بزرگ شدن سینه در مردان حالتی است كه در آن، بافت نرم سینه در مردان ایجاد می‌شود. به‌این حالت ژنیكوماستی گفته می‌شود. بافت سینه‌ی طبیعی....
 

 

  بزرگ شدن سینه در مردان حالتی است كه در آن، بافت نرم سینه در مردان ایجاد می‌شود. به‌این حالت ژنیكوماستی گفته می‌شود. بافت سینه‌ی طبیعی در مردان، معمولاً كمتر از 3-5/2 سانتیمتر است و درست در سطح زیر نوك سینه قرار می‌گیرد. بزرگی سینه ممكن است در یك سمت و یا در هر دو طرف ایجاد شود. ممكن است این افزایش اندازه موجب حساس‌شدن و دردناك شدن بافت سینه شود. برخی از پسران و مردان، در قفسه‌ی سینه خود بافت چربی زیادی دارند و ممكن است این بافت چربی طوری به نظر برسد كه‌انگار سینه‌ها بزرگ شده‌اند. به‌این حالت ژنیكوماستی كاذب گفته می‌شود.

علت ایجاد ژنیكوماستی چیست؟

این وضعیت معمولاً در اثر تغییرات هورمونی، در هنگام بلوغ و یا در طی افزایش سن رخ می‌دهد.

هنگامی‌كه تعادل بین دو هورمون استروژن و تستوسترون به هم می‌خورد ممكن است سینه‌ها بزرگ شوند. در موارد نادری ممكن است داروهایی كه تجویز می‌شوند، برخی داروهایی كه بدون نسخه فروخته و مصرف می‌شوند، داروهای غیر قانونی، برخی داروهایی كه برای افزایش حجم عضله و دوپینگ استفاده می‌شود، برخی تومورها و بیماریها موجب بزرگی سینه‌ها شوند.

آیا برای تشخیص ژنیكوماستی آزمایشی وجود دارد؟

بعضی اوقات آزمایشهایی مورد نیاز هستند. پزشك شما ممكن است در مورد علائمی‌ كه دارید سوالاتی بپرسد مانند اینكه چه مدت است این بافت در سینه‌ی شما وجود دارد و یا اینكه‌ آیا در لمس، حساسیت و درد وجود دارد و یا در مورد بیماریهایی كه در گذشته داشته‌اید و یا در مورد داروهایی كه مصرف می‌كنید. در نهایت پزشك شما را معاینه می‌كند.

آزمایشاتی كه‌انجام می‌شود به سن شما و آنچه كه پزشك از شرح حال و معاینه شما دریافته‌است بستگی دارد. ژنیكوماستی بین پسران نوجوان (13- 19 سال) شایع است. به طوری كه 65% از پسران 14 ساله ژنیكوماستی دارند. اگر شما نوجوان هستید احتمالاً به‌انجام آزمایش نیاز ندارید و بزرگی سینه طی 3-2 سال، خود به خود برطرف خواهد شد. اما پسران بزرگتر و مردان جوان ممكن است نیاز به‌انجام آزمایش داشته باشند. در چنین مواردی ممكن است نوعی بیماری عامل ایجاد كننده‌ی این مشكل باشد.

ژنیكوماستی چگونه درمان می‌شود؟

در بسیاری از موارد درمان خاصی مورد نیاز نیست. پزشك شما ممكن است هر ماه‌ اندازه‌ی سینه را پیگیری كند و تحت نظر داشته باشد. در 90% پسران نوجوان، ژنیكوماستی در مدت كمتر از سه سال خود به خود برطرف می‌شود. برخی اوقات با قطع مصرف دارویی كه منجر به ژنیكوماستی شده‌است مانند داروهای غیر قانونی و مواد دوپینگی، مشكل برطرف می‌شود. در موارد نادری درمانهای دارویی برای درمان ژنیكوماستی استفاده می‌شوند، مخصوصاً اگر درد و حساسیت وجودداشته باشد. درمان دارویی ممكن است بتواند بافت اضافی سینه را برطرف كند. گاهی برای از بین بردن بافت اضافی جراحی انجام می‌شود. اگر علت بزرگ شدن سینه‌ها، بیماری یا تومور باشد درمان باید انجام شود. در این صورت بیماری اصلی باید درمان شود.

آیا توده‌ی سینه ممكن است سرطانی شود؟

احتمالاً نه. سرطان سینه در مردان بسیار نادر است. توده‌ای كه در اثر سرطان ایجاد شده باشد معمولاً درست زیر نوك سینه‌ایجاد نمی‌شود. خصوصیات و ماهیت بافت سرطانی با بافت حاصل از بزرگ شدن سینه در اثر ژنیكوماستی متفاوت است. سرطان سینه ممكن است موجب فرورفتگی پوست یا ایجاد ترشح خونی از سینه شود. پزشك شما می‌تواند نوع توده را تشخیص دهد و بفهمد كه توده، سرطانی است یا نه. اگر در مورد توده‌ی سینه هرگونه سوالی دارید می‌توانید با پزشك خود مشورت كنید. در موارد مشكوك ممكن است نیاز به‌انجام ماموگرافی و یا نمونه برداری باشد.

 

 

مطالب پیشنهادی:

 تجربه‌ای ناشناخته در دنیای مردان
واریکوسل(واریس ناحیه تناسلی در مردان)
جکوزی سلامت مردان را به خطر می‌اندازد
غذاهای مخصوص مردان
ارتباط کمبود آهن و سرطان
پروستات
کاهش شد تومور پروستات با رژیم  غذایی
چاق‌ها نابارور می‌شوند؟!

 

تهیه و ترجمه :گروه سلامت سیمرغ ـ دکتر حانیه ترکمان
اختصاصی سیمرغ    www.seemorgh.com/health