با سبز مصاحبه را آسان کنید و با زرد و بنفش اعلام کنید که شما بهترینید؛ اما لطفا نارنجی نپوشید
چرا کت و شلوار قهوه‌ایتان شما را منفعل نشان می‌دهد؟ چرا باید آبی کبود را به کناری بگذارید اگر شغل شما خلاقانه است؟ و چرا هرگز نباید نارجی بپوشید؟
پاسخ این سوال‌ها ساده است : چون رنگ‌ها قدرت دارند. 
روان‌شناسی رنگ می‌گوید رنگ‌ها می‌توانند شما را آرام کنند، گرسنه کنند و حتی شما را عاشق کنند؛ اما آیا آن‌ها می‌توانند برای‌تان کار پیدا کنند؟

رنگ‌ها ضعف دانش و تجربه‌ی شما را جبران نمی‌کنند، اما تحقیقات اخیر Harris Interactive نشان می‌دهد که انتخاب رنگ مناسب لباس می‌تواند در هنگام مصاحبه شما را در موقعیت مثبتی قرار دهد. نتایج به دست آمده از نظرسنجی‌های انجام شده از مدیران روابط‌ عمومی، منایع انسانی و متخصصان مربوطه نشان می‌دهد که استخدام‌کنندگان بین رنگ لباس و ویژگی‌های متقاضی در زمان مصاحبه ارتباط برقرار می‌کنند.
برای مثال :
_ مشکی مفهوم رهبری را می‌رساند.
_ قرمز رنگ قدرت است.
_ آبی این حس را ایجاد می‌کند که فرد در تیم عملکرد خوبی دارد.
_ خاکستری فرد را منطقی و تحلیل‌گر معرفی می‌کند.
_ سفید احساس منظم و مرتب بودن القا می‌کند.
_ سبز، زرد، نارنجی و بنفش با خلاقیت در ارتباطند.
 
Carol Davidson  متخصص سَبک و عکس در نیویورک می‌گوید :
از نظر تصویری، ظاهر شما بیش‌تر از گفتارتان از شما اطلاعات می‌دهد؛ و از میان همه‌ی آن‌چه که از گنجه لباس درمی‌آید، رنگ حرف اول را می‌زند.
افزون‌بر ویرایش رزومه و آماده کردن توانایی‌هایتان در هنگام مصاحبه، انتخاب لباس مناسب عامل موثری در پیدا کردن شغل جدید به شمار می‌رود. انتخاب بهترین رنگ به شرکت مورد نظر بستگی دارد که به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

اگر برای شغلی خلاقانه مصاحبه می‌کنید، آبی کبود نپوشید
آبی کبود حاوی پیام‌هایی هم‌چون صداقت، قابل اعتماد بودن، معتبر بودن است و می‌توان گفت این رنگ انتخابی عالی برای صنایعی نظیر حقوق یا دارایی به‌شمار می‌آید؛ اما اگر برای محیطی اقدام می‌کنید که خلاقیت حرف اول را می‌زند، در نظر داشته باشید که حس ناشی از این رنگ “محافظه‌کاری” است.

اگر برای شغل مدیریتی اقدام می‌کنید سیاه بپوشید
سیاه رنگ بسیار قوی است و نفوذ بالایی دارد. بسیاری بر این باورند که این موضوع تاثیر خوبی است، اما باید در نظر داشته باشید که در نخستین مصاحبه این حس را القا نکنید که شما قدرت بیش‌تری نسبت به نفر مقابل خود دارید. اگر برای شغلی اقدام کرده‌اید که مدیریت بخشی را به‌عهده دارد و شما باید فردی موقر به نظر بیایید، مشکی انتخاب خوبی است.

بهتر است از پوشیدن لباس یک دست قهوه‌ای خودداری کنید
قهوه‌ای، قطب مخالف رنگ سیاه است. این رنگ این پیغام را می‌دهد که شما فردی ساده و مقاوم در برابر تغییر هستید. در مجموع این رنگ برای مصاحبه برای صنایع توصیه نمی‌شود.
مانند هر رنگ دیگری، قهوه‌ای ویژگی‌های مثبتی هم دارد، نشان از آسایش و اطمینان دارد؛ اما در صنعت که سرعت و خلاقیت نکات کلیدی هستند رنگ قهوه‌ای این حس را القا می‌کند که شما منفعل و سنگین هستید.

