زنان باردار لاغر نیاز به افزایش وزنی بیش از زنان باردار با وزن طبیعی دارند و لازم است با بكار بردن توصیه‌های تغذیه‌ای مناسب میزان كالری دریافتی و وزن آنان افزایش یابد.
 
پریسا ترابی گفت:زنان باردار لاغر همزمان با كاهش دریافت انرژی با كاهش دریافت پروتئین نیز مواجه خواهد شد زیرا پروتئین مصرفی صرف تولید انرژی نیز می‌شود بنابراین با تقویت كردن و اضافه كردن مواد انرژی زا از جمله چربی‌ها،شیرینی‌ها،نان و غلات و مغذی كردن غذا با اضافه كردن مواد غذایی حاوی پروتئین مانند گوشت قرمز،مرغ،ماهی و انواع حبوبات منابع غنی از ویتامین‌ها و املاح مانند انواع میوه،سبزی و لبنیات می‌توان به افزایش وزن آنان كمك كرد.
ترابی اضافه كرد:راه‌های افزایش دریافت انرژی را می‌توان افزایش دریافت شیرینی و مواد قندی،استفاده از مربا،عسل،خرما،شیره انگور،شیره خرما همراه با صبحانه،استفاده از حداقل 2 میان وعده شامل بیسكویت‌ (ترجیحاً سبوس دار)،كیك،كلوچه،نان و پنیر،نان و سیب زمینی،نان و تخم مرغ،نان و خرما،نان روغنی،نان شیر مال همراه با یك لیوان شیر و انواع میوه در فواصل وعده‌های اصلی غذایی مصرف مقدار بیشتر گروه نان و غلات مثل نان،برنج و ماكارونی نام برد.
رئیس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت:زنان باردار لاغر می‌توانند روزانه تا 11 سهم از این گروه كه معادل 330 گرم نان یا 770 گرم برنج پخته،استفاده بیشتر از سیب زمینی در انواع غذاها و در میان وعده‌ها،مصرف نان همراه با سایر مواد غذایی مانند برنج در وعده ناهار و شام مصرف كنند.
وی افزود:از بستنی و میوه‌های شیرین (انگور،خربزه،انجیر،توت،خرما)،شیرینی و انواع خشكبار به عنوان میان وعده،افزایش دریافت چربی،استفاده از لبنیات پرچرب (شیر و ماست پرچرب،پنیر خامه‌ای)، اضافه كردن مقداری كره به غذا در هر وعده غذایی و استفاده از كمی كره در كنار بشقاب برنج به افزایش كالری دریافتی كمك می‌كند،مصرف سیب زمینی سرخ كرده در كنار غذا، استفاده از روغن زیتون داخل سالاد،مصرف سر شیر و خامه در وعده صبحانه مفید است و بهتر است از قلم گوسفند و گاو در طبخ غذاها استفاده شود.
ترابی گفت:از راه‌های افزایش دریافت پروتئین،ویتامین‌ها و املاح در وعده غذایی،می‌توان افزایش دریافت گروه شیر و لبنیات،استفاده از شیر،ماست،پنیر و بستنی به عنوان میان وعده و استفاده از بیسكویت و شیر،نان و ماست،نان و پنیر،شیربرنج و فرنی نام برد.خانم‌های باردار لاغر می‌توانند روزانه تا 4 سهم از مواد این گروه استفاده كنند.
وی اضافه كرد:با افزایش دریافت گروه گوشت،تخم مرغ،حبوبات و مغزها،مصرف انواع خشكبار و مغزها (گردو، پسته و بادام) به عنوان میان وعده،افزایش دریافت گروه میوه‌ها و سبزی‌ها و استفاده بیشتر از میوه‌ها به عنوان میان وعده می‌توان مصرف كرد.
رئیس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت:یكی از بهترین توصیه‌ها برای مقوی و مغذی كردن غذا اضافه كردن غلات جوانه زده (جوانه گندم، ماش یا عدس) و پودر غلات جوانه زده در برنامه غذایی آنان است و مصرف جوانه غلات انرژی و پروتئین غذا را افزایش می‌دهد.
ترابی افزود:راه‌های افزایش اشتها و كاهش انرژی مصرفی خانم‌های باردار لاغر عبارتند از كشیدن غذا در بشقاب بزرگتر،استفاده از سبزی‌های رنگی مانند هویج،گوجه فرنگی،فلفل دلمه‌ای در غذا به منظور زیبا كردن غذا و در نهایت افزایش اشتها و استراحت كافی در طول روز.خانم های باردار لاغر حتماً باید پس از صرف غذا استراحت كنند.
 
گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع:farsnews.ir
 
مطالب پیشنهادی:
تغذیه مادران در زمان بارداری
قابل توجه مادران باردار دیابتی !!
فواید ورزش در دوران بارداری
در دوران بارداری ید مصرف کنید!!
چگونگی مصرف دارو در دوران بارداری!!