اگر شما نيز فرزندی داريد كه انتخاب او را درباره لباس و ظاهر و يا حتي مدل مويش نمي‌پسنديد، قبل از هر اقدامی بايد به نكاتی توجه داشته باشيد.

مشاجرات درباره ظاهر و لباس از قديم ميان والدين و فرزندان بخصوص مادران و دختران وجود داشته است. فرزندان همواره فكر می كنند كه انتخاب شخصی آنها در لباس و ظاهر از جمله حقوق مسلم آنهاست، اما والدين به تاثيرات بزرگ‌تر و ارزيابی و مورد قضاوت قرار گرفتن فرزندان و در نتيجه خانواده نيز می‌انديشند.
 
اگر شما نيز فرزندی داريد كه انتخاب او را درباره لباس و ظاهر و يا حتي مدل مويش نمي‌پسنديد، قبل از هر اقدامی به نكات زير توجه داشته باشيد:
اول بايد ببينيد آنچه شما را واقعا ناراحت می‌كند، نوع لباسش است يا اين‌كه نگران هستيد كه شايد به خاطر نوع لباسش بيشتر مورد فريب و آسيب واقع شود.
 
توجه داشته باشيد كه توجه بيشتر به ظاهر و مو و لباس فرزندانتان در سن نوجوانی طبيعی است و اقتضای سن‌اش است. شما هم در سن و سال الان او در حد توان به ظاهرتان اهميت می‌داديد و اين جای سرزنش ندارد.
 
انتظار نداشته باشيد كه فرزندتان دقيقا مثل شما فكر كند، زيرا انسان‌ها در جنبه‌های گوناگون فكری به نتايج گوناگونی می‌رسند و شايد اگر بيش از حد او را تحت فشار قرار ندهيد چند روز بعد يا حتی چند ماه بعد خودش به اهميت جايگاهش و اين‌كه باطن به مراتب مهم‌تر از ظاهر است پی ببرد.
 
با فرزندتان به خريد برويد. بدين ترتيب با تبادل نظر ميان هر دو اجناسي خريده می‌شود كه نه دقيقا مطابق ميل شما بوده و نه خود او و بدين ترتيب انتخاب‌ها معتدل‌تر و مناسب‌تر خواهند بود. البته در برخی موارد مانند لباس‌هاي خانه و راحتی بگذاريد او رنگ‌هايی كه می‌خواهد بخرد، حتي اگر شما آنها را دوست نداشته باشيد، زيرا فرم كلی لباس بايد مورد توافق قرار بگيرد نه رنگ و ريزه‌كاری‌های روی لباس و مثلا تعداد و نوع جيب‌ها.
 
به جای تحكم به او پيشنهاد دهيد.
مطمئن باشيد اگر به جاي عيب‌جويی و ايراد گرفتن به او پيشنهاد دهيد، در فضايی بسيار دوستانه‌تر مسائل حل شده يا لااقل به مصالحه می‌رسيد.
وقتی به جای اين‌كه دائما نظرش را رد كنيد ميان دو يا چند لباسی كه از نظر شما مناسب‌تر است انتخاب را به خود واگذار كنيد . رابطه بهتری ميان شما برقرار خواهد شد، اما اگر مانند كودكان لباسی را به سليقه خودتان برايش انتخاب كنيد و به او بدهيد تا بپوشد امكان اين‌كه تصميم بگيرد اصلا با شما به مهمانی يا هر جای ديگر نيايد بسيار بيشتر خواهد بود.
 
 
گردآوری:گروه سبک زندگی سیمرغ
www.seemorgh.com/lifestyle
jamejamonline.ir
 
مطالب پیشنهادی:
چگونه با بلوغ زودرس فرزندانمان برخورد كنيم؟
چگونه ‌می‌توان پدر و مادر خوبی بود؟
مراقب تغيير رفتار نوجوانان باشيد
چند روش مقابله با خستگی مادران
7 پیشنهاد برای سازماندهی كاردستی‌های‌ كودكان