آیا می دانید از چه روغن هایی برای پخت و طبخ غذا باید استفاده کرد؟آیا این روغن های اگر به صورت جامد باشند کمتر ضرر دارند یا به صورت مایع؟
 
رییس بیمارستان قلب و عروق شهید رجایی با اشاره به ارتباط میان افزایش كلسترول خون با بیماری‌های قلبی - عروقی و تاثیر مصرف روغن‌های خوراكی در میزان بروز این بیماری‌ها،درعین حال روغن‌های مصرفی در كشور را فاقد استانداردهای جهانی عنوان كرد و با تاكید بر مصرف روغن‌های مایع به جای انواع جامد آن،گفت:روغن زیتون و روغن گل آفتابگردان از بهترین روغن‌های گیاهی هستند.
دكتر فریدون نوحی،رییس انجمن قلب و عروق ایران با اشاره به تاثیر مصرف روغن‌های خوراكی در بروز بیماری‌های قلبی - عروقی،گفت:ارتباط میان افزایش كلسترول بد خون با بیماری‌های عروق كرونر و سكته‌های قلبی امری كاملا شناخته شده است.این امر در كشور ما به دلیل شرایط روغن‌های خوراكی نسبتا بیشتر است.
وی،با بیان اینكه مقدار بسیاری از روغن‌های خوراكی مورد مصرف ایران از خارج كشور وارد می‌شوند، ادامه داد:این روغن‌های وارداتی برای مصرف در كشور باید به فرآورده قابل مصرف تبدیل شوند.به این ترتیب روغن‌هایی كه وارد كشور می‌شوند باید ابتدا در كارخانه‌ها به صورت مایع یا جامد فرآوری شده و سپس به مصرف برسد.
دكتر نوحی،درصد زیاد اسید چرب ترانس در روغن‌های خوراكی را از جمله عوامل بیماری‌های عروق كرونر،سكته قلبی،مشكلات مغزی،فشار خون و ... عنوان كرد و با تاكید بر این كه روغن‌های خوراكی باید به سمت استانداردهای جهانی حركت كنند،ادامه داد:روغن جامد بسیار مضرتر از روغن‌های مایع است و بنابراین بهتر است به منظور كاهش بیماری‌های قلبی - عروقی از روغن‌های خوراكی مایع استفاده شود.
وی،روغن زیتون و روغن گل آفتابگردان را از بهترین روغن‌های گیاهی عنوان كرد و با تاكید بر جایگزین كردن روغن‌های خوراكی مایع به جای انواع جامد،گفت:این در حالی است كه هر روغن مایعی نیز دلیلی بر مرغوب بودن نیست؛به عنوان نمونه روغن نارگیل با آن كه روغن مایع است،اما از مضرترین روغن‌ها محسوب می‌شود.
رییس انجمن قلب و عروق ایران با بیان این كه
روغن‌های خوراكی نباید به صورت خیلی داغ مورد استفاده قرار گیرند،گفت: هرچه روغن داغ تر شود مضرات استفاده از آن بیشتر می‌شود.همچنین لازم است كه از مصرف مجدد روغن‌های سرخ شده پرهیز شود
.
رییس بیمارستان قلب و عروق شهید رجایی با بیان اینكه روغن‌ های مخصوص سرخ كردن از دیگر روغن‌ها تفكیك شده و موادشان متفاوت است،گفت:‌خوشبختانه در حال حاضر روغن‌های مخصوص سرخ كردن در كشور تولید می‌شود.
دكتر نوحی در پایان گفت:در مجموع مصرف زیاد چربی‌ها میزان كلسترول خون را افزایش می‌دهد.افزایش كلسترول مضر بدن،سخت شدن عروق و به دنبال آن ایجاد پلاك در عروق را سبب می‌شود و این عوامل زمینه ساز بیماری‌های عروق كرونر و سكته قلبی است.
 
گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع:isna.ir
 
مطالب پیشنهادی:
 رازهایی راجع به روغن زیتون!!
رهنمودهایی درباره روغن: فواید و مضرات
آبا از خواص درمانی زیتون اطلاع دارید؟
مصرف روغن ماهي در بارداري و ضريب هوشي كودكان
نکات مهم در انتخاب ، نگهداری و مصرف روغن