خال با سایز كوچك، متوسط و بسیار بزرگ كه بزرگ‌تر از 20 سانتی‌متر است و سطح وسیعی از پوست را می‌پوشاند...
 
خال‌ها 2 نوع‌اند؛ مادرزادی و اكتسابی. از سن 4 سالگی به بعد ممکن است همه انسان‌ها خال‌های اكتسابی را کسب ‌كنند اما خال مادرزادی 3 نوع است؛ 

 خال‌های مادرزادی چون ممكن است تغییرات بدخیمی بیشتر از خال‌های اكتسابی داشته باشند، نیاز به توجه بیشتری دارند. خال‌های مادرزادی كوچك و متوسط را تا سن بلوغ زیر نظر می‌گیرند و سایز و اندازه آنها را مرتبا یادداشت می‌كنند.

اگر تغییری در وسعت یا رنگ آنها به وجود آمد، باید به پزشك مراجعه كرد و خال را برداشت ولی اگر خال متوسط یا كوچك تغییری نكرد بعد از سن بلوغ می‌توان در صورت تمایل آنها را برداشت. برای خال‌های بسیار بزرگ باید از ابتدای تولد به پزشك متخصص پوست مراجعه و برای درمان آنها اقدام كرد. خال‌های اكتسابی از 4 سالگی به وجود می‌آیند و تعداد آنها نیز ژنتیكی است و این عقیده كه یك خال زادوولد می‌كند، اشتباه است. خال‌های اكتسابی به 3 صورت خود را نشان می‌دهند، فرم مسطح، فرم كمی برجسته و فرم كاملا برجسته. خال‌های برجسته معمولا تغییرات بدخیمی ندارند. خال‌های مسطح برخلاف تصور عامه مردم مهم‌ترند.

اگر خال مسطح قرینه نباشد و بیشتر از یك رنگ در آن دیده شود ترجیحا باید آن را برداشت زیرا احتمال تغییرات ناخوشایند در آن در مقایسه با خالی كه رشد منظم حالت قرینه و یكرنگ دارد بیشتر است. اگر والدین یك كودك دیدند كه خال فرزندشان حالت نامنظم و بیش از یك رنگ دارد، باید به پزشك مراجعه كنند تا پزشك آن را زیر نظر بگیرد.

اگر تشخیص داده شد كه ضرورتی برای برداشتن خال وجود دارد، می‌توان آن را در هر سنی برداشت. البته هیچ دلیلی هم برای عجله وجود ندارد. علایم ذكرشده تنها نشان می‌دهند كه در این خال استعداد تغییرات ناخوشایند بیشتر است ولی نمی‌توان گفت مشكلی ایجاد می‌كند یا نه. تصمیم‌گیری نهایی با پزشك است.
 
گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع : salamat.ir
 
مطالب پیشنهادی :
خال مادر زادی یا ماه گرفتگی چیست؟
ارتباط تب خال با ابتلا به آلزايمر
آیاعلائم خالهای بدخیم را می دانید؟!
چرا بعضی خالها بر می گردند؟
علامت های هشدار دهنده سرطان پوست