این نوشیدنی برای بیماران قلبی بسیار مفید است، آیا این نوشیدنی را می شناسید؟

 

چای  نوشیدنی است که برای بیماران قلبی بسیار مفید است ، در این مقاله به فواید چای می پردازیم.

ملیحه زاهدی‌راد، كارشناس تغذیه می‌گوید: چای حاوی تركیبات مفیدی است كه خواص درمانی آن را بوجود می‌آورند. این تركیبات شامل: كافئین، تئوفیلین، تانین، تیانین، كاتچین، ویتامین‌هایE وC و گروهB ، فلوراید، فلاونوئیدها، كلسیم، منیزیم، سدیم و پتاسیم است.

وی در ادامه می‌افزاید: این تركیبات باعث افزایش انقباض‌پذیری و كارایی عضلات قلب، افزایش ضربان قلب و كاهش فشارخون می‌شود و دارای آثار ضدالتهابی و آرام‌بخش سیستم عصبی است و خواص ضد سرطانی دارد.

تركیبات موجود در چای باعث كاهش كلسترول خون شده و از افزایش فشارخون و افزایش قند خون جلوگیری می‌كند.
زاهدی راد با بیان این كه چای یك آنتی‌بیوتیك و آنتی‌ویروس قوی است، فلوراید موجود در چای را در استحكام دندان‌ها موثر ذكر كرده و خاطر نشان می‌كند: فلاونوئیدهای چای از ایجاد بوی بد دهان پیشگیری می‌كند
.
 
بیماران قلبی چای بنوشند
نوشیدن چای به بیماران قلبی توصیه می‌شود، چون چای از ایجاد لخته‌های خطرناك خون كه به حملات قلبی و سكته منجر می‌شود، پیشگیری می‌كند.
این كارشناس تغذیه با اشاره به این مطلب متذكر می‌شود: سطح چربی خون و فشارخون برخی مصرف‌كنندگان چای پایین‌تر از دیگران است. چای، آثار نیرومندی برای به تاخیر انداختن پیشرفت تصلب شرایین و تقویت عروق مویین و رقیق كردن خون و كاهش فشارخون دارد و افرادی كه چای می‌نوشند یك سوم كمتر از گروهی كه قهوه مصرف می‌كنند، دچار آسیب‌های قلبی‌عروقی می‌شوند.

چای، مخصوصا چای نه چندان پر‌رنگ، از تشكیل پلاك‌های انسداد عروقی در آئورت جلوگیری می‌كند. فلاونوئیدهای چای سطح چربی خون به خصوص كلسترول بد را كاهش می‌دهد. در افرادی كه به مدت یك سال بیش از یك فنجان چای در روز مصرف می‌كنند در مقایسه با كسانی كه چای نمی‌نوشند، خطر حمله قلبی 44 درصد كمتر است.

زاهدی راد می‌افزاید: چای با كاهش اكسیداسیون LDL منجر به كند شدن روند تصلب‌شرایین می‌شود كه در واقع علت زیر بنایی اثرات سودمند چای بر عملكرد قلبی عروقی است.

البته باید توجه داشت كه نوشیدن چای را به 2 ساعت بعد از غذا موكول كرد تا مانع جذب آهن موجود در غذا نشود.

چای یك نوشیدنی كم كالری است و یك فنجان آن حدود 4 كالری دارد. چای متابولیسم را بیشتر می‌كند و باعث بالا رفتن سوخت و ساز بدن می‌شود، در نتیجه كالری بیشتری مصرف شده و چربی‌ها راحت‌تر و زودتر سوزانده می‌شوند.

در همین راستا تحقیقات انجام شده در انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی كشور نشان می‌دهد كه مصرف روزانه بیش از 3 فنجان چای سیاه می‌تواند به پیشگیری از عوارض دراز مدت دیابت نوع 2 و احتمال بروز بیماری‌های قلبی عروقی در افراد دیابتی كمك كند.
 
گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع : jamejamonline.ir
 
مطالب پیشنهادی :
 رابطه ی بین فعالیت جنسی و بیماری قلبی
چرا ضربان قلب تند می شود؟
ماده ای فراموش شده و مفید برای قلب
 علل تپش قلب
ورزش برای بیماران قلبی