برداشت بي سابقه از صندوق توسعه ملي صحت دارد ؟
در حالی که از وزرای سابق محمود احمدی نژاد از برداشت بی سابقه از صندوق توسعه ملی خبر داده ، معاون اول حسن روحانی این سخنان را کذب دانسته است.
 رئیس کمیسیون انرژی مجلس اخیرا ازبرداشت بی سابقه1/4 میلیارد دلاری منابع صندوق توسعه ملی بدون مجوزمجلس خبرداده وگفته بود: این درحالی است که معاون برنامه ریزی ونظارت راهبردی سال گذشته را سال انضباط مالی اعلام کرده بود.

سید مسعود میرکاظمی افزوده بود :6/2 میلیارد دلارازاین رقم معادل6 هزارو500 میلیارد تومان توسط بانک مرکزی مستقیماً خلق پول شده ومعادل ریالی آن به حساب خزانه ریخته شده است که باعث افزایش پایه پولی خواهد شد.تورم این اقدام گریبانگیرمردم می شود ومصداق بارزبی انضباطی مالی است.

بخشی ازاین مبلغ نیزبه عنوان سهم نفت وامثال آن پرداخت شده است.سئوال این است که وقتی مجوزقانونی ازسوی مجلس داده نشده وحتی برای گرفتن این اجازه اقدام هم نشده است آیا این کارمصداق بارز بی انضباطی مالی نیست وتورم ناشی ازآن درآینده گریبان مردم را نخواهد گرفت؟

در واکنش به این اظهارات ، اسحاق جهانگیری معاون اول رییس‌جمهوراینگونه گفته است: دولت و ستاد تدابیر ویژه اقتصادی هیچ مصوبه‌ای در خصوص برداشت از منابع صندوق توسعه ملی نداشته و اصرار دارد که به هیچ وجه از منابع صندوق در بودجه کشور استفاده نشود.

اسحاق جهانگیری ظهر روز پنجشنبه در ملاقات با اعضاء هیات عامل صندوق توسعه ملی با اشاره به ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی افزوده است : در این ابلاغیه تکالیف مهمی برای صندوق توسعه ملی پیش بینی شده که باید به دقت پیگیری و اجرایی شود.

او خروج از رکود را از اصلی‌ترین سیاست‌های دولت در سال جاری دانست و گفت: با استفاده مناسب از منابع و اعتبارات صندوق توسعه ملی می‌توان سرمایه در گردش واحدهای تولیدی، صنعتی و کشاورزی را تامین و زمینه خروج از رکود را فراهم کرد.

سیدصفدرحسینی رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی نیز در این جلسه، گزارشی از آخرین موجودی، میزان اعتبارات ریالی و ارزی پرداخت شده و اولویت‌های کاری صندوق در سال جاری ارائه کرد. بر این اساس از سال 1389 که صندوق توسعه ملی شکل گرفته تاکنون در مجموع59/8 میلیارد دلار به این صندوق واریز شده است که از آن، مبالغی تحت عنوان تسهیلات ارزی، تسهیلات ریالی، عیدانه و پرداخت‌های خاص انجام گرفته است. در حال حاضر 14/6 میلیارد دلار از منابع صندوق برای طرح‌های در دست اجرا مسدود شده و موجودی فعلی صندوق 22/2 میلیارد دلار می‌باشد.

او گفت: در این مدت برای طرح‌های مهمی همچون پتروشیمی 3/3 میلیارد دلار، فولاد 1/6 میلیارد دلار، نیروگاهی 2/6 میلیارد دلار پرداخت صورت گرفته است.

او گفت: اولویت اصلی صندوق پرداخت اعتبارات مناسب برای توسعه صنایع و کشاورزی کشور است.

رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی گفت: این اعتبارات در مناطق محروم با سود 4 درصد کمتر و دوره بازگشت 2 سال طولانی‌تر پرداخت می‌شود.

او گفت: در ساختار جدید صندوق توسعه ملی مرکز مشاوره‌ای جهت تعامل با نخبگان و صاحبنظران دانشگاهی پیش‌بینی شده است تا از منابع صندوق به بهترین نحو برای توسعه کشوربهره‌برداری شود.




گردآوری : گروه خبر سیمرغ
www.seemorgh.com/news
منبع: aryanews.com

مطالب پیشنهادی :
به ۵۰ هزار متقاضي مسكن مهر، اخطار پيامكي داده شد
کودکان کار خیابانی هم بیمه می‌شوند
نمونه های جالبی از خرید و فروش بابک زنجانی
روحانی : تعرفه‌های برق را به سرعت کاهش دهید
ثبت نام صلواتی یارانه نقدی در یک سازمان!