رفتارشناسان دریافته اند كه كودكان از سن شش ماهگی دروغ گفتن و فریب اطرافیان را یاد می‌گیرند و از همین دوران کم کم یاد می گیرند تا در بزرگسالی نیز دیگران را گمراه کنند.
 

تازه ترین بررسی‌ها نشان می‌دهد كودكان از سن شش ماهگی دروغ گفتن را یاد می‌گیرند. به نوشته روزنامه دیلی تلگراف در اینترنت، همه كودكان از دروغ گفتن درباره دستبرد زدن به جعبه بیسكویت‌ها گرفته تا انكار شكستن اسباب بازی خود، گاه تلاش می‌كنند والدین خود را گمراه كنند. با این حال بررسی‌های جدید نشان می‌دهد كودكان از سنی بسیار پایین تر از آنچه تصور می‌شود، فریب دادن دیگران را یاد می‌گیرند.

روانشناسان تاكنون بر این باور بودند كه با توجه به سیر رشد مغز، كودكان تا سن چهار سالگی قادر نیستند مهارت دشوار دروغ گفتن را یاد بگیرند. كودكان از این سن به سرعت یاد می‌گیرند كه چطور با تاكتیك‌هایی چون گریه یا خنده ساختگی توجه بزرگترها را به خود جلب كنند. در سن هشت ماهگی این تاكتیك‌ها پیچیده تر می‌شود و به صورت كارهایی چون پنهان كردن فعالیت‌های ممنوع شده یا تلاش برای منحرف كردن توجه والدین ظاهر می‌گردد.

گریه ساختگی یكی از اولین اشكال فریب دادن است كه كودكان از آن برای جلب توجه بزرگترها استفاده می‌كنند، آنها گاه در حین گریه كردن گریه خود را متوقف می‌كنند و با مشاهده واكنش بزرگترها دوباره آن را از سر می‌گیرند.

كودكان از سن شش ماهگی به تدریج با تجربه واكنش‌های مختلف والدین به اینگونه تاكتیك‌ها، یاد می‌گیرند كه در هر موقعیتی از چه نوع رفتار فریبكارانه ای برای رسیدن به خواسته‌های خود استفاده كنند.

 
گردآوری:گروه سبک زندگی سیمرغ
www.seemorgh.com/lifesyle
منبع:tebyan-hamedan.ir
 
مطالب پیشنهادی:
از دروغگویی كودكان عصبانی نشوید!
اگر می‌خواهید تك فرزند شما لوس نشود
گریه های کلافه کننده نوزاد از چیست؟
روش های بازی با كودك برای والدین خسته!
وقتی نصیحت والدین سر به فلک می‌کشد!