آلودگی‌های هوای ناشی از ترافیک شهری می‌تواند موجب بروز تغییرات ژنتیکی جنین درون رحم مادر و افزایش احتمال بروز آسم شود.

محققان امریکایی اعلام کردند: آلودگی‌های هوای ناشی از ترافیک شهری می‌تواند موجب بروز تغییرات ژنتیکی جنین درون رحم مادر و افزایش احتمال بروز آسم شود.

این محققان شواهدی از یک نشانگر بیولوژیکی (محصول تغییر در ژن ACSL3) یافتند که در اثر تماس جنین در زندگی رحمی با هیدروکربن‌های آروماتیک چند حلقه‌ای (PAH) به وجود می‌آید، این هیدروکربنها در اثر سوختن ناکامل سوخت‌های فسیلی مانند گازوئیل ایجاد می‌شوند.

میزان PAH در مناطقی با ترافیک سنگین بسیار بالاست و با بروز بیماری‌های مانند سرطان و آسم کودکان در ارتباط است.

نتایج این مطالعات که در مجله PLoS One منتشر شده است نکته جدیدی در مورد آسم‌های وابسته به محیط در کودکان به خصوص مادران کودکانی که در مناطق شلوغ زندگی می‌کنند ارائه می‌کند.

دکتر شوک می‌هو سرپرست این گروه تحقیقاتی معتقد است: تماس با برخی عوامل محیطی در دوران‌های حساس تکامل می‌تواند با عمکلرد ژنها تقابل داشته باشد و موجب بروز بیماریها در سال‌های بعد زندگی افراد گردد.

اگر این یافته ها در مطالعات بعدی نیز اثبات شوند تغییر در ژن ACSL3 می‌تواند نشانگر مفیدی برای تشخیص سریع آسم‌های وابسته به آلودگی باشد.

این محققان اعلام کردند: تشخیص سریع آسم کودکان نکته مهمی به شمار می‌رود زیرا در روند مداخله و درمان این بیماری تاثیر بسزایی دارد.
 
گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع: tums.isna.ir
 
مطالب پیشنهادی:
هر 30 ثانیه یک نوزاد ناقص الخلقه در چین متولد می‌شود!! 
رژيم غذايی در هوای آلوده
تأثیر مواد شیمیایی بر باروری
تاثیر هوای پاك در افزایش طول عمر 
تاثیر سروصدای محیط در بروز سكته قلبی