برای عفونت های پوست سر دلایل و علایم شایع زیادی وجود دارد. اگر شما هم دچار این اختلال هستید و موفق به درمان آن نشده اید، این مطلب را بخوانید.

 

 در ابتدا لازم است علایم را تشخیص دهیم و سپس علت نهفته آن را جست و جو کنیم.

۱ - قرمز شدن پوست سر همراه با سوزش و خارش:
اغلب به علت آلرژی،آفتاب سوختگی،مواد شیمیایی یا عفونت قارچی می باشد.

۲ - شوره سر:
اغلب به دلیل سموم،ماده آلوده کننده،سیلیکون که برای براق کردن  مو به کار می رود،ایجاد می شود با ایجاد اختلال در تعادل طبیعی پوست سر،محیط ایده آلی برای رشد عفونت های قارچی ایجاد می شود.خارش پوست سر باعث تکثیر قارچ و زخم های عفونی می شود.

۳ - عفونت های قارچی پوست:
این عفونت بر اثر رشد و تکثیر نوعی قارچ در پوست،پوست سر و ناخن رخ می دهد.علایم آن بروز لکه های قرمز و خارش دار است.این نوع ناراحتی بسیار واگیر است.

۴ - پوست سر خشک:
فرد احساس خشکی پوست سر می کند و برخی اوقات همراه با پوسته پوسته است.علت این اختلال از بین رفتن چربی طبیعی بر اثر استفاده مکرر از شامپو، رنگ مو و دیگر محصولات شیمیایی است.

۵ - Seborrheic dermatitis :
 این نوع اختلال التهابی تمامی قسمت های سر و بدن را تحت تاثیر قرار می دهد.علت این اختلال تجمع سموم است که بدن سعی می کند آن را دفع کند.
 
۶ - Scalp Psoriasis:
معمولا در قسمت پشت سر اتفاق می افتد هر چند که قسمت های متعددی از پوست سر و یا تمامی پوست سر مبتلا می شود.این اختلال همراه با پوسته های سفید رنگ روی پوست همراه است.این علایم به علت شوره سر بیش از حد می تواند ناراحت کننده باشد.در برخی اوقات این علایم با خارش بیش از حد همراه است.

۷ - Folliculitis :
به عفونت باکتریایی پیاز مو گفته می شود و با کورک های دور پیاز مو تشخیص داده می شود.علایم آن عبارت است از:احساس درد هنگام شانه کردن و احساس نرمی به هنگام مالیدن قسمت های پیاز مو.

۸ - خارش بر اثر استرس:
 استرس می تواند خارش پوست سر را تشدید کند زیرا با ایجاد اختلال در سیستم دفاعی بدن و هورمون ها روی غدد چربی تاثیر می گذارد.
 
راه حل:
بهترین راه حل و جواب دقیق تشخیص پزشک است.شاید شما به پزشک هم مراجعه کرده باشید ولی دوباره با این مشکل مواجه شده اید.اغلب محصولات بهداشتی و شوینده مو (۹۰ درصد) دارای حداقل یکی از موادی است که مانند ماده ای که برای از بین بردن گریس از موتور نیاز است،عمل می کند و ماده رایج دیگر مانند ضد یخ است.این مواد برای ایجاد کف شامپو به کار برده می شود و برای از بین بردن کثیفی و چربی سر بسیار موثر است.مشکل این جاست که این مواد تمامی چربی طبیعی غدد چربی را از بین می برد.برای رهایی از این معضل و داشتن موهای سالم از مصرف شامپوهای قوی پرهیز کنید و شامپوهای طبیعی و گیاهی حاوی گندم یا روغن جوجوبا (jojoba) استفاده کنید.
از روغن های استوقودوس،رزماری که خاصیت ضدباکتریایی و درمانی دارد،استفاده کنید.
چای دم کرده بابونه التهاب پوست سر را تسکین می دهد.شامپوهای حاوی این گیاه نیز برای رفع این اختلال موثر است.برای از بین بردن خارش روغن استوقودوس،بابونه و اوکالیپتوس را با هم مخلوط کنید و روی قسمت های لازم بمالید.ماساژ دادن پوست سر با روغن استوقودوس نه تنها پوست آزرده سر را بهبود می بخشد بلکه باعث رشد مجدد مو و ترمیم پیازهای مو می شود که بر اثر مواد شیمیایی موجود در شامپو آسیب دیده است.شست و شوی مو با چای سبز از رشد قارچ که باعث شوره سر می شود،جلوگیری می کند.به هنگام شستن بگذارید چای به مدت ۱۰ دقیقه روی مو بماند و سپس با شامپو حاوی روغن زیتون و یا روغن بادام بشویید.برای جلوگیری از شوره سر قبل از خواب کمی ژل آلوورا را به موهای خود بمالید و صبح بشویید.
 
گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع:khorasannews.com
 
مطالب پیشنهادی:
چگونه موهای خود را شستشو دهیم؟!
چرا مو خشک می شود؟
آیا تعداد دفعات شستشو بر ریزش مو اثر دارد؟
تحریک رشد مو !!
نرم كننده های مو؛ خوب یا بد؟!