توسی برای صنعت خوب است
یک انتخاب بی‌نظیر برای مصاحبه کاری در محیط صنعتی توسی است. این رنگ حاوی پیام سرسختی، هوش و اطمینان‌پذیری است.
با توجه به این که گاهی رنگ توسی دست‌کم گرفته می‌شود، با توجه به نوع شرکت و صنعتی که برای مصاحبه آماده شده‌اید، می‌توانید از یک دستمال گردن قرمز، کراوات بنفش، بلوز زرد نیز استفاده کنید تا بخشی از شخصیت شما را نشان دهد.

قرمز احتمالا کمی بیش از حد تند است
قرمز نشان از قاطعیت و تهور دارد؛ اما برای مصاحبه‌ها پیشنهاد نمی‌شود. در بسیاری از شرکت‌ها رنگ قرمز کمی زننده به شمار می‌آید.
قرمز نشان می‌دهد که فرد مصاحبه شونده دارای ویژگی‌های اخلاقی هم‌چون سرکشی، تهور و سماجت است. باید گفت مرز باریکی بین ادعا داشتن و سرسختی وجود دارد و به همین دلیل قرمز برای مصاحبه پیشنهاد نمی‌شود. اما ویژگی خاص این رنگ ممکن است برای شغل‌هایی در قسمت فروش یا حقوقی مناسب باشد.

می‌خواهید نشان دهید که به جزییات توجه می‌کنید؟ سفید بپوشید
بر خلاف قرمز، سفید رنگی است که حس تمیزی، خالص بودن، بی‌طرفی و آغاز دوباره را به فرد مقابل منتقل می‌کند. این معصومیت و پاکی نشان می‌دهد که به جزییات توجه می‌کنید و انتخاب خوبی برای مصاحبه است.

با سبز مصاحبه را آسان کنید و با زرد و بنفش اعلام کنید که شما بهترینید؛ اما لطفا نارنجی نپوشید
سبز رنگی است که معمولا با آرامش و سلامتی، کامیابی و ثروت همراه است. برای محیط‌هایی که به خلاقیت بیش‌تری نیاز دارند رنگ زرد یا بنفش توصیه می‌شود. بنفش بیان‌گر هنرمندی و یکتایی است؛ در حالی‌که زرد بهینه بودن و خلاقیت را نشان می‌دهد.
اما نارنجی بدترین رنگ شناخته شده است زیرا به مصاحبه کننده این حس را می‌دهد که مصاحبه شونده به اندازه کافی حرفه‌ای نیست.

روشن و تاریک
بدون در نظر گرفتن رنگ لباسی که برای پوشیدن انتخاب می‌کنید، باید تنالیته آن را نیز در نظر داشته باشید. همه رنگ‌ها، تُن‌های گوناگون دارند و می‌توان آن‌ها را به گونه‌ای تغییر داد تا به رنگ مورد نظر دسترسی پیدا کنیم.
رنگ‌های تیره، رنگ‌های رسمی‌تر و معتبرتر شناخته می‌شوند؛ در حالی‌که رنگ‌های روشن شخص را صمیمی‌تر و دوستانه‌تر معرفی می‌کند. رنگ‌های روشن نشان از اعتماد به نفس دارند و رنگ‌های تیره شخص را محافظه‌کارتر نشان می‌دهد.
پوشیدن رنگ‌هایی با تضاد بالا مانند سیاه و سفید یا سفید و آبی کبود شما را قوی‌تر نشان می‌دهد و هر چه میزان تضاد بین رنگ‌های انتخابی کم‌تر باشد شما صمیمی‌تر و نزدیک‌شدنی‌تر ظاهر می‌شوید.



گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغ
www.seemorgh.com/lifestyle
منبع : banki.ir



مطالب پیشنهادی :
سوالاتی که در مصاحبه های استخدامی مطرح می شود + پاسخ
10 قاعده برای موفقیت در مصاحبه شغلی
پانزده پرسش متداول در مصاحبه های استخدامی
با همه تکنیک های مصاحبه استخدامی در یک نگاه آشنا شوید
پرسیدن این سوالات در مصاحبه استخدامی خطرناک است!!