مرداني كه در سن بالا پدر مي‌شوند، احتمال ابتلاي فرزندانشان به اختلال رواني دوقطبي بيشتر است. اين خطر در مردان بالاي 29 سال بيشتر است....

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، این خطر در مردان بالای 29 سال بیشتر است و پس از 55 سالگی به بیشترین میزان می‌رسد.

بیماری اختلال دوقطبی كه سابقاً آن را افسردگی- مانیا نیز نامیده‌اند حالتی است كه بیمار به طور دوره‌ای یا دچار خلق افسرده و یا گرفتار شیدایی است.

پیش ازاین مطالعات نشان داده بود كه افزایش سن تولیدمثل در والدین، خطر ابتلا به شیزوفرنی و و اوتیسم را در فرزندان آنها افزایش می‌دهد اما در تحقیق اخیر برای دومین بار تاثیر مشابه در مورد اختلال دو قطبی مشاهده شده است.

این پژوهش كه از سوی متخصصان سوئدی انجام گرفته و شرح آن در نشریه "آرشیو روانپریشی" منتشر شده است حاكیست؛ علت افزایش این خطر می‌تواند تا حدی قابل توجه به دلیل اسپرم‌های پیر و مسن پدر باشد؛ چرا كه اسپرم‌های پیری می‌توانند حاصل خطاهای ژنتیكی باشند.

برخلاف زنان كه با تمام مجموعه سلول‌های جنسی یا تخمك‌هایشان متولد می‌شوند، مردان در طول عمر خود دائم اسپرم‌های جدید تولید می‌كنند.

پژوهشگران می‌گویند؛ پروسه تولید اسپرم جدید شامل نسخه برداری از مولكول وراثتی دی ان آ است كه ممكن است در اثر عواملی بویژه بالارفتن سن مردان، در معرض خطای ژنتیكی قراربگیرد كه به این ترتیب سلامت فرزندان به خطر می‌افتد.