این هفت قانون طلایی، قوانینی است که همه متخصصان تغذیه و سلامت به آن اشاره دارند ،حتی آن را از مادربزرگ هایمان هم شنیده ایم ! با عمل به این قوانین سالم زندگی کنیم.
 
امروزه بیشتر مردم از اختلالات تغذیه ای و گوارشی رنج می‌برند . یكی از مشغله‌‌‌های ذهنی اغلب افراد انتخاب غذای سالم و مغذی می‌باشد. شیوع عادت‌‌‌های غذایی ناسالم و گرایش به خوراك‌‌‌های نه چندان مغذی اما پر كالری باعث افزایش تعداد مبتلایان به انواع بیماری‌‌‌های مزمن و خطرناك مثل چاقی، دیابت و بیماری‌‌‌های قلبی شده است. در حالیكه در بین متخصصان تغذیه این عبارات بسیار محبوب و مورد تاكید می‌باشد. " غذا بخورید اما پرخوری ممنوع ، با میوه‌‌‌ها و سبزیجات دوست باشید" جمله اول "غذا بخورید" ساده اما بسیار مهم است. منظور از غذا ، غذاهای واقعی مثل میوه جات و سبزیجات، غلات و حبوبات، ماهی و گوشت می‌باشد نه شبه غذاهایی كه امروزه بسیار رایج شده و خالی از مواد مغذی اما پر ضرر است.
اما هفت قانون خوردن
1- از خوردن غذاهایی كه مادر بزرگتان به عنوان غذا نمی‌شناسد اجتناب كنید! حتما تعجب می‌كنید كه این چنین قانونی وجود دارد. اما باید بپذیرید كه عادت‌‌‌های غذایی مادر بزرگ شما و تشخیص وی در مورد كیفیت غذا بهتر از شما است. شاید توجه كرده اید كه اغلب غذاهاو خوراك‌‌‌هایی را می‌خورید كه حتی قادر به تلفظ تركیبات موجود در آن نیستید و این به راستی ضرر بزرگی است.

2- از خوردن غذاهایی كه از بیش از 5 تركیب تشكیل شده و یا تركیبات آن را نمی‌شناسید اجتناب كنید.

3-خرید غذا از سوپر ماركت و سایر مراكز فروش فست فود ممنوع! مسلما این نوع غذاهای آماده ، تازه نیستند و بعلاوه تركیبات آن نیز مشخص نمی‌باشد. بهتر است برای تهیه غذا از مواد تازه و سالم و با صرف وقت مناسب استفاده كنید.

4- از خوردن غذاهایی كه سرانجام فاسد و خراب نمی‌شوند اجتناب كنید. البته در این زمینه استثنایی وجود دارد و آن عسل است. اما به عنوان یك قانون ، غذاهایی كه هرگز فاسد نمی‌شوند فاسد نیستند.

5-فقط آنچه می‌خورید مهم نیست بلكه چگونگی صرف غذ ا نیز مهم است. همیشه سعی كنید سفره غذا را در حالی كه هنوز كمی‌گرسنه هستید ترك كنید. بسیاری از فرهنگ‌‌‌ها و مذاهب از جمله دین مبین اسلام تاكید دارد كه خوردن غذا قبل از سیری كامل دست بكشید.

6-خانواده‌‌‌های سنتی عادت به خوردن غذا سرسفره و دور هم داشتند واین براستی عادت زیبا و سالمی‌بود . در حالیكه امروزه اغلب در حین تماشای تلویزیون غذا صرف می‌شود.

7- از خوردن غذا داخل ماشین اجتناب كنید.

نظر شما راجع به این قوانین چیست؟ در واقع آنچه در قالب این هفت قانون به آن اشاره شد چیزی است كه اغلب متخصصان تغذیه و سلامت در تجویزهای مختلف به آن اشاره می‌كنند. باید بدانیم كه بعضی از تغییرات رایج در سبك زندگی امروزی دلیل اصلی و مخفی چاقی و اضافه وزن اپیدمیك و بسیاری از ناراحتی‌‌‌های دیگر است. توصیه به صرف غذا در كنار یكدیگر و سر سفره و نه در حین تماشای تلویزیون سنتی بود كه امروزه دچار تغییر ناخودآگاه شده است. در روزگار مادر بزرگ بشقاب‌‌‌های غذا بزرگ و لبزیر نبود .

سایر نكاتی كه در مورد غذا متداول است عبارتنداز:
-غذا وسیله ای برای تحویل مواد مغذی به بدن می‌باشد. آنچه در مورد یك غذای خاص مثلا بروكلی حائز اهمیت است فیبر و مواد آنتی اكسیدانی می‌باشد كه در آن جای دارد . بنابر این به نوع تركیبات و مواد مغذی موجود در غذا توجه كنید و نه به ظاهر آن.

-نیاز به متخصص برای گرفتن دستور غذا می‌باشد. مواد مغذی نامرئی و مبهم است. چیزی شبیه مذهب! بنابر این شما نیاز به متخصص و رهبری برای تشخیص بهترین نوع غذا و متناسب با نیاز بدن هستید.

-مهم ترین هدف از خوردن حفظ سلامت جسم و روح است. البته باید گفت كه تمام دلیل خوردن این نیست. لذت، ارتباط اجتماعی، همسانی و یا آیین و تشریفات نیز از دیگر دلایل خوردن می‌باشد.

-غذاهای شیطانی و فرشته خو وجود دارد! همان گونه كه از شیطان باید گریزان بود ، غذاهای شیطانی نیز مستحق فرار هستند. این غذاها عبارتند از چربی‌‌‌های ترانس و اشباع شده و غذاهای فرشته خو و مفید همان میوه‌‌‌ها و سبزیجات گوناگون است.
 
گردآوری:گروه سبک زندگی سیمرغ
www.seemorgh.com/lifestyle
منبع:persiamovie.com
 
مطالب پیشنهادی:
رابطه بین افکار و تناسب اندام
چه سالادی شما را لاغر می کند و چگونه؟
توصیه های فوق العاده برای حفظ رژیم غذایی در رستوران!!
کدام یک بدتر است: کالری چربیها یا کربوهیدراتها؟
اهمیت در نظر گرفتن چاق‌کننده‌های گوارا!