...یك بیماری ویروسی بسیار حاد، مسری و خوش خیم است كه عمدتا از اواسط اسفند تا اوایل فصل بهار بروز می‌كند...
 
آبله مرغان یك بیماری ویروسی بسیار حاد، مسری و خوش خیم است كه عمدتا از اواسط اسفند تا اوایل فصل بهار بروز می‌كند و به‌دلیل منشا پیدایش و تشابه ویروس این بیماری با ویروس پرندگان این بیماری آبله مرغان نام گرفته است و بیش از 90درصد موارد بروز آن قبل از سن 9 سالگی است.
 اگر احیانا قصد سفر درایام نوروز را دارید بهتر است با این بیماری عیدانه بیشتر آشنا شوید چرا كه این بیماری به‌شدت مسری است و افرادی كه قصد سفر به خارج از كشور را دارند باید نكاتی را درنظر بگیرند. به‌طور مثال در سفر به كشور امارات اگر فرزندتان مبتلا به آبله مرغان باشد درفرودگاه این كشوربه‌دلیل رعایت مسائل بهداشتی و جلوگیری از ورود اشخاص بیمار به كشورشان یا بیمار را درقرنطینه نگه داشته یا مجبور به بازگشت به كشورخود می‌كنند. آبله مرغان از نظر بالینی دارای یك مرحله مقدماتی كوتاه بوده و سپس دانه‌های خارش دار جلدی ایجاد می‌شود. پس از چند ساعت، جوش به‌صورت تاول در می‌آید و بالاخره با تشكیل خشكی و بهبودی كامل پایان می‌پذیرد كه طی این دوران خارش زیاد احساس می‌شود.
 
علائم بیماری
شروع بیماری اغلب با تب خفیف، خستگی، سردرد و بی‌اشتهایی به‌مدت یك تا دو روز است. دانه‌ها ابتدا در پشت بیمار و به‌دنبال آن به فاصله چند ساعت روی شكم و قفسه سینه ظاهر می‌شود.
دوره نهفتگی این بیماری بین 2 تا 3 هفته است.این بیماری از یك تا دو روز قبل از ظهور بثورات جلدی تا زمانی كه تمام بثورات جلدی تبدیل به توده‌های نامنظم خشك شوند (‌دلمه) واگیردار هستند.سرایت این بیماری از شخص بیمار به وسیله تماس مستقیم (بثورات) و یا از طریق ترشحات مجرای تنفسی بیماران صورت می‌گیرد. این بیماری می‌تواند از مادر به نوزاد یا به وسیله لوازمی كه به تازگی به ترشحات و آبدانه فرد بیمار آلوده شده‌اند منتقل شود.
 
درمان بیمار
استراحت تا زمانی كه بیمار تب دارد لازم است. باید توجه داشت مصرف آسپرین در این بیماری برای افرا د زیر 16 سال خطرناك است. كودك را تا حد امكان از سایر كودكان دور نگه دارید و تا زمانی كه پوسته ضخیم روی ضایعات نیفتاده اجازه ندهید به مدرسه یا مهد كودك برود. با رعایت نكات زیر می‌توانید مانع خاراندن پوست به وسیله كودك و باقی ماندن جای دانه‌ها روی پوست شوید:

* ناخن‌های كودك را كاملا كوتاه كنید تا اگر پوستش را خاراند، آسیب كمتری به آن برساند.

* از آنجایی كه تعریق، خارش پوست را بدتر می‌كند، كودكتان را خنك كنید. برای این كار می‌توانید یك حوله خیسانده شده در آب سرد را روی نواحی تحریك شده پوست قرار دهید.

* كودكتان را با آب ولرم حمام كنید(آب خیلی داغ خارش را تشدید می‌كند). اضافه كردن بلغور جو به آب، به تسكین خارش پوست كمك می‌كند.

* مالیدن لوسیون كالامین روی پوست می‌تواند به توقف خارش پوست كمك كند. در منابع علمی، رژیم غذایی خاصی برای بیماران مبتلا به آبله مرغان توصیه نشده است و این مسائل صرفا به تجربیات شخصی مردم منطقه برمی‌گردد.
 
گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع: hamshahrionline.ir
 
مطالب پیشنهادی:
کنترل عفونتهای مسری در کودکان
چرا فرزندم مدام مریض می‌شود؟
فرزند شما خیلی مریض است؟
هشدار در مورد پوشاندن كفش‌های بزرگ به كودكان
آموزش سلامت در مدارس