هدف ارتودنسی ضمن تامین زیبایی، درمان است زیرا تامین زیبایی دندان‌ها سلامت روان را به دنبال دارد. در برخی موارد...

نایب رییس انجمن ارتودنتیست‌های ایران با بیان اینكه ارتودنسی از نظر ارتودنتیست‌ها كاری درمانی است، گفت: باید تكلیف این مساله كه ارتودنسی كار زیبایی است یا درمانی، روشن شود و در صورت درمانی بودن، پوشش بیمه‌ای برای آن در نظر گرفته شود در غیر این صورت مانند دیگر كارهای زیبایی نرخ ثابت برای ارتودنسی معنا ندارد.

دكتر علی محمد كلانتر معتمدی با اشاره به این كه دولت تاكنون به ارتودنسی به عنوان كار زیبایی صرف نگاه كرده است، افزود: اگر دولت برای ارتودنسی پوشش بیمه‌ای در نظر بگیرد و به آن به عنوان كار درمانی نگاه كند بسیاری از درمانگاه های دولتی، دانشگاهی و هم چنین برخی درمانگاه‌های خصوصی می‌توانند به مردم خدمات ارائه دهند.

وی، مشاوره‌های دندانپزشكی در سن سه تا شش سالگی و تا زمانی كه دندان‌های شیری از دست نرفته است را توصیه كرد و سن مدرسه ( هفت تا 12 سالگی) را بهترین زمان برای اولین مشاوره ارتودنسی و 12 سالگی یا سنی كه هیچ دندان شیری در دهان وجود ندارد را بهترین سن برای انجام درمان ارتودنسی در صورت نیاز، دانست.

كلانتر معتمدی، هدف بیشتر مراجعان برای انجام ارتودنسی را زیبایی عنوان كرد و ادامه داد: هدف ارتودنسی ضمن تامین زیبایی، درمان است زیرا تامین زیبایی دندان‌ها سلامت روان را به دنبال دارد. در برخی موارد كودكانی كه دندان‌های نامرتب دارند زیاد نمی‌خندند تا دندان‌های آنها دیده نشود به همین دلیل ارتباط اجتماعی ضعیف دارند.

نایب رییس انجمن ارتودنتیست‌های ایران در رابطه با فواید ارتودنسی اظهار كرد: برقراری نظم دندان‌ها و تامین سلامت روان از فواید ارتودنسی است. هم چنین با ایجاد هماهنگی‌ میان دندان‌های فك بالا و پایین دندان‌ها عملكرد بهتری در جویدن و آسیا كردن دارد در نتیجه در پیشگیری از سوء هاضمه در درازمدت موثر است، زیرا دندانهایی كه نامرتبند درگیری غذایی بیشتری دارند و زودتر پوسیده و فاسد می‌شوند.‌

دكتر كلانتر معتمدی در ادامه درمان ارتودنسی به صورت اصولی و علمی را بدون ضرر دانست و افزود: اگر درمان ارتودنسی به صورت ناصحیح توسط افرادی كه آگاهی كافی نسبت به ارتودنسی ندارند انجام شود و نیروی بیش از اندازه به دندان‌ها وارد شود ممكن است سبب تحلیل لثه، ریشه دندان‌ها و در نتیجه كوتاه شدن عمر دندان می‌شود.

وی در ادامه گفت: انجام درمان ارتودنسی توسط دندانپزشكانی كه تخصص ارتودنسی ندارند درست نیست و بعد از پایان دوره دكتری دندانپزشكی سه تا چهار سال باید دوره تخصصی ارتودنسی گذرانده شود به همین دلیل فردی كه تنها دوره دندانپزشكی عمومی را می‌گذراند با توجه به تكنیكی و پیچیده بودن این درمان نباید به صورت غیرمجاز یا تجربی آن را انجام دهد زیرا در مواردی می‌تواند مضر و مخرب باشد.

نایب رییس انجمن ارتودنتیست‌های ایران، متفاوت بودن نرخ‌های ارتودنسی را در متفاوت بودن كیفیت ارائه خدمات عنوان و ابراز عقیده كرد: امروزه مواد مصرفی نامرغوب چینی در بازار وجود دارد كه بیشتر پزشكانی كه هزینه كمتری می‌گیرند از آن استفاده می‌كنند و دلایل دیگر نیز وجود دارد كه سبب می‌شود نرخ ثابتی در ارتودنسی وجود نداشته باشد.
 
گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع: isna.ir
 
مطالب پیشنهادی:
پیشگیری از پوسیدگی دندان
بعد از نوشابه خوردن، بلافاصله مسواک نزنيد!
تاثیر تمیز نگاه داشتن دندان‌ها در كاهش بیماری قلبی
تنها شيرينی ضد فساد دندان‌ها
ارتباط بیماری‌های لثه و عملكرد ذهنی افراد