اگر به این فكر هستید كه در یك مسابقه دو و میدانی شركت كنید اما نسبت به توانایی خود برای حضور در این رقابت در تردید هستید...
 
اگر به این فكر هستید كه در یك مسابقه دو و میدانی شركت كنید اما نسبت به توانایی خود برای حضور در این رقابت در تردید هستید، به شما توصیه می‌شود پاشنه پای خود را اندازه بگیرید.
 
هر چه طول پاشنه پای شما كوتاه‌تر باشد، شانس شما برای پیروزی در این رقابت بیشتر خواهد بود. به گفته محققان دانشگاه آمستردام هلند، نتایج حاصل از مدل‌های ریاضی به كار برده شده برای بررسی تاثیر طول پاشنه در توانایی دویدن در یك مسافت مشخص، چنین فرضیه‌ای را مورد تایید قرار داده است.
هر چه آهنگ مصرف انرژی در یك سرعت مشخص كمتر باشد، معمولا فرد قادر خواهد بود مسافت بیشتری را به دویدن ادامه دهد.

محققان معتقدند مقدار انرژی الاستیك یا انرژی كشسانی ذخیره شده در زردپی آشیل كه به قسمت پشت قوزك پا متصل شده است و ارتباط بین ماهیچه ساق و پاشنه پا را برقرار می‌سازد، نقش بسیار مهمی در افزایش توانمندی‌های فرد هنگام دویدن دارد. وقتی یك دونده روی پاهای خود می‌ایستد، زردپی تحت فشار قرار می‌گیرد و مقداری انرژی در خود ذخیره می‌كند.

این انرژی با بلند شدن پای فرد از سطح زمین آزاد می‌شود و در دویدن به او كمك می‌كند. در این بررسی طول پاشنه به عنوان فاصله افقی متوسط بین استخوان قوزك پا و زرد‌پی آشیل در بخش داخلی و خارجی پا اندازه‌گیری شد.

این فاصله عبارت است از فاصله بین بخش جانبی و بخش میانی استخوان قوزك پا تا زردپی آشیل كه به عنوان طول پاشنه در نظر گرفته شده و میزان موفقیت و احتمال برنده شدن هر یك از افراد شركت كننده در یك مسابقه دو و میدانی را تعیین می‌كند. اگر طول متوسط پاشنه كوتاه‌تر باشد، به معنی این خواهد بود كه انرژی بیشتری در زردپی ذخیره می‌شود و فرد توانمندی‌های بیشتر هنگام دویدن دارد.

در این مطالعه 15 دونده حرفه‌ای هنگام دویدن روی تردمیل مورد بررسی قرار گرفتند.

در افرادی كه طول پاشنه پای آنها كمتر است جذب اكسیژن در ریه‌ها نیز به مراتب كمتر خواهد بود كه در نتیجه نشان می‌دهد این فرد هنگام دویدن توانمندی‌های بیشتری دارد.

با توجه به نتایج به دست آمده در این تحقیقات می‌توانید پیش از حضور در مسابقه‌های دو و میدانی، با اندازه‌گیری طول پاشنه پای خود، احتمال موفقیت و شانس برنده شدن خود در این رقابت را تا حدودی برآورد كنید.
 
گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع: jamejamonline.ir
 
مطالب پیشنهادی:
استفاده از «اسب درمانی» در بيماران مبتلا به فلج مغزی و ضعف عضلانی!؟
چگونه از پيری استخوانها و ماهيچه‌ها پيشگيری كنيم؟
اصول رسيدن به تناسب اندام در سالن‌های ورزشی
ورزشهایی که کمردرد را بدتر می‌کنند
مادران فعال فرزندان باهوش به دنیا می‌آورند