آیا کمربندهای لاغری مفیدند؟
آیا نوشیدنی آب قبل از غذا باعث لاغری می شود!
بهترین راه برای آغاز کاهش وزن
راهکارهای ساده لاغر شدن!!