احتمالا غیر از بلیت دادن موارد دیگری را هم می‌توان پیدا كرد كه نشان‌دهنده شخصیت شما باشد. مواردی از قبیل اینكه...

 

«ارایه بلیت نشانه شخصیت شماست!» البته احتمالا غیر از بلیت دادن موارد دیگری را هم می‌توان پیدا كرد كه نشان‌دهنده شخصیت شما باشد. مواردی از قبیل اینكه وقتی به دیگران می‌رسید چگونه رفتار می‌كنید یا موقع عصبانیت چه‌طور واكنش نشان می‌دهید یا مثلا وقتی كسی به شما محبت می‌كند از رفتار او چه برداشتی می‌كنید و چگونه به آن پاسخ می‌دهید همگی با نوع شخصیت شما ارتباط دارد. پس به عبارت دیگر می‌توان گفت كه شخصیت ما از مجموعه‌ای از افكار، احساسات، هیجانات، رفتارها و واكنش‌ها تشكیل شده است كه از نوجوانی و جوانی در ما شكل می‌گیرد و تاثیرات آن بر تمام جنبه‌های زندگی سایه می‌افكند و در طول زندگی‌مان تقریبا الگوی ثابتی دارد...

اما شخصیت سالم واقعا چگونه است، چه خصوصیاتی دارد یا باید چه كیفیتی داشته باشد؟ برای پاسخ به این سوال لازم است دوباره به تعریف بالا درباره شخصیت نگاهی بیندازیم و به چند نكته دقت كنیم. اول اینكه فراگیر بودن و تاثیرگذاری بر جنبه‌های مختلف زندگی از شرایط اصلی شخصیت است. به این معنی كه شخصیت یک فرد تقریبا در همه برخوردها و شرایط مختلف زندگی او تاثیرگذار است.

نكته دوم ثبات نسبی این خصوصیات در طول زندگی است. به این شكل كه پس از شكل‌گیری در اوایل دوران جوانی، ادامه می‌یابند و با گذشت سالیان تفاوت كمی می‌كنند. به همین علت است كه نمی‌توان انتظار داشت افراد پس از ازدواج، زیاد تغییر كنند. نكته دیگر اینكه شخصیت هم شامل افكار، عقاید و برداشت‌های فرد است، هم شامل هیجانات، عواطف و احساسات و هم توانایی كنترل و مدیریت این هیجانات و احساسات. بالاخره اینكه رفتار و برخوردهای ما در شرایط گوناگون نیز بخش مهمی از شخصیت‌مان را تشكیل می‌دهند.

 
پس شخصیت من را در صورتی می‌توان سالم دانست كه اولا صفات اخلاقی‌ام باعث شود تا بتوانم روابط مناسب و پایداری با بیشتر افراد برقرار نمایم، بتوانم هیجانات و احساسات شدید و ناگهانی خود را كنترل كنم یا آنها را به شكلی جامعه‌پسند بروز دهم و رفتارم با هنجارهای جامعه‌ای كه در آن زندگی می‌كنم تفاوت اساسی نداشته باشد یا به عبارت دیگر بتوانم به شكل مناسبی خودم را با این هنجارها وفق بدهم. افراد دارای شخصیت سالم می‌توانند حتی در شرایطی كه برایشان دلخواه نیست خود را كنترل كنند و به شكلی از خود انعطاف نشان دهند یا برای تغییر شرایط محیطی اقدام لازم را بكنند. خوب اگر شما هم مثل من همه این خصوصیات را ندارید، لازم نیست خیلی نگران یا از خود ناامید شوید. اگر حتی برخی از اینها را هم داشته باشید به احتمال زیاد شما اختلال شخصیت ندارید!

گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع: salamatiran.com -دکتر سید وحید شریعت (روانپزشک و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران) 
 
مطالب پیشنهادی:
آخرین اطلاعات خودكشی در ايران
دروغ گفتن برای سلامتی شما مضر است!
تأثیر گیاهان دارویی بر کاهش استرس
سرماخوردگی روحی!؟
اشک‌ها چه می‌گويند؟