ترس از درد زایمان از مهمترین علت های امتناع زنان از زایمان طبیعی است و همین امر سبب افزایش آمار سزارین شده است؛ گرما به عنوان...
 
ترس از درد زایمان از مهمترین علت های امتناع زنان از زایمان طبیعی است و همین امر سبب افزایش آمار سزارین شده است؛ گرما به عنوان یکی از روشهای غیر دارویی تسکین درد، باعث کاهش شدت درد و افزایش سازگاری با درد می‌گردد.
فرشته بهمنش کارشناس ارشد مامایی دانشگاه علوم پزشکی بابل با بررسی بر روی 64 نفر زن باردار در زایمان نخست پژوهشی را به انجام رساند که طی آن افراد منتخب را در دو گروه گرما درمانی و مراقبت روتین قرار داده و پس از انجام آزمایشات و مطالعات نتایج به دست آمده را مورد مقایسه قرار داد.

در بیماران گروه مراقبت در این روش علاوه بر مراقبت های روتین از دیلاتاسیون 4-3 سانتی متر دهانه رحم تا پایان مرحله اول زایمان از کیف آب گرم در قسمت تحتانی پشت و در مرحله دوم در قسمت پرنیه برخوردار بودند و شدت درد زایمان با استفاده از مقیاس خط کش درد مک گیل و طول مدت مراحل سه‌گانه زایمان با استفاده از ساعت دیجیتالی، در دو گروه (هم مراقبت روتین و هم گروه نمونه گرما درمانی) تعیین گردید که نمایانگر تاثیر مثبت گرما درمانی بود.

یافته ها نشان داده که گرما درمانی نه تنها تاثیری بر طول مدت مرحله دوم زایمان، نوع زایمان و وضعیت خونریزی مادر و انقباض و ارتفاع قله رحم در یک ساعت اول پس از زایمان ندارد بلکه سبب کاهش شدت درد زایمان در زنان نخست‌زا می‌شود و بر طول مدت مراحل اول و سوم زایمان موثر است.
 
گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع: iums.isna.ir
 
مطالب پیشنهادی:
تأثیر مواد شیمیایی بر باروری
تأثیر داروهای گياهی در درمان ناتوانی‌های جنسی
مادران فعال فرزندان باهوش به دنیا می‌آورند 
نشانه‌‌های تخمک‌گذاری
عفونت دستگاه تناسلی در خانمها