دکتر عبدالرضا سودبخش، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به علائم بیماری تبخال مغزی توضیح می‌دهد:...
 

یک متخصص بیماری های عفونی گفت: تب‌خال مغزی یک نوع بسیار شایع بیماری‌های عفونی است که معمولا در دو طیف سنی 10 تا 30 سال و بالای 50 سال دیده می‌شود.

دکتر عبدالرضا سودبخش، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا - منطقه علوم پزشکی تهران، با اشاره به علائم این بیماری توضیح داد: ویروس «هرپس» که عامل تب‌خال‌های رایج در ناحیه دهان است، می‌تواند با درگیری مغزی بروز یابد و علائم آن معمولاً به صورت سردرد ناگهانی، اختلالات رفتاری و گفتاری و تا حدودی اختلالات هوشیاری مشاهده می‌شود.

وی با اشاره به خصوصیات ویروس تب‌خال گفت: ویروس تب‌خال در مغز درگیری ایجاد می‌کند و از ویژگی‌های این ویروس این است که بیشتر مناطقی از مغز را که ناحیه مسئول عواطف است را درگیر می‌کند به همین دلیل مریض اختلالات خلقی و عاطفی پیدا می‌کند.

به گفته این متخصص، این اختلالات خلقی و عاطفی مشکلات متفاوتی در زندگی فرد ایجاد می‌کند، به عنوان مثال مادری که تا دیروز به نوزاد شیر می‌داده یک دفعه از شیر دادن خودداری می‌کند و شروع به پرخاشگری می‌کند.

وی با اشاره به خصوصیات تب‌خال مغزی گفت: از خصوصیات «هرپس» این است که تب خالی را که در مغز ایجاد می‌کند به صورت یک تورم ساده نیست، بلکه به صورت تورم با تخریب است و ساختار این تورم به گونه‌ایست که سلول‌های مغز را از بین می‌برد و در نتیجه هرچه فرد دیرتر مراجعه کند شانس مرگ و میرش بیشتر می‌شود.

دکتر سودبخش با تاکید بر درمان سریع این بیماری تصریح کرد: در بیماری تبخال مغزی به محض اینکه به بیماری مشکوک شدیم باید دارو تجویز کنیم تا اگر مریض زنده بماند عوارض زیادی نداشته باشد چون عوارض این بیماری عوارض پایدار و غیر قابل برگشت است.

وی در خصوص آمار شیوع تبخال در ایران گفت: درخصوص شیوع تبخال در ایران اینکه آمار درستی نداریم ولی در هر منطقه‌ای که امکانات اجتماعی پزشکی پایین داشته باشند، احتمال و درصد شیوع این بیماری نیز بالاتر می‌رود.

دکتر سودبخش در پایان بیان کرد: باتوجه به تجارب شخصی که در این زمینه دارم میتوانم به جرات بگویم افراد 15 سال به بالا 90 تا 95 درصد آزمایش خون مثبت یعنی سابقه آلودگی دارند که این بسیار خطرناک است.

 

گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
 
مطالب پیشنهادی:
عصب‌های خوشی و مسرت بخش کشف شدند!
هشدار در مورد مخلوط‌شدن آنفلوآنزای مرغی و خوکی
عادتی بسیار ساده برای کاهش احتمال سرماخوردگی
ميكروب‌كشی با رنگ ديوار!
اطلاعاتی برای مقابله با آنفلوآنزای خوکی