لیمو ترش میوه درخت لیمو و از مرکبات است . لیموها حاوی مقدار زیادی اسید سیتریک هستند که موجب طعم ترش آنها می گردد.


گرچه قريب به 400 سال پيش از تولد مسيح ، تئو فراست از ليمو سخن گفت ، اما تنها در قرن چهارم ميلادي ، هنگامی که جنگجويان مسيحي در جنگهاي صليبي به فلسطين رسيدند، ليمو را ديدند که در باغهاي آن سرزمين کشت  
شده بود . پلين، گياه شناس معروف ، ليمو را به عنوان پادزهري قوي می شناخت . نظريه پلين در پايان قرن دوم مسيحي دوباره بررسي شد و به اثبات رسيد و معلوم گشت که ليمو واقعاً سموم بدن را از بين مي برد .

در آن زمان اين داستان بر سر زبانها بود که : چند نفر به خاطر جرمی که مرتکب شده بودند، از طرف دادگاه به مرگ با نيش افعی محکوم شدند . زني به آنها رحم کرد و چند ليمو به آنها داد و آنها با خوردن ليمو از نيش افعي ها مصون ماندند و زهر در آنان اثر نکرد .

ابن سينا پزشک معروف ايراني آب ليمو را بهترين دارو براي تشنجات ناشي از تب مي دانست و يرقان را هم با ليمو معالجه مي کرد . سنت هيلدگر نيز مصرف پوست ليمو را به زنان باردار تجويز مي کرد تا ويار آنها فروکش کند ، قوه هاضمه آنها تقويت شود و دل به هم خوردگي و تهوع آنان برطرف گردد .

استفاده از ليمو براي معالجات
1- معالجه آنژين با ليمو : براي شستشوی حلق و حنجره از ليمو کمک بگيرد . کمي آب ليمو و آب مقطر را مخلوط و هر ساعت يک بار آن را قرقره کنيد .

2- معالجه زخم و خراشهاي سطحي پوست با ليمو : به جاي آب اکسيژنه براي شستشوي زخم و خراشهاي سطحي پوست ، مي توانيد آب ليمو را بگيريد و دو برابر آن آب بيفزاييد و با آن زخمها و خراشهاي سطحي پوست را بشوييد .

3- درمان اختلالات هاضمه با ليمو : در تمام مواردي که اختلال هاضمه به وجود مي آيد از قبيل دل به هم خوردگي و نفخ شکم ، معالجه با ليمو تجويز شده است . در اين مورد 2 ليمو را با پوست و هسته برش بزنيد و آن را در يک ليتر آب داغ ، يک يا دو ساعت خيس کنيد ، بعد آن را بفشاريد و آب فشرده آن را با قند و يا شکر شيرين کرده و هر روز يک ليوان بنوشيد .
4- درمان خونريزي لثه ها : يک قطعه پنبه را در ليواني که محتوي آب ليمو است ، فرو کرده و روزي دو بار صبح و شب آن را به لثه هاي خود بماليد و با انگشتان خود ماساژ دهيد ولي مواظب باشيد آب ليمو به دندانهاي شما نرسد
5- معالجه ميگرن و سردرد : وقتي ميگرن و سردرد داريد در يک فنجان قهوه يا چاي غليظ يک برش ليمو بيندازيد و بنوشيد ، مصرف آن موجب تسکين درد و ميگرن مي شود .
6- رفع سرگيجه و دل شوره : استفاده از ليمو ترش سرگيجه را رفع مي نمايد ، و نيز اگر ليمو با کمي عسل خورده شود ، باعث آرامش شده و دل شوره را برطرف مي کند .
در نهايت اينکه ، ترشي معده ، سو ء هاضمه ، تب و گريپ را هم مي توان با ليمو درمان و يا مهار نمود.
گذاشتن يخ و ليمو روي زبان سكسكه را درمان مي‌كند
سكسكه يك انقباض غير ارادي در عضله ديافراگم و عضلات تنفسي بين دنده‌اي است. اغلب اوقات سكسكه 48 ساعت بيشتر به طول نمي‌انجامد ولي در فرم مداوم، فرد بيش از 2 روز و كمتر از 1 ماه مبتلاست و در موارد بيش از 2 ماه فرد نياز به مراجعه به بيمارستان دارد. ‌افرادي كه در شب پرخوري مي‌كنند و يا از نوشابه‌هاي گازدار استفاده مي‌كنند و بلع هوا حين صحبت دارند غالبا دچار سكسكه مي‌شوند. تغيير ناگهاني درجه حرارت معده كه متعاقب خوردن آب سرد و يا چاي داغ و يا كشيدن سيگار حاصل مي‌شود از علل ديگر سكسكه است. تحريك عصب واگ يا فرنيك توسط توده‌اي در كبد و يا آب كه به ديافراگم فشار مي‌آورد به صورت سكسكه تظاهر مي‌كند. در ضايعات مغزي، ضربه و تومورهاي مغزي و يا بدنبال بي‌هوشي‌ها نيز امكان بروز سكسكه وجود دارد. عموما سكسكه با اين علت، خود به خود بهبود يافته و غالبا در افراد مضطرب و داراي استرس بالا و يا متعاقب خبر خوشايند و غم‌انگيز تظاهر مي‌كند و در برخي مواقع مصرف دارو و سموم نيز علت سكسكه است.
در بيماري كه آيروفاژي علت سكسكه است بايد از صحبت حين صرف غذا پرهيز كند غذا را به خوبي جويده و با استرس و اضطراب صرف نكند. درمان سكسكه به علت رفلاكس، مصرف حجم كم غذا و پرهيز از خوابيدن پس از خوردن غذاست. غذاي پرچرب، نوشابه‌هاي گازدار، پياز خام، مركبات و حتي استعمال سيگار سبب تشديد رفلاكس معده مي‌شود.
سر دسته داروهاي مؤثر در درمان سكسكه «كلروپرومازين» است ولي «لارگاكسيتل»، «هالوپريدول» نيز به عنوان شل كننده عضلات استفاده مي‌شود و داروي بكلوفن داروي بسيار مؤثر براي درمان سكسه‌هاي شديد است و در صورت عدم موثر بودن درمان دارويي متخصصان بي‌هوشي عصب فرنيك را بلوكه مي‌كنند.  ديگر اقدامات مؤثر در درمان سكسكه را نفس كشيدن در كيسه، گذاشتن يك تكه يخ روي زبان، كشش زبان، گذاشتن ليمو روي زبان و يا ايجاد حالت شوق زياد و ترساندن دانست.