محققان آمریکایی می‌گویند مواد شیمیایی که معمولا در بسته بندی مواد غذایی، روکش مبل و صندلی و موکت به کار می‌رود...


محققان آمریکایی می‌گویند مواد شیمیایی که معمولا در بسته بندی مواد غذایی، روکش مبل و صندلی و موکت به کار می‌رود، ممکن است قدرت باروری زنان را کاهش دهد.

در این تحقیق، که نتیجه آن در نشریه آمریکایی "تولید مثل در انسان" (Reproduction in Humans)، به چاپ رسیده، میزان مواد شیمیایی حاوی فلوئورین (PFCs)، در خون 1240 زن اندازه گیری شده است.

محققان متوجه شدند که ارتباطی معکوس میان میزان این دست از مواد شیمیایی در خون و احتمال بارداری در زنان وجود دارد. یعنی اگر مواد شیمیایی فلوئورین‌دار در خون زنان بیشتر باشد احتمال باردار شدن آنها کمتر می‌شود.

کارشناسان بریتانیایی می‌گویند تحقیقات بیشتری برای تأیید این ارتباط نیاز است.

پی اف سی‌ها، در صنعت، مصارف زیادی دارد چون در مقابل گرما مقاوم است و این قابلیت را نیز دارد که اجازه ندهد آب و روغن نفوذ کند.

با این حال، تراکم بالای این مواد با آسیب به اعضای بدن حیوانات مرتبط دانسته شده است و پی اف سی قادر است تا مدت‌ها در بدن باقی بماند.

محققان دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس (UCLA)، در این تحقیق جدید خود نمونه خون زنان بارداری را مورد آزمایش قرار دادند که برای اولین بار برای مراقبت‌های قبل از زایمان به بیمارستان مراجعه کرده بودند و از آنها پرسیدند که آیا بارداری آنها با برنامه‌ریزی بوده است یا تصادفی و همچنین این که با چه سرعتی باردار شده‌اند.

میزان پی اف سی خون آنها بین 6 ممیز 4 دهم نانوگرم در یک میلی لیتر خون، تا 106 ممیز چهار دهم نانوگرم در هر میلی لیتر متغیر بود. (نانوگرم برابر است با یک میلیاردم گرم.)

محققان آمریکایی زنان باردار داوطلب را بسته به میزان پی اف سی که در خونشان اندازه گیری شده بود، به چهار گروه "کمترین پی اف سی" تا "بیشترین پی اف سی " تقسیم کردند.

آنها متوجه شدند که زنانی که میزان مواد شیمیایی فلوئورین‌دار خونشان بیشتر بود احتمال این که برای باردار شدن بیش از یک سال انتظار کشیده باشند یا به باروری آزمایشگاهی (آی وی اف) متوسل شده باشند، بیشتر از زنانی بوده که پی اف سی کمتری در خونشان مشاهده شده بود.

دکتر چونیوآن فی، یکی از محققان دانشگاه یو سی ال ای، می‌گوید که تحقیقات قبلی نشان داده بود که مواد شیمیایی پی اف سی ممکن است در رشد جنین اخلال ایجاد کند.

خانم دکتر فی گفت چرخه قاعدگی در زنانی که بیشتر در معرض مواد پی اف سی بوده‌اند نامنظم‌تر بوده که ممکن است به این معنی باشد که اخلال در ترشح هورمون‌ها باعث این بی‌نظمی شده باشد.

تونی رادرفورت، رئیس جامعه باروری بریتانیا، گفت: "این مطالعه تاکیدی است بر اهمیت هشیار بودن زنان و مردان در مورد عوامل محیطی که ممکن است تاثیر سو بر باروری داشته باشد."

در سال‌های اخیر تحقیقات زیادی در باره تاثیر مواد شیمیایی بر رشد جنین‌ها، نوزادان و کودکان پسر و دختر انجام گرفته است که نتیجه بسیاری از آنها گرچه صد در صد قطعی نبوده، دست کم نگران کننده بوده است.

از جمله محققان اسکاتلندی تابستان سال گذشته اعلام کردند پسرهایی که در مرحله جنینی 8 تا 12 هفتگی هستند و در معرض مواد شیمیایی به کار برده شده در مواد آرایشی قرار می‌گیرند ممکن است در آینده با ناباروری مواجه شوند.
 
گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع: bbc.co.uk
 
مطالب پیشنهادی:
تأثیر داروهای گياهی در درمان ناتوانی‌های جنسی
مادران فعال فرزندان باهوش به دنیا می‌آورند 
بهترین زمان برای آموزش رسمی جنسی 
روش جديد پيشگيری از بارداری در برنامه تنظيم خانواده كشور 
ناتوانی جنسی در مردان؛ علل و درمان آن