‌بارها از زبان دیگران شنیده‌ایم که می‌گویند: «فلانی (مرد یا زن) فرد بسیار قدرتمند یا ضعیفی است.» منشأ «قدرت و توانمندی» یا «ضعف و ناتوانی» زنان و مردان از کجا ناشی می‌شود؟

 

منشأ قدرت و توانمندی زنان ‌

‌بارها از زبان دیگران شنیده‌ایم که می‌گویند: «فلانی (مرد یا زن) فرد بسیار قدرتمندی است یا فلانی (زن یا مرد) شخص بسیار ضعیفی است.» منشأ «قدرت و توانمندی» یا «ضعف و ناتوانی» زنان و مردان از کجا ناشی می‌شود؟

‌یکی از قدرت‌های بسیار شگرف درونی، احساس و عواطف بشری است که نیرومندترین قدرت انسان به‌شمار می‌رود. درواقع، این قدرت عظیم برحسب چگونگی استفاده از آن به صورت مثبت یا منفی می‌تواند بهترین دوست یا بدترین دشمن انسان‌ها باشد.

 اگر مجموعه‌ی احساس‌ و خردمندی هر زن و مردی را 100 در‌نظر بگیریم، خردمندی و احساس به یک نسبت مساوی، بین مردان و زنان تقسیم نشده است! درصد سهم آقایان از «خرد»، بیشتر‌ از «احساس» است، در حالی‌که درصد سهم خانم‌ها از «احساس»، بیشتر از «‌خرد» می‌باشد. بنابراین، به‌طور طبیعی خانم‌ها از احساس و عواطف قوی‌‌تری برخوردارند.

‌احساس و اندیشه، مکمل هم هستند اگر بروز احسا‌س‌ها همراه با خرد و هوشمندی باشد، رفتار و عملکرد افراد، بسیار مفید، مثبت و سازنده خواهد بود. درواقع احساس و عواطف بشری، همانند شمشیر دولبه‌‌ای است که اگر از لبه‌ی مثبت و سازنده‌ی آن استفاده کنیم، از زندگی شاد، سالم، همراه با آرامش و... برخوردار خواهیم شد، در حالی‌که اگر از لبه‌ی منفی و مخرب آن استفاده کنیم، زندگی خود و اطرافیان را در مسیر تشویش، اضطراب، حرص و طمع، حسودی، بیماری، ظلم، خیانت، جنایت و... قرار خواهیم داد.

با توجه به این‌که به‌طور طبیعی، خانم‌ها از احساس و عواطف قوی‌تری برخوردار هستند، بنابراین هر زنی با توجه به دیدگاهی که دارد، برحسب این‌که از احساس و عواطف خود به‌صورت مثبت یا منفی و به چه میزان استفاده نماید، در چگونگی ‌حال‌و‌هوای ‌زندگی مشترک خود، بسیار مؤثر بوده و می‌تواند روحیه‌ی خانواده‌ی خود را تقویت کرده و شاداب و سرحال نماید یا به‌شدت آن‌را ضعیف و بیمار سازد. به‌عبارت دیگر، هر زنی با توجه به قدرت احساسش، به‌راحتی خود، همسر و فرزندانش ‌‌را در جهت مثبت، سازندگی و آرامش یا منفی، ویران‌‌گری و اضطراب سوق ‌دهد و باعث کامیابی و خوشبختی و ‌یا شکست و بدبختی خود و همسر و فرزندانش شود. ‌می‌گویند: «احساس‌ها، بزرگ‌ترین قدرت‌ها، ‌بهترین دوست یا بدترین دشمن، برحسب چگونگی برخورد افراد با آن‌ها است.»

 

حال ببینیم خانم‌ها از احساس و عواطف قوی خود كه برحسب چگونگی استفاده، وسیله و منشأ «قدرت و توانمندی» یا «ضعف و ناتوانی» آنان است، در زندگی مشترك‌شان چگونه استفاده می‌كنند؟

هدف از این بررسی، نشان دادن ارزش و اهمیت اثرگذاری خانم‌ها در زندگی مشترك‌شان است. اگر خانم‌ها احساس‌های خود را هرچه بهتر بشناسند و مدیریت کرده و در زندگی جاری از آن‌ها به‌صورت مثبت، سازنده و مطلوب استفاده كنند، در ساختن زندگی مشترك عالی و موفق، بسیار فراتر از آن‌چه فکر می‌کنند، مؤثر و سهیم می‌شوند. هم‌چنین در حرفه، فن و موقعیت‌های اجتماعی سیاسی، اقتصادی، هنری و ورزشی موفقیت‌های عالی کسب می‌کنند.

1) خانم‌های مدیر و آگاه (موفق):

با رویدادها و حوادث زندگی، مثبت برخورد می‌كنند و می‌توانند استعدادها و توانمندی‌های خود و همسرشان خود را کشف کنند و با حسن‌جویی، تحسین و تشویق، رفتار و عملكرد او را در مسیر سازنده و مثبت سوق ‌دهند. به‌عبارت دیگر، زن مدیر و دانا، با استفاده از احساس‌های قوی خویش در مسیر مثبت، به كشف، تأیید و تشویق استعدادها و توانمندی‌های مثبت شوهرش می‌پردازد و می‌تواند:

 

با مدیریت بر ذهن خویش، خود و شوهرش را بهتر بشناسد و عمیق‌تر درك‌ كند... و با رابطه‌ی شایسته‌تری كه ایجاد می‌كند، قادر می‌شود همسر خود را در استفاده از احساس‌های مثبت خود، یاری ‌دهد.

