سخنان رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی ایران، علاوه بر اين كه به موضوعی جنجالی در رسانه‌های داخلی تبديل شده رسانه‌های عربی نيز به آن توجه ويژه داشته‌اند.

جام جم آنلاين: پس از آن كه آيت الله هاشمی رفسنجانی رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در مصاحبه‌ای از تلاش برای گفتگو و برقراری ارتباط با آمريكا در دوران رياست جمهوری خود سخن گفت،تحليلگران و رسانه‌های داخلی نسبت به اين موضع مواكنش نشان دادند و در پی آن اين ديدگاه در رسانه‌های عربی هم بازتاب داشت.

به گزارش شبکه العالم، روزنامه اینترنتی سعودی "الوئام" دراینباره نوشت: "درحالی که ایران به دلیل طرح های خود در معرض فشارهای بین المللی قرار دارد؛ رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران تأکید کرد این کشور نیازمند بهبود روابط با عربستان سعودی است .. وی در عین حال توضیح داد که برخی مسئولان ایرانی تمایلی به بهبود این روابط ندارند".

پایگاه اینترنتی العربیه نیز در اینباره نوشت: "رفسنجانی گفت که در دوران ریاست جمهوری تلاش کرد با جمهوری عربی مصر روابط برقرار کرده، و مذاکره با آمریکا را آغاز کند؛ ولی به دلایلی که آنها را توضیح نداد، نتوانست چنین کاری انجام دهد . رفسنجانی در این اظهارات که بخش هایی از آن در رسانه های ایرانی منتشر شد، تأکید کرد که دولت احمدی نژاد تلاش کرد با تشدید مواضع ضد عربستان سعودی نتایج سفر او به عربستان را از بین ببرد".

العربیه مدعی شد: "روابط رفسنجانی و احمدی نژاد از سال 2009 و پس از حمله بی سابقه احمدی نژاد علیه رفسنجانی در تلویزیون و متهم کردن او و اعضای خانواده اش به فساد مالی تیره شده است".

پایگاه اینترنتی  میدل ایست آنلاین نیز در اینباره نوشت: "رییس جمهوری اسبق ایران از دشمنی ایرانی ها با ریاض و تناقض مواضع ایران در خصوص مذاکره با آمریکا، انتقاد می کند". 

میدل ایست آنلاین تأکید کرد: "علی اکبر رفسنجانی در مصاحبه ای اعلام کرد که ایران باید روابط بهتری با عربستان سعودی برقرار کرده و مذاکره با آمریکا را آغاز کند".

این پایگاه اینترنتی عربی نوشت: "رفسنجانی گفت که عربستان سعودی به تنهایی می تواند جای ما را بگیرد . اگر عربستان به اندازه سهم خود و نه بیشتر نفت تولید می کرد، هیچ کس در دنیا نمی توانست به ما تعدی کند".

میدل ایست آنلاین مدعی شد: "تیرگی روابط ایران و عربستان از یک سال قبل و با ورود ارتش سعودی در اوایل سال 2011 به بحرین برای دفاع از خاندان سنی حاکم، درقبال قیام اکثریت شیعیان که از سوی ایران حمایت می شوند، به بحران سیاسی تبدیل شد .. ریاض اعلام کرده است که برای جبران منع خرید نفت ایران در بازارها پس از تحریم های نفتی و بانکی غرب ضد ایران به دلیل برنامه هسته این کشور، آمادگی دارد تا تولید نفت خود را افزایش دهد".

میدل ایست تأکید کرد: "ایران به زودی مذاکرات هسته ای خود را با گروه 5+1 از سر می گیرد".


گردآوری:گروه خبر سیمرغ
www.seemorgh.com/news
منبع:jamejamonline.ir
 
 
مطالب داغ سایر بخشها:
عکس/نظم دیدنی مسافران مترو در چین
سقوط یک زن به زیر مترو +عکس
تجاوز 5 مرد به دختر نوجوان به قصد انتقام!
دلیل خروج داماد احمدی نژاد از دولت چه بود؟
سه خواهر وبرادر ایرانی که دربهترین دانشگاه های آمریکا اقتصاد درس می دهند + عکس