در کشورهای دیگر گیاهانی همچون ریحان، نعناع، بابونه، گل شمعدانی و استدوقدوس و نیز اکالیپتوس توسط پرستاران در بیمارستان‌ها برای...

مصرف گیاهان دارویی علاوه بر کاهش استرس، در درمان بیماری‌های مفاصلی و بهبود زخم‌ها نیز موثر است همچنین این داروها خاصیت ضدعفونی کننده نیز دارد.
 
رقیه گشمر کارشناس ارشد پرستاری و مربی دانشکده علوم پزشکی مامایی و پرستاری بوشهر ضمن بیان این مطلب افزود: مصرف بی‌رویه داروهای شیمیایی نه تنها منجر به عوارض جانبی می‌شود بلکه در برابر بیماری مقاومت خود را از دست می‌دهد بنابراین بهتر است از روش‌های غیر تهاجمی‌تری استفاده شود.
 
وی افزود: در کشورهای دیگر گیاهانی همچون ریحان، نعناع، بابونه، گل شمعدانی و استدوقدوس و نیز اکالیپتوس توسط پرستاران در بیمارستان‌ها برای درمان بیماران استفاده می‌گردد.
 
این کارشناس ارشد پرستاری در خصوص طریقه استفاده از این گیاهان برای درمان بیماری‌هایی همچون بهبود زخم‌ها و دردهای مفاصلی افزود: این گیاهان را به صورت عرق، بخور و یا به صورت موضعی و یا حمام کردن بیمار با روغن‌های اساسی آن برای درمان بیماران استفاده می‌کنند.
 
وی با اشاره به اینکه مصرف بی رویه داروهای شیمیایی منجر به مقاومت دارویی در دراز مدت می‌گردد؛ افزود: اما مصرف داروهای گیاهی به دلیل اینکه استرس را در فرد کاهش می‌دهد سیستم ایمنی بدن فرد را نیز تقویت می‌کند و فرد را نه تنها در برابر بیماری خود بلکه حتی از عوامل بیماری‌های دیگر نیز ایمن می‌گرداند.
 
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر این داروها به دلیل اینکه دارای خاصیت ضد عفونی کننده هستند در شوینده‌ها و شامپوها نیز استفاده می‌شوند.

این مربی پرستاری و مامایی دانشکده علوم پزشکی بوشهر در پایان توصیه کرد: این نعمت‌های الهی که بسیار آسان و ارزان و متنوع در دسترس همه قرار دارد و با مصرف آنها عوارض کمتری هم فرد را تهدید می‌کند را بیشتر استفاده کنید.
 
گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع: iums.isna.ir
 
مطالب پیشنهادی:
سودمندی تركیب دو نوع گیاه دارویی در كاهش تصلب شرائین 
تأثیر داروهای گياهی در درمان ناتوانی‌های جنسی
تحقيقات جديد درباره خواص نعنا
ميوه سلامتی را بیشتر بشناسیم
 داروی مناسبی برای خشكی سینه و سرفه