 زن مدیر و آگاه می‌داند كه:

 حسن‌جویی، تحسین و تشویق، غذای روح و روان انسان بوده و در پیشبرد كارها بسیار مؤثراست.

زن مدیر و دانا، ژرف‌ترین نیازهای خود و همسرش را درك کرده و کشف می‌كند و در مواقع سخت به یاری شوهرش می‌شتابد و درواقع، شریك زندگی او می‌شود نه فقط همسر قانونی او.

 

زن مدیر، تلاش می‌کند همسری شاد، دوست‌داشتنی، حامی و علاقه‌مند داشته باشد نه شوهری نگران، مضطرب، عصبانی، عبوس و غیرحامی؛

 

زنان مدیر، در ایجاد تفاهم، صداقت و اعتماد دوسویه، با همدلی متقابل در شادابی و آرامش خود و همسر، در ایجاد محیط مطلوب، در ساخت زندگی مشترك با نشاط، در پیشرفت و موفقیت خود و همسر خویش تلاش کرده و بسیار مؤثر واقع می‌شوند.

زن مدیر در زندگی مشترك سعی می‌كند:

زن مدیر تعادل در کارها را از خود شروع می‌کند. بدین معنی، زن مدیر از خودش بخوبی مراقبت می‌کند، به تغذیه مناسب، استراحت لازم، ورزش، با مصاحبت و کارهایی که از آن لذت می‌برد، می‌پردازد تا با احساس خوبی که پیدا می‌کند با توانمندی و شکیبائی‌ بیشتر پذیرای همسر و فرزندان شده و مسایل و مشکلات را بهتر حل و فصل کند.

زن مدیر هدف‌اش این است كه:

همیشه موقعیت «برنده – برنده» بین خود و همسرش ایجاد كند؛

 پیوسته از خود پرسش می‌كند كه چه كار كنیم و چه قدم‌هایی برداریم كه هردو نفرمان زندگی شاد و پرطراوتی داشته و هردو برنده شویم؟

چرا كه زن آگاه و مدیر:

 خود و همسرش را در یك تیم دونفری می‌بیند كه می‌بایست نیازهای احساسی و عاطفی،‌جنسی، مالی، حمایتی و ... هر دو نفر به كمك یكدیگر برطرف ‌شود و می‌داند که هریک چیزهایی برای آموختن از همسرشان دارند و هرکدام چیزهایی دارند که به دیگری ببخشند.

زن مدیر، می‌داند که شوهرش انتظار دارد که او، ظاهری دلپذیر و آراسته داشته باشد، بنابراین با پرداختن به ظاهر و سیمای خود، با خلاقیت و هیجان، خود را برای همسرش جذاب و دوست داشتنی می‌کند. علاوه بر آن بخوبی درک می‌کند که بهترین حرکت برای آرامش روان و جسم شوهرش، در پایان هر روز خسته‌کننده، حسن‌جویی، تائید و تشویق اوست.

درواقع زن مدیر و آگاه:

برای این‌كه زندگی مشترك شاد، پرطراوت و كامیابی داشته باشند، با حسن‌جویی، تأیید و تشویق، توانمندی‌های همسرش را به‌راحتی و به‌تكرار بیان می‌كند و با ظاهری آراسته نشان می‌دهد که همسرش مهم‌ترین فرد و قهرمان زندگی اوست. با این عمل، هم شوهر خود را در مسیر شادابی و كامیابی مادی و معنوی بیشتری قرار می‌دهد و هم باعث خوشبختی خود می‌شود.

در مورد خانم‌های مدیر، لایق و شایسته ا‌ست كه گفته‌اند:

«پشت سر هر مرد موفقی، یك زن مدیری قرار دارد.»

«توماس فولر»:

 بزرگ‌ترین خوشبختی یا بدبختی هر مردی، همسر اوست.

 

زن مدیر و پارسا:

از مرد درویش، پادشاه می سازد!!! ...

«لامارتین» شاعر و سیاست‌مدار فرانسوی:

در شروع هر كار بزرگی، همیشه زنی وجود دارد.

 ضرب‌المثل فرانسوی:

«مردی كه در زندگی خیلی موفق باشد، كشف كنید چگونه زنی داشته است.»

 

جالب است بدانیم: مردها، عاشق زن‌های مدیر، قوی و بااستعداد می‌شوند و از زن‌های ضعیف، متكبر و از خود راضی، اصلاً خوش‌شان نمی‌آید. به‌طور كلی،

 

هرچه زن توانایی و دانایی بیشتری از خود نشان داده و از اعتمادبه‌نفس بالاتری برخوردار باشد، نفوذ بیش‌تری روی مرد داشته و برای مرد قابل احترام‌تر و جذاب‌تر می‌شود؛ در حالی‌که هرچه زن خودخواه‌تر و ناآگاه‌تر باشد، بیشتر مورد تحقیر و نفرت مرد قرار می‌گیرد.

دکتر میرعمادالدین فریور

صاحب امتیاز و مدیرمسؤول
 
 
 
 

 

تهیه شده توسط مجله شادکامی و موفقیت
www.seemorgh.com/lifestyle
اختصاصی سیمرغ